REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mozambike praūžus ciklonui „Kenneth“, šalies šiaurę šeštadienį užklupo smarkios liūtys, o pagalbos grupės įspėjo, kad ateinančiomis dienomis tikėtini potvyniai ir purvo nuošliaužos.

Mozambike praūžus ciklonui „Kenneth“, šalies šiaurę šeštadienį užklupo smarkios liūtys, o pagalbos grupės įspėjo, kad ateinančiomis dienomis tikėtini potvyniai ir purvo nuošliaužos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vyriausybės atstovų, liūtys jau nusinešė mažiausiai penkių žmonių gyvybes.

Mozambiko nepaprastųjų situacijų tarnyba pranešė, kad vienas žmogus žuvo Pembos mieste, o kitas – Makomijos rajone. Ibo salos gyventojai sakė, kad ten žuvo du žmonės. Apie penktą žuvusįjį tikslesnės informacijos kol kas nėra.

REKLAMA

Kabo Delgado provincijoje iš dalies ar visiškai sugriauti beveik 3,5 tūkst. namų, nutrūko elektros tiekimas ir sugriuvo mažiausiai vienas tiltas.

Pagalbos grupė CARE, šeštadienio rytą įvertinusi padėtį Makomijoje, pranešė, kad visas rajonas yra nusiaubtas stichijos, žmonėms reikia pastogės, maisto ir vandens.

„Kenneth“ užgriuvo Mozombiką ketvirtadienio vakarą, praėjus vos šešioms savaitės po ciklono „Idai“, praūžusio centrine šalies dalimi ir pražudžiusio daugiau kaip 600 žmonių. Tai pirmas kartas per visą orų registravimo istoriją, kai šią Afrikos pietuose esančią valstybę per vieną sezoną užklupo du ciklonai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kenneth“ nusilpo, tačiau pagalbos grupės įspėjo, kad išlieka potvynių pavojus. Remiantis kai kuriomis prognozėmis, per liūtis gali iškristi net 250 milimetrų kritulių – maždaug ketvirtadalis regiono metinio lygio.

Po ciklono „Idai“ daugiausia žmonių žuvo būtent dėl potvynių.

Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija pranešė, kad smarkiai nukentėjo Kabo Delgado provincija, ypač didelį susirūpinimą kelią padėtis Makomijos, Kisangos ir Mosimbua da Prajos rajonuose.

Susisiekimas su kai kuriomis vietovėmis, ypač atokesnėmis, išlieka problematiškas. Mozambiko nepaprastųjų situacijų tarnyba yra sakiusi, kad nuo stichijos gali nukentėti beveik 700 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vietos valdžios atstovų, informuojančių apie pavojų, darbo dėka padėtis nepablogėjo," – šeštadienį pranešė tarnyba. Jos paskelbtose nuotraukose matyti namai nuplėštais stogais.

Kitose nuotraukose iš Makomijos matosi subyrėjęs molinis namas, nuo kelio nuslydęs autobusas ir nuverstas elektros stulpas.

Be namų likę žmonės bandė įsirengti pastoges nuo lietaus.

„Ieškau, kas paskolintų verandą, galėčiau ją sutvarkyti ir apsigyventi su šeima," – Portugalijos naujienų agentūrai LUSA sakė vienas Makomijos gyventojas.

Pasak pranešimo, kita 13 asmenų šeima įsikūrė iš plastiko gabalų suręstoje palapinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų