REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvoje atšaukti skrydžiai į Stokholmą ir Kopenhagą nesusiję su oro bendrovės „Scandinavian Airlines System“ (SAS) pilotų streiku, teigia SAS Baltijos šalyse vadovė Rūta Jucienė.

 

Anot jos, skrydžius Lietuvoje vykdo bendrovės partneriai, kurie nestreikuoja.

Penktadienį nepakilo 7 val. ryte turėjęs išskristi lėktuvas iš Vilniaus į Stokholmą, šeštadienio rytą atšauktas skrydis iš Palangos į Kopenhagą.

„Streikuoja SAS pilotai, o bendrovės, kurios skraido už SAS, kaip pavyzdžiui, iš Vilniaus skraido „CityJet“, jie nestreikuoja, jie vykdo reisus. Vakar rytinis reisas buvo nuimtas dėl to, nes pritrūko įgulos – tai nieko bendro su streiku neturi“, – BNS aiškino R. Jucienė.

„Iš Palangos į Kopenhagą buvo nuimtas reisas, nes įgulos neužtenka, jiems pritrūko valandų, nes jie skraido daug daugiau ir jie turėjo ilsėtis, čia dėl saugumo. (...) Mes stengiamės kur galima kompensuoti skrydžius visoje Europoje, dėl to jie skrido daugiau kitur ir negalėjo viršyti valandų“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA

R. Jucienės teigimu, visi likę reisai iš Lietuvos ir šeštadienį, ir sekmadienį, vyks.

Švedų portalas „The Local“ penktadienį pranešė, kad dėl streiko Švedijoje, Danijoje ir Norvegijoje penktadienį atšaukta per 600 atvykstamųjų ir išvykstamųjų reisų, arba apie 70 proc. SAS skrydžių.

REKLAMA

Portalo duomenimis, dėl streiko nukentėjo daugiau kaip 70 tūkst. keleivių. Tačiau protesto akcija nepadarė poveikio skrydžiams, kuriuos vykdo SAS partneriai.

Keleiviams, kurių skrydžiai buvo atšaukti, oro bendrovė pasiūlė galimybę nemokamai užsisakyti bilietus kitai dienai.

SAS taip pat prognozuoja, jog, tęsiantis streikui, iki sekmadienio vakaro gali sutrikti iš viso 170 tūkst. keleivių kelionės planai.

Protesto akcijoje dalyvauja iš viso apie 1,4 tūkst. SAS pilotų, įskaitant 372 pilotus Danijoje, 545 Norvegijoje ir 492 Švedijoje.

Pilotams skundžiantis dėl „prastėjančių darbo sąlygų, neprognozuojamų darbo tvarkaraščių ir neužtikrintumo dėl darbo“, streiką inicijavusi Švedijos oro linijų pilotų asociacija pareiškė, jog derybos tęsėsi ne vieną mėnesį, tačiau šalims nepavyko rasti sprendimo, kaip būtų galima pagerinti pilotų padėtį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų