REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Vaido Leliugos kelionė į Stambulą
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šį kartą „Keliauk išmaniai“ vyksta į Stambulą, tačiau prieš leidžiantis į tolimesnius nuotykius Vaidas Leliuga skuba pasirūpinti, kad išvykęs galėtų jaustis ramus ir nesukti galvos dėl namų saugumo.

19

Šį kartą „Keliauk išmaniai“ vyksta į Stambulą, tačiau prieš leidžiantis į tolimesnius nuotykius Vaidas Leliuga skuba pasirūpinti, kad išvykęs galėtų jaustis ramus ir nesukti galvos dėl namų saugumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užtrukęs vos 15 minučių keliautojas savo namuose pats įsirengia BITĖS apsaugos sistemos AJAX detektorius, kadangi šie – belaidžiai ir lengvai tvirtinami.

REKLAMA

„Viskas, namų saugumu pasirūpinta, o vos suveikus šiai apsaugos sistemai, gausiu pranešimą tiesiai į savo telefoną, tad nieko nelaukiant vykstu tiesiai į oro uostą ir skrendu į Stambulą, iki kurio skristi trys nepilnos valandos. Miestas, turtingas kultūriniu paveldu, maistu ir žmonėmis, manau, bet kokiu oru turės ką pasiūlyti“, – pakiliai nusiteikęs į kelionę leidžiasi Vaidas.

Internetas Turkijoje – brangus?

Įprastai Stambule prasidėjus pavasariui galima sulaukti šilto oro, tačiau šį kartą Vaidą pasitinka vėjas ir dargana. Vis dėlto, oras kelionės nesugriauna ir pirmiausia „Keliauk išmaniai“ vedėjas eina į pačią įspūdingiausią ir didžiausią mečetę Stambule – Mėlynąją mečetę.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš lankantis Mėlynojoje mečetėje svarbu prisiminti, kad čia maldos vyksta penkis kartus per dieną, kurių metu turistai neįleidžiami, tačiau maldoms nevykstant joje galite apsilankyti nemokamai“, – perspėja V. Leliuga.

Kitas akcentas, kurį, pasak keliautojo, būtina įsidėmėti vykstantiems į Turkiją – brangus internetas. „Kadangi internetas čia nėra pigus, prieš atvykstant reikėtų užsisakyti BITĖS interneto duomenų paketą - sutaupysite daug pinigų ir nuolatos viską turėsite po ranka“, – sako Vaidas ir priduria, kad jis, besinaudodamas BITĖ mobiliuoju internetu gali dalintis kelionės nuotraukomis su artimaisiais, naršyti telefone ir nesijaudinti dėl didelių išlaidų ar pasibaigsiančio interneto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinės Stambulo vietos

Kita, ypač turistų mėgiama vieta – didysis Stambulo turgus Grand Bazaar. Šiame turguje galima rasti absoliučiai visko, tačiau parašytų kainų čia niekur nerasite, kadangi dėl kiekvienos prekės vyksta derybos.

Toliau keliaujant Stambulo gatvėmis Vaidas prieina pagrindinę miesto Taksim aikštę, kurioje susitinka vietiniai, nuolatos lankosi turistai, o vakare ši aikštė tiesiog atgyja – nuo šurmuliuojamų žmonių gausybės, muzikos ir šokių vieta tampa tikru traukos centru.

Tik įpusėjus dienai Vaido Išmanusis „Honor Watch Magic” iš BITĖS jau rodo 15 tūkst. žingsnių, tačiau įspūdingiausi kelionės vaizdai ir nuotykiai dar tik laukia.

Visus kelionės įspūdžius Stambule išvyskite laidoje „Keliauk išmaniai“:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų