REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalčininkų rajone, prie pat Baltarusijos sienos esančiame Krakūnų kaime, beveik 20 pastatų ketvirtadienį pasiglemžusi ugnis be namų paliko 89-erių senolę bei jos sūnų.

Šalčininkų rajone, prie pat Baltarusijos sienos esančiame Krakūnų kaime, beveik 20 pastatų ketvirtadienį pasiglemžusi ugnis be namų paliko 89-erių senolę bei jos sūnų.

REKLAMA

Aitrus dūmų kvapas tvyrojo dar nepasiekus kaimo. Atvykus į jį tolumoje matosi kelios dešimtys vietinių ir iš aplinkinių kaimų susirinkusių žmonių, taip pat ugniagesių mašinos ir ant kelio išsiraizgiusios vandens žarnos.

Nors gaisras ir buvo suvaldytas, ugniagesiai tęsė darbus – pastatai degė abejose linijinio kaimo pusėse. Namų netekusią 89-erių Emiliją Komiago glaudė jos dukra Galina Rudovič, atvykusi iš Vilniaus.

Kartu su senole gyveno sūnus, tačiau dabar jis išvykęs.

„Čia mano mama gyveno, baisi tragedija. Mamytė sveika, tik nervuojasi – čia greitoji buvo atvažiavusi. Mamytę be jokių kalbų pasiimsiu į Vilnių“, – BNS sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ašarų netramdžiusios E. Komiago sklype sudegė dar du ūkinės paskirties pastatai.

„Jeigu pastatais skaitysim malkines, kluonus, garažus, priestatėlius, tai apie 20 įvairių pastatų sudegė. Gyvenamųjų namų, panašu, kad du“, – BNS sakė Šalčininkų ugniagesių viršininkas Vitalijus Kapusta.

REKLAMA

Nepamena nieko panašaus

Į kaimą atvykusi Dieveniškių seniūnė Česlava Marcinkevič sakė, kad kitame degusiame gyvenamajame name žmonių nebuvo.

„Vienai šeimai pagalbos reikės, bet čia nuo šeimos priklauso. Bendravau su šeima, tai ponia Emilija su sūnumi išvažiuos pas savo dukrą, o paskui pažiūrėsim, jeigu ponia Komiago panorės, tai padėsim grįžti, yra čia kaime tuščių namų“, – BNS sakė seniūnė.

Aplink degančius pastatus būriavosi kelios dešimtys žmonių.

Iš kaimyninio Pavydonių kaimo kartu su sūnumi atvykęs 44-erių ūkininkas Henrikas Kropa sako, kad Krakūnuose gyvena jo pažįstami, tačiau kitame kaimo gale.

REKLAMA
REKLAMA

„Sužinojau, kad didelis gaisras. Atvykau pažiūrėt, kas čia darosi. Čia mano pažįstami, giminaičiai kitoje pusėje gyvena“, – BNS sakė H. Kropa.

„Seniai jau Dieveniškėse gyvenu, nepamenu, kad čia kas panašaus būtų“, – pridūrė jis.

Preliminariais duomenimis, žmonės per gaisrą nenukentėjo. Šiuo metu ugnis yra suvaldyta, manoma, kad ji išplito dėl stipraus vėjo.

Gaisrą gesino ne tik kelios ugniagesių autocisternos, tačiau ir pasieniečiai bei su traktoriumi atvykę savanoriai. Ugniagesiai aiškinsis nelaimės priežastis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų