REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Gėlių žydėjimas (nuotr. Fotodiena.lt)

Atėjęs pavasaris taip ir kviečia pagaliau traukti į gamtą ir mėgautis gėlių žydėjimu bei nuostabia aplinka, žaluma, vaizdiniais.

23

Atėjęs pavasaris taip ir kviečia pagaliau traukti į gamtą ir mėgautis gėlių žydėjimu bei nuostabia aplinka, žaluma, vaizdiniais.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt kviečia nepražiopsoti pačių gražiausių gėlių žydėjimo švenčių ir pateikia išsamią informaciją, kada ir kur reikėtų apsilankyti, jei norite pamatyti pasakiškai žydinčias pačias gražiausias gėles.

Skinderiškių parke – magnolijų žydėjimas

Šiuo metu į Krakių seniūniją traukia gamtos mylėtojai ne tik iš Kėdainių miesto ar rajono, bet ir iš visos Lietuvos. Garsiajame Skinderiškių dendrologiniame parke visu grožiu pražydo šio parko pažiba vadinamos magnolijos. Būtent dėl to parkas kasdien sulaukia ne dešimčių, o šimtų lankytojų.

Jau pradėjusios žydėti magnolijos traukia akį, o miškų urėdijos darbuotojas Juozas Masionis sako, kad dabar – pats grožis, todėl jau reikėtų suskubti atvykti. „Jeigu nelis ir bus sausa, magnolijos nužydės greitai, o jeigu palis, turėtų dar savaitę džiuginti lankytojus.“

REKLAMA
REKLAMA

Burbiškių dvare – tulpių žydėjimo šventė Gegužės 11-12 dienomis visi Lietuvos gyventojai ir šalies svečiai kviečiami į Burbiškių dvarą, kuriame vyks kasmetinė tulpių žydėjimo šventė. Šventės pradžia – 11 valandą.

REKLAMA

Šventėje lauks tautodailininkų mugė pagrindinėje aikštėje, tautodailės, senovinių gramofonų, patefonų, senovinių automobilių parodos Burbiškio dvaro teritorijoje.

Bradeliškių kaime – plukių žydėjimo šventė

Gegužės 1-ąją, trečiadienį, nuo 10 valandos iki 16 valandos vyks plukių žydėjimo šventė, kuri sutraukia šimtus lankytojų, trokštančių pasigrožėti pievomis, nusėtomis maloniai kvepiančių gėlių. Ėjimas į Plukių žydėjimo šventę – 1 € kainuojantis Neries regioninio parko lankytojo bilietas. Bilietais bus prekiaujama renginio vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kairėnų botanikos sode – tūkstančiai žiedų

Botanikos sodas – lyg margaspalvis kalendorius. Apsilankę jame vieną kartą, išvysite tik vieną puslapį ar jo dalį. Augalų kolekcijos auga ir keičiasi. Kiekvieną kartą apsilankius, jūsų laukia staigmenos – dar nematyti žiedai ar metų laikų spalvinami peizažai.

Balandį žydi gausiažiedžiai pieriai, rododendrai, vijutrės, jacintai, krokai, laibeniai, laumenės, magnolijos, našlaitės, narcizai, paukštpienės, puškinijos, scylės, sniegžydrės, šilagėlės, žydrės.

Gegužę žydi alyvos, andromedos, forzitijos, vijutrės, obelys, sakuros, pilkosios lanksvos, auskarėliai, bergenijos, baltašaknės, česnakai, margutės, narcizai, neužmirštuolės, pakalnutės, plukės, raktažolės, saulutės, tulpės, uolaskėlės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų