REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biržietė nusprendė pamokyti sukčių, apgaudinėjusį žmones. Skalbimo mašinų meistru prisistačiusį asmenį uždarė namo rūsyje ir iškvietė policijos pareigūnus. „Meistras“ sulaukė baudos už svetimo turto sugadinimą. Be to, jis įpareigotas moteriai atlyginti padarytą žalą.

Biržietė nusprendė pamokyti sukčių, apgaudinėjusį žmones. Skalbimo mašinų meistru prisistačiusį asmenį uždarė namo rūsyje ir iškvietė policijos pareigūnus. „Meistras“ sulaukė baudos už svetimo turto sugadinimą. Be to, jis įpareigotas moteriai atlyginti padarytą žalą.

REKLAMA

Prašė patarimo

Praėjusią savaitę į redakciją paskambino biržietė Kristina. Ji paklausė, ar žurnalistai nieko negirdėjo apie laikraščiuose besiskelbiantį skalbimo mašinų meistrą, kuris prisistato jas remontuojantis kliento namuose, vykstantis ir į kaimus. Tas „meistras“, pasak moters, praėjusį lapkritį išėmė iš sugedusios mašinos vieną detalę ir iki šiol jos neatveža. Paskambinus nurodytu telefonu, žada atvežti pirmadienį. Pirmadienių buvo jau daug, o jis vis neatvyksta.

Nebesulaukę, kol bus sutvarkyta senoji skalbimo mašina, šeimos nariai įsigijo kitą. Dėl vadinamojo meistro moteriai įtarimų kilo iš karto. Jis vengė rodyti veidą, atrodė, lyg būtų išgeriantis. Be to, dirbo labai grubiai. Išėmė iš skalbimo mašinos neva sugedusią detalę, paliko išmėtytas kitas dalis ir išvyko. Paklausus, kiek gali kainuoti remontas, vyras atsakė, kad nuo 20 iki 30 eurų. Tiesa, pinigų iš karto jis neprašė, moteris jų nesiūlė.

REKLAMA
REKLAMA

Nesulaukę rezultato numoja ranka

Pagal moters apibūdinimą tapo aišku, kad tai tas pats asmuo, su kuriuo vargo jau ne viena Biržų rajono gyventojų šeima. Ne kartą apie jo „paslaugas“ buvo rašyta ir „Šiaurės rytuose“. Dažniausiai paėmęs skalbimo mašinos neva sugedusią detalę „meistras“ paimdavo pinigus ir ilgai nebesirodydavo. Arba paėmęs pinigus už remontą pakeisdavo detales, o skalbyklės vis neveikdavo, nors tu ką. Skalbimo mašina - toks daiktas, kuris šiais laikais yra nepakeičiamas žmonių buityje. Todėl neapsikentę sugedusių skalbyklių savininkai įsigydavo kitas, o į buvusią dažniausiai numodavo ranka.

REKLAMA

Pasak liudininkų, apie 60 metų amžiaus tamsių plaukų vyras atvyksta automobiliu. Automobilį vairuoja ne jis, o kitas jaunesnio amžiaus žmogus. Kadangi atvykėlis prisistato esąs skalbimo mašinų meistras, jis visų sutinkamas kaip laukiamas žmogus. Žmonės mielai jį įleidžia į namus ir, rodos, pasitiki. Pats meistras tarsi slepia savo veidą, o jį vežiojantis asmuo nuolat ant galvos užsidėjęs gobtuvą. Korespondentė skambinusiai moteriai paaiškino, kad su šiuo pagal išvaizdą apibūdintu „meistru“ ne vienam žmogui teko aiškintis ir dažniausiai išsireikalauti kompensacijos ar baigti vesti derybas tik padedant policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Užrakino duris

Kristina sakė pirmadienį paskambinusi „meistrui“ ir pagrasinusi, kad jei ir šįkart nepasirodys, su juo bus kalbama kitaip. Vyras pasirodė. Nusileidęs į namo rūsį, kur buvo remontuojama skalbimo mašina, atvykėlis moteriai pasiūlė nestovėti šalia ir eiti, kur jai reikia. Tačiau ši pasakė vis dėlto pabūsianti. Stebėjusi, kaip atvykėlis remontuoja jos skalbimo mašiną, Kristina suprato, kad jis ne tik jos nepataisė, bet ir sugadino. Moteris pamatė, kad jis įdėjo senąją iš jos skalbyklės prieš kelis mėnesius išimtą detalę. Be to, trankė mašinos dangtį tol, kol jis visai nebeužsidarė.

Įdėjus detalę ji paprašė, kad „meistras“ skalbyklę paleistų. Šis įjungė ir aiškino, kad mašina veikia. Tačiau moteris pastebėjo, kad skalbimo mašina neveikia taip pat, kaip ir prieš „remontą“. Supratusi, kad ją vėl apgaudinėja, Kristina užrėmė rūsio duris. Vyras dar bandė ją nustumti ir susirinkęs įrankius išeiti, tačiau moteris buvo vikresnė. Užrakinusi lauko duris ji iškvietė policijos pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skyrė baudą

Atskubėję policijos pareigūnai išklausė moterį ir paėmė jos pareiškimą. Policininkai bandė nustatyti atvykusio „meistro“ tapatybę. Paprašytas prisistatyti „meistras“ ilgai tylėjo. Jo asmens tapatybė buvo nustatyta tik po kelių valandų. Paaiškėjo, kad tai Panevėžyje, Amerikos gatvėje, gyvenantis V. R. Pirminiais duomenimis, vyras su policija reikalų nėra turėjęs. „Meistras“ nepateikė ir jokių dokumentų, kad jo veikla yra legali ir kad jis moka mokesčius.

Biržų policijos komisariato vadovas Deividas Valtaris sakė, kad su V. R. ką nors išsiaiškinti buvo sudėtinga, nes jis daugiausia tylėjo. „Meistrui“ skirta 50 eurų bauda už tyčinį svetimo turto sugadinimą. Be to, jis įpareigotas moteriai atlyginti 50 eurų padarytą turtinę žalą. Policijos pareigūnai pataria prieš įsileidžiant į namus nepažįstamą žmogų paprašyti pateikti asmens dokumentą arba įmonės registravimo pažymėjimą. Pravartu paprašyti kitų buvusių klientų rekomendacijų. Taip pat nepalikti atvykėlio vieno, nes nežinia, ar jis nešniukštinės po namus ir nebandys jų apvogti. Kol mašina nesuremontuota, nemokėti jokių pinigų, o mokant juos papraštyti mokėjimą patvirtinančio dokumento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų