REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio ataskaitoje dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų Amerikos rinkimus daroma išvada, kad nei prezidentas Donaldas Trumpas, nei jo rinkimų štabas nebendradarbiavo su rusais, ketvirtadienį paskelbė generalinis prokuroras Williamas Barras.

„Specialiojo prokuroro ataskaitoje sakoma, kad tyrimas nenustatė, jog Trumpo kampanijos nariai būtų susimokę arba derinę veiksmus su Rusijos vyriausybe, jai užsiimant kišimusi į rinkimus“, – sakė jis.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją W. Barras pridūrė, kad D. Trumpo advokatams anksčiau šią savaitę buvo suteikta galimybė peržiūrėti suredaguotą R. Muellerio ataskaitos versiją prieš vėliau ketvirtadienį įvyksiantį jos pateikimą Kongresui ir visuomenei.

Pasak Teisingumo departamento vadovo, Baltieji rūmai galutiniame dokumente neatliko jokių pakeitimų ir nepasinaudojo valstybės vadovo privilegija imtis veiksmų Baltųjų rūmų vidinei informacijai apsaugoti.

REKLAMA
REKLAMA

D. Trumpas anksčiau ketvirtadienį, likus kelioms valandoms iki R. Muellerio ataskaitos paskelbimo, išreiškė nepasitenkinimą dėl „visų laikų didžiausios politinės apgaulės“.

REKLAMA

„Visų laikų Didžiausia Politinė Apgaulė! Nusikaltimus įvykdė Sukčiuvienė, Susitepę Farai ir DNC (Demokratų nacionalinis komitetas)/Demokratai“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Sukčiuviene“ D. Trumpas vadina savo varžovę prezidento rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton), o frazė „susitepę farai“ buvo skirta minėtą tyrimą atlikusio R. Muellerio (Roberto Miulerio) komandai.

Redaguota 400 puslapių redaguota ataskaitos versija, kuri ketvirtadienį iki vidurdienio Vašingtono (19 val. Lietuvos) laiku turėtų būti perduota Kongresui ir po to paskelbta viešai, gali nulemti, ar demokratai sieks surengti apkaltą prezidentui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų