REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja, kurią supykdė pamatytas vaizdas kieme. Ją papiktino kaimyno kieme pamatytas darbininkas, kuris trombavo gruntą. 

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja, kurią supykdė pamatytas vaizdas kieme. Ją papiktino kaimyno kieme pamatytas darbininkas, kuris trombavo gruntą. 

REKLAMA

Kviečiame perskaityti skaitytojos laišką ir komentaruose išsakyti savo nuomonę. 

„Praėjusį rudenį matytas vaizdelis mane paskatino jums parašyti. Kaimyno kieme darbininkas trombavo gruntą. Važinėjo pirmyn atgal su galinga vibroplokšte.

Garsas buvo siaubingas, vibracija taip pat. Bet labiausiai nustebino tai, ką išvydau. Ant vibroplokštės sėdėjo mažas berniukas, darbininko sūnus. Sustabdžiau, ėmiau klausti, ką jis daro? Kodėl žaloja savo sūnų? Juk toks pragaro garsas, o ir vibracija. Darbininko atsakymas buvo toks, jog sūnui patinka, o apie tai, kad triukšmas galėtų kenkti, jis net nepagalvojo.

Tas tėvelis statybininkas, nežiūrint dar jauno amžiaus, pats stipriai neprigirdintis. Ir štai iš sūnaus neįgalųjį daro. Nes, kaip supratau, nėra girdėjęs nei apie triukšmo, nei apie vibracijos žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinau, kas kaltas, kad Lietuvoje per mažai apie tai kalbama. O jeigu ir kalbama, tai daugiausiai sekant pasakėles apie nepaprastą kai kurių žmonių jautrumą, nesugebėjimą prisitaikyti. Prie ko? Prie nesveikos aplinkos? O gal tokių pusiau nutylėjimų tie, kam priklauso kalbėti, pataikauja visagaliams piniguočiams?

REKLAMA

Visų pirma, iš pramogų pasaulio. Juk, sako, tokius pinigus suneša. Tai todėl, pagal juos, ir nėra svarbu, kad kai kurių atlikėjų mega stiprintuvai koncerto epicentre muša virš 100 decibelų, o pusė miesto naktį negali užmigti ir kaip ant mielių kyla kraujospūdžiai. Ir į tokio garso naktinius koncertus atvirose estradose viliojami net mažamečiai vaikai, kuriems, kaip teigia medikai, garsūs žemo dažnio dūžiai itin pavojingi.

Bet ar kam tas rūpi? O paskui dejuojame, kad mūsų žmonių savijauta yra viena prasčiausių Europos Sąjungoje ir kad vaikų sveikata akivaizdžiai blogėja.

REKLAMA
REKLAMA

Atšilus vėl prasidėjo laukinių šėlsmas. Važinėjimas su nežmoniško garso bumčikais. Nesvarbu, kad per juos šie psichopatai negirdės specialiųjų automobilių signalų, ir augs jų pačių agresyvumas bei įžūlumas. Taip ir atsiranda vadinamieji kelių ereliai. 

Normaliose civilizuotose šalyse už tokius dalykus baudžiama. Draudimas neapmoka žalos, jei automobilyje nelaimingo atsitikimo metu grojo ypač garsi muzika. O pas mus? Niekam nerūpi ir neužkliūva. Kaip ir motociklai su kaukiančiais duslintuvais, šiurpinantys naktimis gyvenamuosius rajonus. Kiek jau apie tai buvo rašyta? Ir nieko: problemos niekas negali (nenori?) išspręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teko viešėti viename Šveicarijos didmiestyje. Gatvėje kartą mačiau, kaip policija sustabdė prabangų LAMBORGHINI. Ne tik sustabdė, bet ir nemažą baudą skyrė už per garsią muziką, už kenkimą aplinkai.

Automobilį, pasirodo, vairavo turtingos arabų šalies princas, kuris, baudžiamas, mėgino visaip protestuoti. Bet policijai tai nepadarė jokio įspūdžio. Štai, pagalvojau, kur tikra demokratija ir visų teisės lygios, kur valdžiai rūpi žmonių sveikata. Neveltui šveicarų gyvenimo triukmė ir kokybė daug geresnė.

Visą praeitą savaitę Klaipėdos dienraščiai buvo pripildyti gyventojų skundais apie naktinių barų daugiabučiuose keliamą triukšmą. Jeigu jau kažkas iš valdžios išduoda leidimus dirbti girdykloms šalia butų, tai turėtų ir atsakomybę nešti. Deja, to nėra", - rašoma į redakciją atsiųstame laiške. 

Skaitytojai, jeigu ir jūs pastebėjote tai, kas patraukė jūsų akį arba išgirdote istoriją, kuri, manote, yra verta ne tik jūsų, bet ir tv3.lt skaitytojų dėmesio, dalinkitės ją siųsdami [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų