REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
E. Rainys ir L. Larionova pristatė naujausias savo kolekcijas (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Šį ketvirtadienio vakarą žinomi šalies dizaineriai – Lilija Larionova ir Egidijus Rainys – kviestinius svečius tradiciškai pakvietė į savo naujausių kolekcijų pristatymą.

60

Šį ketvirtadienio vakarą žinomi šalies dizaineriai – Lilija Larionova ir Egidijus Rainys – kviestinius svečius tradiciškai pakvietė į savo naujausių kolekcijų pristatymą.

REKLAMA

Savo naujausias Prêt-à-Porter kolekcijas jie šiemet pristatė Verkių rūmų architektūriniame ansamblyje, kuriame klasika ir šiuolaikinis gyvenimo stilius susijungė į vieną.

Ant šių metų dizainerių madų podiumo žingsniavo puikiai užsienyje vertinamų modelių agentūrų: „Duo Management“, „Ruta Model Management“, BMM, „Vilnius Models Management“ manekenės, o viso šou stilistika rūpinosi ilgus metus su garsiausiais šalies dizaineriais dirbanti stilistė Karina Leontjeva. Į renginį abu dizaineriai sakosi pakvietę maždaug 200 svečių.

Dizainerį E. Rainį sukurti šių metų kolekciją įkvėpė romantizmo epocha. Kolekcija atskleidžia laisvės troškimą, lavina vaizduotę: „Kurdamas apdarus šįsyk rėmiausi realaus ir susikurto idealaus pasaulių priešprieša. Nesąmoningai naudojausi revoliucinėmis idėjomis, būdingoms romantizmo epochai. Noriu išprovokuoti diskusiją, todėl kolekcija - eklektiška, dvilypė. Joje apstu tiek minimalizmo, tiek maksimalizmo: mažų, lakoniškų detalių ir itin masyvių“. Spalvų paletė – nuo švarios baltos iki tikro spalvų sprogimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiems savo kūrybos gerbėjams sakau – vertindami tai, kas sukurta, iš karto atmeskite bet kokį racionalumą, logiką ar harmoniją. To kolekcijoje nerasite! – nusijuokia E.Rainys. – Naujieji kūriniai paremti individualumu, o pati kolekcija spontaniška ir skatinanti kiekvieno vaizduotę. Ši kolekcija tiesiog parodo, kaip aš žaviuosi mada, kaip pačiu reiškiniu.“

REKLAMA

Dizainerė L. Larionova savo kūrybos mylėtojams paruošusi natūralių audinių – šilko ir vilnos apdarus.

„Dominuoja paltai, suknelės ir vyriško stiliaus švarkai. Nusimanantys laikotarpiuose pajus septyniasdešimtųjų dvasią. Ypač tai atskleis sodrios, bet ne akį rėžiančios audinių spalvos, o kai kurios medžiagos kiek primins lobius iš močiutės skyrios: bordo, jūros žalia, violetinė, juoda, pilka. Pirmą sykį L. Larionova panaudojo žakardą, šilko organzą. „Norėjau, kad iš pažiūros griežto modelio apdarai būtų pristatyti žaismingai, netgi su šiokiu tokiu sarkazmu – tai, matyt, Italijos kultūros įtaka, kurioje dažnai lankausi“, – priduria Lilija.

Dizainerės kolekcijoje bus ir daugiau staigmenų – šou metu bus pristatytos ir jos vardo rankinės - masyvios ir visai nedidelės.

Abi kolekcijas galite pamatyti nuotraukų galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų