REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Razinos buvo atrastos visai netyčia, kai maždaug 2000 m. pr. Kr. žmonės ant vynuogių medžių rado sudžiūvusių vynuogių. Tai buvo vienas svarbiausių maisto atradimų žmonijos istorijoje.

Razinos buvo atrastos visai netyčia, kai maždaug 2000 m. pr. Kr. žmonės ant vynuogių medžių rado sudžiūvusių vynuogių. Tai buvo vienas svarbiausių maisto atradimų žmonijos istorijoje.

REKLAMA

Dėl jo sudėtyje esančių vitaminų, skaidulų ir mineralų šis džiovintas vaisius yra tiesiog stebuklingas supermaistas, kurį gydytojai ir mitybos specialistai labai rekomenduoja savo pacientams.

Pasirodo, kad razinos pasidaro dar naudingesnės, jei pernakt jas išmirkome vandenyje. Vanduo ištirpina visus razinos minkštime ir odelėje esančius mineralus ir maistines medžiagas, o dėl to padaugėja šio galingo vaisiaus sveikatingųjų savybių.

„Bright Side“ surinko razinų vandens sveikatingas savybes ir išsiaiškino, kas darosi organizmo organams ir sistemoms, kai geriame šį skystį.

REKLAMA
REKLAMA

Kepenys ir žarnynas lengviau atsikrato toksinų.

Ajurvedos sekėjai jau seniai razinų vandenį naudoja kepenų ir žarnyno valymui. Detoksikacinės razinų savybės aiškinamos jose esančių antioksidantų ir maistinių skaidulų gausa.

REKLAMA

Antioksidantai padeda kepenims veikti tinkamai ir iki galo vykdyti detoksikacijos funkcijas, o štai skaidulos padeda žarnynui ir padidina tuštinimosi kiekį – dėl to tiek gaubtinė žarna, tiek visas žarnynas valosi efektyviau. Jei vartojamas tuščiu skrandžiu, razinų vanduo veikia dar greičiau – tik nepamirškite taip pat suvalgyti ir jame išmirkusių razinų.

Greita ir ilgai išliekanti energijos dozė. Mažėja blogojo cholesterolio kiekis, stabilizuojasi kraujospūdis.

Moksliniais ir klinikiniais tyrimais įrodyta, kad razinose yra gausu skaidulų, kalio, fitonutrientų ir antioksidantų, ypač lyginant su kitais populiariais užkandžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Reguliariai razinas valgantys žmonės pasižymi žemesniu sistoliniu ir diastoliniu kraujospūdžiu, lyginant su tais žmonėmis, kurie džiovintų vaisių valgo labai nedaug. Be to, razinos taip pat padeda mažinti oksiduoto žemo tankumo cholesterolio lygį, o tai ryškiai sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Razinų vandens receptų yra įvairiausių - vienas iš jų pateiktas vaizdo įraše. Razinų vertę patvirtina ir moksliniai tyrimai, ir jas valgančių žmonių patirtys. Tačiau nepamirškite, kad nors razinų vanduo gali būti puikus maisto papildas sveikatingame valgiaraštyje, jis nepakeičia vaistų.

Jei skundžiatės kokiomis nors kepenų, širdies, kraujospūdžio ar kitų organų ar kūno sistemų problemomis, susitarkite dėl vizito pas gydytoją, kuris jus patikrins ir paskirs reikiamus vaistus ar mitybą.

Ar esate bandę rytais gerti razinų vandenį? Kaip jums patiko rezultatai? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų