REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlyvą sekmadienio vakarą Vilniuje kilo panika. Daugybė policijos pareigūnų ir greitosios pagalbos ekipažų skubėjo į parduotuvę Lazdynuose, kur siautėjo peiliu ginkluotas ir patalpas padegti grasinęs vyras.

Vėlyvą sekmadienio vakarą Vilniuje kilo panika. Daugybė policijos pareigūnų ir greitosios pagalbos ekipažų skubėjo į parduotuvę Lazdynuose, kur siautėjo peiliu ginkluotas ir patalpas padegti grasinęs vyras.

REKLAMA

Užpuoliką pareigūnai sulaikė, tačiau jis dar spėjo sužeisti keturis žmones. Vienai iš parduotuvės darbuotojų dūrė į kaklą. Sulaikomas įtariamasis šaukė, jog yra Rusijos pilietis, tačiau pareigūnams pateikė melagingus vardą ir pavardę.

Išskirtiniuose kadruose matyti, kaip policijos pareigūnai ant žemės parverčia ir sulaiko peiliu vienoje iš Vilniaus parduotuvių besišvaisčiusį vyrą.

Gausios policijos pajėgos ir greitosios pagalbos automobiliai į Lazdynuose esančią Jonažolių gatvę atskubėjo apie 22 valandą. Pranešta, kad nežinomas asmuo grasindamas peiliu bando apvogti parduotuvę. Darbuotojai pasakojo, kad baigiantis darbo valandoms viena iš pardavėjų ėjo link tarnybinių patalpų ir paskui ją pradėjo sekti nepažįstamas vyras. Moteris jį pastebėjo, tad šis išsitraukė buteliuką ir pradėjo pilti jo turinį. Manoma, kad tai buvo benzinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pardavėja ėmė šauktis pagalbos ir tuomet užpuolikas išsitraukė peilį. Pirminiais duomenimis vyras darbuotojai dūrė į kaklą, sužeidė ir dar tris asmenis. Ginti kolegės atbėgusią kitą pardavėją, pamainos vyresnįjį ir apsaugos darbuotoją. Po grumtynių peiliu ginkluotas pusamžis vyras išbėgo į lauką, kur ir buvo sulaikytas tik atvykusių pareigūnų. Įvykio vietoje dirbo mažiausiai 4-5 policijos ekipažai.

REKLAMA

„Mačiau, kad vienas vaikinas greitai bėgo iš parduotuvės, o jį pasivijo policininkas. O po to mačiau moterį už kaklo pasiėmusią, kur į kaklą padurta. Greičiausiai darbuotoja, kiek girdėjau kasininkę padūrė į kaklą“, – pasakojo liudininkė.

Reportažą žiūrėkite:

Į ligoninę skubiai išvežti keturi žmonės. Vienai moteriai susiūta pjautinė kaklo žaizda ir ji išleista gydytis namuose. Kitiems gi naktį teko praleisti gydymo įstaigoje. Dar vienai nukentėjusiai buvo pjauta į žastą ir dilbį, jos kolegai nustatyta pjautinė žaizda kojoje ir hemoraginis šokas, o apsaugos darbuotojui bendras kūno sumušimas. Per grumtynes susižeidė ir pats užpuolikas, tiesa sužeidimai nerimti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien aiškėja, kad iš ligoninės išleisti ir dar du parduotuvės darbuotojai, o likusiam buvo atlikta operacija, tačiau pavojaus gyvybei nėra.

Parduotuvės darbuotojus užpuolęs ir sužeidęs vyriškis sulaikytas 48 valandoms, o rytoj bus svarstoma dėl kardomųjų priemonių pratęsimo. Visgi šiuo metu pareigūnai aiškinasi, kokia yra asmens tapatybė. Jis sako esantis Rusijos pilietis, tačiau pateikti duomenys nepasitvirtina.

Sulaikytasis įvykio vietoje kalbėjo rusiškai ir savo vardo pavardės nesakė, dokumentų neturėjo. Po nusikaltimo buvo patikrintas ir įtariamojo blaivumas. Alkotesteris parodė nulius. Nors vyras tikino, kad yra iš Rusijos, parduotuvės darbuotojai jį jau buvo matę. O ir vėliau užpuoliko pateikta informacija apie tapatybę nepasitvirtino, tokio asmens duomenų bazėje nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija visuomenei pateikė vyro nuotrauką ir prašė jį atpažinusius kreiptis į pareigūnus. Ir jau popietę tapatybę išsiaiškinti pavyko. Sulaikytas asmuo gimęs 1968 metais ir turi leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Šalia parduotuvės gyvenantys žmonės sako, kad šios apylinkės paprastai ramios, tačiau kartas nuo karto gandų apie užpuolimus ar apiplėšimus išgirsta.

„Greitosios lėkė su švyturėliais ir tokiu garsu, kad aš net išsigandau. Galvoju kas čia darosi. Galvoju gal žmogus koks iš balkono iškrito“, – prisiminė vilnietė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą. Už šią nusikalstamą veiką gresią įkalinimas iki septynerių metų. Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų