REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turite idėją, kaip išspręsti vaikams Lietuvoje aktualią problemą? Tuomet suskubkite dalyvauti konkurse „Talentas keisti“ – geriausios iniciatyvos autorius jai įgyvendinti laimės 20 tūkst. eurų ir kelių metų ekspertinę paramą.

Turite idėją, kaip išspręsti vaikams Lietuvoje aktualią problemą? Tuomet suskubkite dalyvauti konkurse „Talentas keisti“ – geriausios iniciatyvos autorius jai įgyvendinti laimės 20 tūkst. eurų ir kelių metų ekspertinę paramą.

REKLAMA

Konkursą „Talentas keisti“ mažiausiai kartą per metus skelbia organizacija „Reach for Change“. Pagrindiniai jo partneriai yra lyderiaujanti mobiliojo ryšio bendrovė „Tele2“ ir žiūrimiausia televizija „TV3“, o šiemet rėmėjų gretas papildė ir Šiaurės ministrų tarybos biuras. Trijų geriausiųjų socialinio verslo, galinčio kurti geresnį pasaulį vaikams, idėjų autoriai gauna finansinę arba ekspertinę paramą.

Skaičiuojant paskutines dienas iki paraiškų konkursui teikimo pabaigos balandžio 14-ąją, organizacijos „Reach for Change“ vadovė Baltijos šalyse Jurgita Ribinskaitė-Glatzer dalijasi atsakymais, kas, kaip ir kodėl turėtų dalyvauti konkurse „Talentas keisti“.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios idėjos gali dalyvauti konkurse?

Visų svarbiausia, kad pasiūlyta idėja būtų aiški, įgyvendinama ir galėtų realiai spręsti tikrą Lietuvos vaikų problemą. Be to, iniciatyva turėtų būti inovatyvi – tikimės, kad pasirinktos problemos kontekste bus pasiūlytas naujas jos sprendimo būdas. Svarbu ir tai, kad į kitą etapą pateks tik tos idėjos, kurios turės potencialo išaugti ne į kelių metų projektą, bet į ilgalaikį ir tvarų socialinį verslą.

REKLAMA

Kaip žinoti, ar siūloma idėja yra tikrai orientuota į vaikų gerovę?

Jei įgyvendinus idėją bus sprendžiama reali šalies vaikų problema – ji yra tinkama. Žinoma, siūloma iniciatyva turėtų orientuotis ne į pavienių vaikų bėdas, tačiau jas spręsti platesniu mastu, taip pat turėti potencialo daryti pokyčius ir struktūriniu lygmeniu. Sužinoti, su kokiomis didžiausiomis problemomis šiuo metu susiduria vaikai ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, galite Jungtinių Tautų (JT) darnaus vystymosi darbotvarkės 2030 ir darnaus vystymosi tikslų sąraše čia: https://bit.ly/2OQpFug

REKLAMA
REKLAMA

Ar galima dalyvauti konkurse neturint socialinio verslo kūrimo patirties?

Taip, „Talentas keisti“ konkurse gali dalyvauti ir tie, kurie neturi panašaus darbo patirties, niekada nebuvo kūrę socialinio verslo ar dirbo visiškai kitoje srityje. Konkurso komisija vertins iniciatyvą ir jos galimybes spręsti vaikų problemas, taip pat – idėjos autoriaus pasiryžimą vystyti ilgalaikį socialinį verslą.

Ar konkurse gali dalyvauti tik naujos idėjos?

Konkurse gali dalyvauti tiek naujos, tiek jau įgyvendinamos, bet viso savo potencialo dar neišpildžiusios, iniciatyvos.

Ko tikimasi iš paraiškos teikėjo?

Ieškome tokio socialinių pokyčių lyderio, kuris nuoširdžiai tikėtų savo idėja, norėtų ją paversti gyvenimo tikslu, būtų pasiryžęs pats ją įgyvendinti bei su ja dirbti ilgalaikėje perspektyvoje. Konkurso dalyvis gali turėti ir komandą, tačiau laimėtojas bus tik vienas žmogus. Todėl itin svarbi yra paraiškos teikėjo asmenybė – komisija vertins, ar jis turi lyderio savybių ir motyvaciją pateiktą socialinio verslo idėją paversti nuolatine bei pagrindine savo veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar sudėtinga užpildyti konkurso paraišką?

Paraišką užpildyti paprasta – tereikia atsakyti į 14 klausimų apie savo siūlomą iniciatyvą ir galimą jos įgyvendinimą, pateikti keletą jus galinčių rekomenduoti asmenų kontaktų.

Užpildžiau paraišką, kas dabar?

Atrinktų idėjų autoriai bus pakviesti į interviu su projekto ekspertais, vėliau į 3 dienų mokymus, o po to į savo iniciatyvų pristatymo vakarą. Jame vertinimo komisiją sudarys vaiko teisių specialistai ir verslo atstovai, taip pat vaikai, kurie galės užduoti jiems rūpimus klausimus. Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas gegužės 27 d.

Kas laukia konkurso laimėtojų?

Trys konkursą laimėję socialiniai verslininkai gaus galimybę dalyvauti „Reach for Change“ inkubatoriaus programoje nuo vienerių iki penkerių metų. Inkubatoriaus programą sudaro strateginiai patarimai, konsultacijos ir ekspertinė parama, o pirmosios vietos laimėtojas papildomai gaus 20 tūkst. eurų finansinę paramą.

REKLAMA

Kam bus galima panaudoti gautą finansinę paramą?

Pradinį finansavimą socialinis verslininkas galės laisvai panaudoti pagal savo poreikius iniciatyvos tikslams pasiekti – nesvarbu, ar tai būtų patalpų įsigijimas, ar naujų darbuotojų įdarbinimas, ar auklės samdymas tam, kad iniciatyvos sumanytojas galėtų skirti daugiau laiko savo idėjai įgyvendinti.

Iki kada ir kur galima pateikti paraišką?

Paraiškos priimamos iki balandžio 14 d. 11:59 val., jas pateikti ir daugiau informacijos apie konkursą rasti galima internetinėje svetainėje www.talentaskeisti.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų