REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) gerokai padidino kasos kvitų loterijos laimėtojų skaičių, prizinį fondą ir galinčių dalyvauti prekybos vietų kiekį. Kartu išaugo ir žaidimo dalyvių skaičius, tačiau tūkstančių laimėtų eurų niekas neatsiima.

Neseniai Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) gerokai padidino kasos kvitų loterijos laimėtojų skaičių, prizinį fondą ir galinčių dalyvauti prekybos vietų kiekį. Kartu išaugo ir žaidimo dalyvių skaičius, tačiau tūkstančių laimėtų eurų niekas neatsiima.

REKLAMA

Vasario pabaigoje VMI pranešė, 10 kartų, iki 100, padidino laimingųjų savaitinio kvitų žaidimo dalyvių, kurie laimi po 50 Eur. Kiekvieną mėnesį ir toliau vienam laimingajam atitenka 5 tūkst. Eur. Bendras prizinis fondas buvo padidintas iki 300 tūkst. Eur.

Be to, žaidime jau gali dalyvauti kasos kvitai, išduoti visose prekybos ir paslaugų teikimo vietose išskyrus šešis didžiausius prekybos tinklus: „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, ir „Senukai“.

VMI duomenimis, po šių pasikeitimų kvitų loterijos dalyvių skaičius išaugo kone dvigubai. Registruojamų kvitų skaičius padidėjo nuo vidutiniškai 5 tūkst. iki 8–10 tūkst. kvitų per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kvitų žaidimo pradžios 2017 m. lapkritį, 1163-iems laimingųjų kvitų savininkams bendrai išdalinta (tai yra gyventojai atsiėmė) apie 223 tūkst. Eur (1148 savaitinių prizų laimėtojai pasidalino 148 tūkst. Eur prizinį fondą ir 15 laimėtojų išdalinti mėnesiniai prizai po 5 tūkst. eurų).

REKLAMA

Kaip ten bebūtų, per nustatytą terminą (praėjus 20-iai darbo dienų po laimingo kvito paskelbimo dienos) neatsiėmė 77 laimėtojai, neatsiimtų savaitinių prizų bendra vertė – 12,1 tūkst. Eur. Taip pat neatsiimtas vienas 5 tūkst. Eur vertės mėnesinis laimėjimas.

„Pagal žaidimo taisykles, laimėjusio kvito savininkas yra informuojamas apie tai asmeniškai, SMS žinute. Tuomet, per 20 dienų jis turi kreiptis į artimiausią VMI padalinį ir piniginis prizas jam pavedimu išmokamas per dvi savaites. Vis dėlto, yra atvejų kai gyventojai nesikreipia – tada laimėjimas lieka neišmokėtas“, – pasakojo VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, nuo žaidimo pradžios iš viso užregistruota daugiau nei 2,8 mln. fiskalinių kvitų. Už įvairias įsigytas paslaugas registruota daugiau nei 1,40 mln. kvitų, už prekes gauta 1,43 mln. kvitų.

„Pastebima, kad regioninis laimėtojų pasiskirstymas glaudžiai siejasi su savivaldybių gyventojų skaičiumi, tačiau Kvitų žaidime išskirtine sėkme pasižymi ir Mažeikių, Plungės, Radviliškio, Kėdainių bei Klaipėdos rajonų gyventojai“, – komentavo projekto vadovas.

Beje, pastarąjį kartą mėnesio prizą laimingajam gyventojui atnešęs kvitas gautas Kauno mieste už 2 Eur įsigytą vandenį su citrina.

„Kasdien kvitų registravimui laiko neturintiems gyventojams rekomendacija itin paprasta: per savaitę piniginėje susikaupusius kvitus galima užregistruoti pirmadienį – tokiu būdu šie kvitai dalyvaus artimiausioje loterijoje ir galbūt pateks į kiekvieną antradienį skelbiamų laimėtojų šimtuką. Laimingųjų kvitų savininkai asmeniškai informuojami trumpąja SMS žinute, kvito registracijos lauke nurodytu mobiliojo telefono numeriu“, – nurodė R. Puncevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat priminė, kad žaidime dalyvauti galima registruojant tik fiskalinius kasos aparato kvitus, pažymėtus Fiskaliniu logotipu „LTF“, kurių suma ne mažesnė nei 1 Eur.

Fiskalinių kasos aparatų kvitų pavyzdžius ir visą aktualią su Kvitų žaidimu susijusią informaciją galima rasti internete, adresu kvituzaidimas.vmi.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų