REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prastai išvirtas kiaušinis tikrai gali sugadinti pusryčius. Ar kada teko viešbutyje valgyti nemokamus pusryčius ir pasiėmus kietai virtą kiaušinį iškart pastebėti, kad jis gerokai pervirtas?

Prastai išvirtas kiaušinis tikrai gali sugadinti pusryčius. Ar kada teko viešbutyje valgyti nemokamus pusryčius ir pasiėmus kietai virtą kiaušinį iškart pastebėti, kad jis gerokai pervirtas?

REKLAMA

Tokiu atveju trynį supa pilkšvai žalsvas žiedas. Fu. Štai keletas patarimų, kaip pasigaminti tobulų kietai virtų kiaušinių, rašoma deliciousmeetshealthy.com.

Tobuli kietai virti kiaušiniai jokiu būdu aplink trynį neturi to pilkšvai žalsvo žiedo – trynys būna kreminės konsistencijos ir neišsausėjęs. Jei norite, taip pat galite kiaušinius virti kiek trumpiau – tuomet gausite gardžius minkštai virtus kiaušinius.

Ar žinote, ką daryti, kad jūsų kietai virtų kiaušinių skonis kiekvieną kartą būtų tobulas? Nesugaišite daugiau, nei 6-7 minučių. Dalinamės paprastais patarimais, kaip kiekvieną kartą išsivirti tobulus kietai virtus kiaušinius.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės dažnai rekomenduoja įvairiausius būdus virti kiaušinius taip, kad jie būtų skanūs. Kai kurie sako, kad puodą su kiaušiniais nuo kaitros reikia nuimti tuomet, kai užverda vanduo, ir tada kiaušinius karštame vandenyje palikti maždaug 15 minučių. Kartais net rekomenduojama kiaušinius 30 minučių kepti orkaitėje! Bet tai - ilgas procesas... Per pusvalandį galima pasigaminti visą patiekalą.

REKLAMA

KAIP VIRTI KIAUŠINIUS

Kietai virtų kiaušinių pasigaminti tikrai neturėtų būti sudėtinga. Nuostabų, kreminės konsistencijos kiaušinį galima išsivirti vos per 6-7 minutes. Kam gaišti pusvalandį, jei tobuliems kiaušiniams pakanka vos kelių minučių? Ypač tuomet, kai kietai virtus kiaušinius gaminate pusryčiams, tikrai neturite laiko laukti, kol jie išvirs.

Kietai virti kiaušiniai kaskart išeis tobulai skanūs, jei naudositės šiais patarimais. Viskas labai paprasta ir greita, o suklysti tikrai nėra kur. Daugiau niekada nematysite guminės baltos spalvos ir pilkšvai žalsvo žiedo aplink trynį.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, virti kiaušiniai yra patogus ir nebrangus baltymų šaltinis. Kietai virti kiaušiniai puikiai tinka sotiems pusryčiams, pietums, užkandžiui, starteriui ar vakarienei. Tad pasiraitokite rankoves!

KAIP PASIGAMINTI TOBULŲ KIETAI VIRTŲ KIAUŠINIŲ

Ingredientai

6 dideli kiaušiniai, ką tik iš šaldytuvo Šalto vandens Ledo Priemonės Puodas Laikmatis Kiaurasamtis Dubenėlis

PARUOŠIMO BŪDAS

Kiaušinius sudėkite į didelį puodą. Užpilkite juos šaltu vandeniu taip, kad kiaušiniai būtų apsemti maždaug 2 cm vandens. Puodą uždenkite dangčiu ir virkite ant aukštos kaitros. Kai vanduo užvirs, nusistatykite norimą laiką laikmatyje. Ant vidutinės ugnies virkite 6-7 minutes, jei norite tobulų kietai virtų kiaušinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KIEK LAIKO VIRTI KIAUŠINIUS

• Jei norite minkštai virtų kiaušinių: 4 minutės • Jei norite tik truputį minkščiau virtų kiaušinių: 5 minutės • Jei norite garstyčių konsistencijos, bet pakankamai tvirtų minkštai virtų kiaušinių: 6 minutės • Jei norite kreminės konsistencijos kietai virtų kiaušinių: 7 minutės • Jei norite tvirtesnių kreminės konsistencijos kiaušinių: 8 minutės • Jei norite labai tvirtų kietai virtų kiaušinių: 9 minutės

Kiaurasamčiu kiaušinius išimkite iš puodo ir sudėkite į didelį dubenį su ledu atšaldytu vandeniu, ir palaukite kelias minutes.

Norėdami nutraukti virimą, taip pat kiaušinius galite pakišti po šaltu tekančių vandeniu. Taip kiaušinius taip pat bus lengviau nulupti.

REKLAMA

Kiaušinius nulupkite ir patiekite iškart. Kiaušinius galite pabarstyti paprika arba pjaustytais česnako laiškais. Taip pat galite pasigaminti įdarytų kiaušinių.

KIEK LAIKO GALIMA LAIKYTI VIRTUS KIAUŠINIUS

Laikymas: Nesuvalgytus virtus kiaušinius laikykite šaldytuve, nenuluptus. Juos šaldytuve galima laikyti iki 1 savaitės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų