REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Domanto talentas žavi aplinkinius (nuotr. asm. archyvo)

Uteniškis Domantas Mažonas (20) iš tiesų galėtų pasigirti savo veiklumu – vaikinas ne tik studijuoja Utenos kolegijoje, yra jos studentų atstovybės prezidentas, bet taip pat laisvu laiku kuria paveikslus iš plastilino. Tikrai taip, perskaitėte teisingai – Domantas paveikslus tapo būtent plastilino pagalba.

9

Uteniškis Domantas Mažonas (20) iš tiesų galėtų pasigirti savo veiklumu – vaikinas ne tik studijuoja Utenos kolegijoje, yra jos studentų atstovybės prezidentas, bet taip pat laisvu laiku kuria paveikslus iš plastilino. Tikrai taip, perskaitėte teisingai – Domantas paveikslus tapo būtent plastilino pagalba.

REKLAMA

Pats Domantas Mažonas yra kilęs iš gana mažo miestelio, pavadinimu Pikeliai, kuris yra įsikūręs Mažeikių rajone. Kaip pasakoja pats jaunas vaikinas, į Uteną jis atvažiavo studijuoti būtent dantų technologijos specialybę.

Paskatino dėdė

Domantas neslepia, kad pasirinkti šią specialybę paskatino jo vienas giminaitis.

„Mano dėdė yra odontologas, kuris mane paskatino domėtis šia specialybe plačiau. Nuo pat mažumės lipdydavau darbus iš plastilino kaip ir kiti vaikai. Pamatęs mano darbus, jis prasitarė, kad būčiau perspektyvus šioje specialybė, todėl taip ja ir susidomėjau“, – sako vaikinas.

Paklausus, ar šios specialybės studijos pareikalauja daug pastangų ir laiko, Domantas prasitaria, kad tokia profesija reikalauja praktinių sugebėjimų. Žinoma, reikia išmanyti ir nemažai teorijos, bet galiausiai viskas atveda į tai, kaip bus atliktas darbas:

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia išmanyti tai, ką darai“, – šypsosi jis.

Dabar Domantas socialinėje erdvėje vis labiau tampa žinomas dėl unikalių ir išskirtinių savo kuriamų darbų. Visus savo paveikslus vaikinas kuria ne pieštuku, akvarele ar guašu, o būtent iš plastilino.

REKLAMA

Įkvėpė animaciniai veikėjai

Paveikslus kuriantis studentas pasakoja, kad pirmąjį savo paveikslą jis sukūrė galbūt šeštoje klasėje, o pasitelkti į pagalbą plastiliną įkvėpė ne kas kitas, o animaciniai herojai.

„Pagalvojau, kad animacinius veikėjus galėčiau perteikti plastilino pagalba. Laikui bėgant, idėją kurti iš plastilino, paleidau. Žinote, prasidėjo paauglystė, pakeičiau mokyklą, atrodė vaikiškas užsiėmimas...“, – juokiasi Domantas.

Tačiau viskas pasikeitė, kai Domanto sugebėjimus dvyliktoje klasėje pamatė klasiokai ir artimieji. Tuomet vaikinas iš plastilino sukūrė liūto paveikslą, kurį dabar įvardija kaip pagrindinį savo lūžio tašką.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukiau nemažai dėmesio ir supratau, kad čia yra tokia veikla, kuria niekas kitas daugiau neužsiima. Bent jau aš dar nemačiau, kad kažkas tai darytų. Taigi, savo darbams sukūriau „Facebook“ puslapį ir instagramą, pradėjau juos viešinti“, – sako jis.

Laiką, praleistą, kuriant paveikslus, Domantas skaičiuoja ne valandomis, o dienomis. Dažniausiai klientams jis darbus sukuria per mėnesį. Žinoma, kadangi vaikinui asmeninės veiklos tikrai netrūksta, prie paveikslų jis sėdi keletą valandų per dieną.

Na, bet jeigu reiktų įvardyti laiką, skiriamą vienam paveikslui sukurti, tai būtų maždaug 30-40 valandų. O ir Domanto naudojama technika šiek tiek skiriasi nuo kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, paklausus, kiek kainuoja vienas vaikino kurtas paveikslas, kol kas Domantas tikslios kainos nenorėjo atskleisti, nes ji vis dar yra simbolinė.

Labiausiai dėkingas vyresniajam broliui

„Dažniausiai menininkai, kurie naudoja kitas technikas, iš pradžių apibraižo pieštuku proporcijas, o aš to nedarau. Turiu paveikslo viziją ir bandau ją įgyvendinti tiesiai ant faneros plokštės su plastilinu. Pamažu taip ir gimsta paveikslas“, – paaiškina pašnekovas.

Už paskatinimą savo darbus viešinti ir kuo daugiau rodyti kitiems, Domantas yra be galo dėkingas savo šeimai, o ypač vyresniajam broliui Juliui:

„Šie paveikslai galbūt taip niekada ir nebūtų išvydę dienos šviesos ir jokių socialinių erdvių, jeigu ne mano šeima ir vyresnysis brolis Julius. Žinoma, mane visada palaikė visa šeima, bet būtent Julius mane vis skatino rodyti šiuos darbus viešai ir kartodavo, kad turiu unikalumą, kurį turiu išnaudoti“.

Pamatyti vaikino kurtus darbus galite ir mūsų nuotraukų galerijoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų