REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis antradienį atsiprašė Kęstučio Jaskelevičiaus, kad pirmadienį debatuose neteisingai jį įvardijo mirusiu asmeniu.

Kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis antradienį atsiprašė Kęstučio Jaskelevičiaus, kad pirmadienį debatuose neteisingai jį įvardijo mirusiu asmeniu.

REKLAMA

 S. Skvernelis suklydo, kai kalbėjo apie darbo policijoje metu buvusiam Seimo nariui K. Jaskelevičiui skirtą nuobaudą.

„Visų pirma norėčiau nuoširdžiai atsiprašyti buvusio Seimo nario Kęstučio Jaskelevičiaus už tai, kad per klaidą paskelbiau jį mirusiu. Tikrai ne iš blogos valios ir nepiktybiškai, niekas tokių dalykų nedaro. Tiesiog turėjau neteisingą informaciją. Linkiu K. Jaskelevičiui kuo geriausios sveikatos ir ilgų gyvenimo metų“, – feisbuke parašė S. Skvernelis.

S. Skvernelis nurodė, kad ne jis prieš 20 metų šalia Vingio parko sustabdė K. Jaskelevičiaus automobilį. S. Skvernelis teigia niekada to nedaręs.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesa tokia, jog tada, prieš 20 metų, ne aš sustabdžiau K. Jaskelevičiaus vairuojamą automobilį Vilniuje. Niekada nesu budėjęs ir stabdęs automobilių prie Vingio parko“, – teigia premjeras.

REKLAMA

K. Jaskelevičius prieš 20 metų buvo nubaustas 2 tūkst. litų bauda už vairavimą išgėrus. Už šią skirtą baudą S. Skvernelis vėliau gavo tarnybinę nuobaudą. S. Skvernelis sako, kad tuomet padarė techninę klaidą.

„Ant sprendimo, kuris buvo surašytas, priimtas bei įvykdytas, nebuvo antspaudo. Dėl didelio darbo krūvio padariau šią techninę klaidą, kuri bet kokiu atveju buvo mažareikšmė ir nesukėlė jokių neigiamų teisinių pasekmių: pažeidėjas banke sumokėjo 2000 litų baudą, pateikė tai įrodantį kvotą. Tuo metu už vairavimą neblaiviam grėsė arba 2000 litų baudą, arba teisės vairuoti atėmimas 2 metams – jokių kitų alternatyvų“, – rašoma premjero pranešime

REKLAMA
REKLAMA

K. Jaskelevičius antradienį BNS teigė tiksliai neprisimenantis, ar 1999 metais jį sustabdžiusiame policijos ekipaže buvo tuo metu pareigūnu dirbęs S. Skvernelis. Šiuo metu pensininkas K. Jaskelevičius įvardino, kad vienas iš pareigūnų mykė lyg tikėdamasis gauti kyšį.

„Taip tiesiai nereikalavo, bet mykė: va, mums tavęs gaila, tu čia padorus žmogus. Aš nežinau, ar ten buvo S. Skvernelis, ar ne. Aš tiesiog negaliu dabar po tiek laiko atgaminti nei pavardės, nei išvaizdos. Tik tas kelių policininko gailestis pasirodė kaip užuomina, kad nebaustų“, – sakė K. Jaskelevičius.

S. Skvernelis savo įraše feisbuke teigia su K. Jaskelevičiumi bendravęs tik kabinete.

„Aš buvau tas pareigūnas, kuris Trakų policijos komisariate – pagal pažeidėjo gyvenamąją vietą – išnagrinėjo administracinę bylą ir skyrė baudą – 2000 litų. Aš su juo bendravau tik kabinete“, – teigia S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Jaskelevičius iš pradžių teigė negalintis prisiminti, ar ėjo į policijos komisariatą po baudos gavimo ir ar bendravo kabinete su S. Skverneliu, tačiau vėliau K. Jaskelevičius patikslino, kad greičiausiai nebuvo kabinete, nes kitaip prisimintų.

„Matyt, aš nebuvau kabinete, nes atsiminčiau. Būtų tas faktas įstrigęs <...> Su S. Skverneliu nebuvau susitikęs. Ko gero, jis už akių paskyrė tą baudą“, – sakė K. Jaskelevičius.

S. Skvernelis teigia, kad per savo kaip policijos pareigūno karjerą yra nubaudęs ne vieną asmenį, kuris vairavo neblaivus.

„Visuomet buvau griežtas ir principingas, nes vairavimas apsvaigus – ypatingai sunkus pažeidimas, potencialiai gresiantis tragiškomis pasekmėmis ne tik pačiam pažeidėjui, bet ir niekuo dėtiems aplinkiniams“, – rašoma premjero pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų