REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį „Žalgirio“ arenos „Bosca“ amfiteatre buvo pristatyta knyga „Aš stebuklas, Jūs nepastebėjote?“ apie 2008–2013 m. Kauno „Žalgirio“ komandos laikotarpį valdant Vladimirui Romanovui.

Sekmadienį „Žalgirio“ arenos „Bosca“ amfiteatre buvo pristatyta knyga „Aš stebuklas, Jūs nepastebėjote?“ apie 2008–2013 m. Kauno „Žalgirio“ komandos laikotarpį valdant Vladimirui Romanovui.

REKLAMA

Knygos, kurioje netrūksta sirgaliams negirdėtų linksmų ir stebinančių istorijų, pristatyme dalyvavo kūrinio autorius Jonas Miklovas, „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, kapitonas Paulius Jankūnas ir treneris Darius Maskoliūnas bei į amfiteatrą susirinkę krepšinio sirgaliai.

„Pirmas knygos pašnekovas buvo Paulius Motiejūnas. Išleisti knygą buvo jo idėja. Su juo kalbėjomės daugiausiai. Susitikimų buvo pačioje pradžioje, kai tik pradėjome, kalbėdavome po gerą valandą į dieną. Paskui, dar rašant knygą ir net ją jau parašius, buvo pokalbių. Iš viso buvo kokių 10 valandų pokalbių vien su P.Motiejūnu“, – prisiminė žurnalistas J.Miklovas.

Daugybę pokalbių su įvairiais asmenimis turėjęs J.Miklovas pakalbino ir patį V.Romanovą, o paklaustas apie labiausiai nustebinusią istoriją žurnalistas paliko intrigą.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo ne viena nustebinusi istorija, bet, manau, kad skaitytojai gerokai nustebs sužinoję vieną faktą apie Paulių Jankūną“, – šypsojosi knygos autorius.

REKLAMA

Dar prieš knygos pristatymą, dalindamasis mintimis apie V.Romanovo laikus, P.Jankūnas prisiminė garsųjį pirštų testą, leisdavusį tuometiniam „Žalgirio“ vadovui „įsitikinti“ krepšininkų tinkamumu klubui.

Kalbėdamas apie šį procesą, komandos kapitonas atskleidė, jog asmeniškai pirštų niekada nesitikrindavo.

„Kai tik į klubą atėjo V.Romanovas, teko visiems daryti tą garsųjį pirštų testą, tačiau aš tikrai nesutikau jo daryti. Galbūt dėl to ir išvažiavau žaisti į Maskvos srities „Chimki“, – juokėsi P.Jankūnas. – Būčiau pasidaręs – nebūtų reikėję išvažiuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Tuometinis komandos daktaras – Robertas Narkus, paimdavo kažką kitą ir mano vardu padarydavo tyrimus. Matyt, to žmogaus testai buvo blogi bei „mano“ rezultatai netiko žaisti „Žalgiryje“.“

Knygos pristatymo metu D.Maskoliūnas, kuriam teko vadovauti „Žalgiriui“ V.Romanovo laikais, papasakojo apie tai, jog šiuo metu Rusijoje gyvenančiam verslininkui pristatė, kas yra toks Šarūnas Jasikevičius.

„Tuomet komandoje mums reikėjo įžaidėjo. Buvo pasiūlyti įvairūs, bet man netikę variantai. Manęs paklausė, ko aš noriu. Atsakiau, kad Šarūno Jasikevičiaus. Manęs buvo vėl pasiteirauta, kas jis toks. Na, vėliau V. Romanovas su juo susipažino“, – teigė treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ direktorius jau anksčiau buvusiame interviu minėjo, jog su nerimu laukė „Aš stebuklas, Jūs nepastebėjote?“ knygos, kurią išleido leidykla „Eugrimas“. Juk daugelis užrašytų istorijų ilgai buvo laikomos siaurame žmonių rate.

Tiesa, P.Motiejūno teigimu, tai, jog knyga išvydo dienos šviesą sako apie tai, jog „Žalgirio“ klubas blogiausius laikus jau paliko praeityje.

„Reikėjo išlipti iš duobės, kad galėtume visa tai parodyti skaitytojams. Visi galvotų, kad kaltiname kažką dėl savo ar klubo bėdų. Kai klausimas išspręstas, galime juoko formoje apie tai pasakoti. Jeigu finansiniai klausimai nebūtų išspręsti, tikrai apie tai viešai nebūtume kalbėję“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų