REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikose – nekasdienis pacientas. Vaizdu į fontaną iš vienvietės mokamos palatos dalinasi sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kauno klinikose – nekasdienis pacientas. Vaizdu į fontaną iš vienvietės mokamos palatos dalinasi sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Pasiligojęs ministras prieš kameras rodytis nenori, tik visiems siunčia savo dešinės rankos su įdurtu kateteriu atvaizdą – kaip įrodymą, jog jį pakirto ne kokie bėrimais pasižymintys tymai, o kita liga.

Į telefonų skambučius neatsiliepiantis ministras apie savo sveikatą atvirauja socialiniame tinkle. Kauno klinikose ministras guli jau nuo praėjusio trečiadienio, taigi, pusę savaitės. O prieš tai kone savaitę neaiškius negalavimus mėgino įveikti gydydamasis namie.

Iš pradžių manyta, kad ministrą kankina virusinė infekcija, bet atlikus tyrimus aptikti ir bakterinės infekcijos požymiai. Kūno temperatūrai pakilus iki 40°C laipsnių, ministro savijautos nepagerino ir medikų skirti antibiotikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kamuoja ir alergija

Ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė, komentuodama ministro būklę, atskleidė daugiau detalių: „ Pirmieji dveji antibiotikai, kurie jam buvo paskirti, deja, didelio teigiamo poslinkio neturėjo, tai dėl to jis ir buvo paguldytas į Kauno klinikas, kur šiuo metu gydomas.“

REKLAMA

Koks virusas pakirto sportuojantį 42-ejų sveikos gyvensenos šalininką, prieš alkoholį pasisakantį ir būtinais skiepais besiskiepijantį ministrą – medikai tiksliai atsakyti negali. Rentgenas parodė, kad liga komplikavosi į plaučių uždegimą.

„Ir prieš tai dar norėčiau paminėti, kad kaip ir kasmet ministrą kamuoja tokia virusinė pavasarinė alergija žiedadulkėms.

Tai jis jau iki to viruso, kurio, kaip minėjau, nepavyko nustatyti tiksliai medikams, jis jau taip pat prastai jautėsi. Ir vėliau ta alergija peraugo į minėtą virusinę infekciją, kuri komplikavosi į plaučių uždegimą“, - sakė patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai linki sveikatos

Gero ministrui linki ir kalbinti pacientai: „Aš jam patarčiau šiek tiek vidinių vaistų daugiau. – Kas tai yra? – Na, vyrai visi žino, kas yra vidiniai vaistai. – Taigi jis neima nė lašo? – Na tai už tai ir serga.“

Patarimus ministrui dalinantys Kauno klinikų ligoninės pacientai sako savo akimis ministro koridoriuose nematę, bet girdėję, kad jis čia.

„Visi sergam. Visi esam mirtingi, ir visi galim sirgti. Taip, tikrai.“

„Visokios ligos užklumpa netikėtai. Na gal per daug skubėjo kitą kartą, gal ant skersvėjo stovėjo. Kauniečiai linki jam sveikatos, kad jis grįžtų į darbelį.“ „Sveikatos, sveikatos ir dar kartą sveikatos…“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Linkėdami sveikatos ligoninės pacientai ministrui kartu linki labiau atkreipti dėmesį į ligoniams duodamą maistą.

„Na gal pasižiūrės ir į maitinimą, į viską.“

„Gal sąlygos ne geresnės, gal geresnė priežiūra ir kitaip aptarnauja jį daktarai, sesutės. Gal tas geriau tikrai. Kaip ministrą.“ 

Maistu nesiskundžia

Sveikai besimaitinantis ministras, regis, ligoninės maistu nesiskundžia. Čia jo paties darytos šiandienos pietų meniu nuotraukos. Sriuba su rieke duonos, pusė rauginto agurko ir stambiai tarkuotas bulvių plokštainis.

Ministro patarėja TV3 žinioms sakė: „Ministras prašė perduoti, kad yra patenkintas Kauno klinikų ligoninės maistu, kuris yra šviežias, vietoje gaminamas, estetiškai patiekiamas ir sveikas.

REKLAMA

Taip pat jis, kaip ir visi kiti pacientai gauna tokius pat vaistus, kuriuos Kauno klinikos perka viešųjų pirkimų būdu per centrinę perkančiąją organizaciją. Ir tai yra, paprastai, pigiausiai įsigyjami vaistai.“

Pasak atstovės, ministras viliasi, kad jau šią savaitę bus paleistas iš ligoninės iki galo sveikti savo namuose Kauno rajone.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų