REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
SPA terapija žinomoms moterims (D. Kučio nuotr.)

Po žiemos taip norisi nusiimti kepurę ir paleisti plaukus plaikstytis vėjyje, tačiau nereta moteris pamato, kad po žiemos jų plaukai ėmė slinkti, lūžinėti, elektrintis, o galvos oda pleiskanoja, yra paraudusi, niežti. Plaukų priežiūros specialistės Renata Škoda ir Edita Beniušė rekomenduoja po žiemos išbandyti plaukų SPA terapiją ir padėti savo plaukams atsigauti po žiemos.

16

Po žiemos taip norisi nusiimti kepurę ir paleisti plaukus plaikstytis vėjyje, tačiau nereta moteris pamato, kad po žiemos jų plaukai ėmė slinkti, lūžinėti, elektrintis, o galvos oda pleiskanoja, yra paraudusi, niežti. Plaukų priežiūros specialistės Renata Škoda ir Edita Beniušė rekomenduoja po žiemos išbandyti plaukų SPA terapiją ir padėti savo plaukams atsigauti po žiemos.

REKLAMA

Jų patarimu pasinaudojo dvi žinomos moterys – Julija Žižė ir Edita Lavrinovič – ir taip išsprendė ne tik žiemos sukeltas, bet ir kitas plaukų problemas, rašoma pranešime spaudai.

Savo plaukams kenkiame patys

Grožio salono „Kirpėjas.com“ šeimininkės Renata Škoda ir Edita Beniušė aiškina, kad plaukai silpnėja dėl daugelio priežasčių: temperatūrų kaita lauke ir namie, centrinio šildymo išsausintas oras patalpose, kepurės, nevisavertė mityba. Ir visgi dažniausiai savo plaukų priešais tampame mes patys – naudojame pernelyg daug, nekokybiškų, mums netinkančių ar per agresyvių plaukų priežiūros priemonių.

Pavyzdžiui, šiek tiek odai papleiskanojus, žmogus ima naudoti itin agresyvius ploviklius ir situaciją tik pablogina – pleiskanų atsiranda dar daugiau. Tada perkam naują šampūną – dar stipresnį. Ir taip sukasi uždaras ratas.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistės tvirtina, kad pirmiausiai plaukų sveikata ir grožis priklauso nuo galvos odos. Jei oda pažeista, jei naudodami netinkamas priemones sutrikdėme jos pusiausvyrą, ji neaprūpina plaukų reikalingomis medžiagomis, neapsaugo nuo kenksmingo aplinkos poveikio, todėl plaukai niekada neatrodys sveiki ir gražūs, kad ir kokius gerus šampūnus naudosite. Todėl pirmiausia ką reikia padaryti – sustabdyti joje vykstančius uždegiminius procesus, atkurti drėgmės pusiausvyrą.

REKLAMA

Greitoji pagalba pažeistai galvos odai ir plaukams – tai plaukų SPA terapija. „Plaukų SPA terapijos esmė paprasta – galvos oda yra išvaloma, detoksikuojama, išgydomi uždegimai, grybelis. Tada galvos oda tonizuojama, paskatinama medžiagų apykaita, atkuriamas drėgmės balansas. Toliau – pagal poreikį. Kažkam geriausias poveikis bus naudojant priemones su keratinu, kažkam prireiks galvos odą energizuojančių priemonių, kažkam reikės intensyvesnės priešgrybelinės priežiūros, o kažkam užteks tik periodiškai sudrėkinti odą ir plaukus. Svarbu yra tiksliai nustatyti problemą ir jos priežastis bei parinkti tinkamas priemones. Naudodami netinkamas tik toliau alinsite galvos odą“, – aiškina Renata Škoda.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Editos Beniušės, plaukų SPA terapija padeda išspręsti ne tik sezonų kaitos, bet ir kitas, net labai įsisenėjusias problemas: pogimdinį plaukų slinkimą, pleiskanojimą, skilinėjimą, riebalavimąsi.

Dizainerė Julija Žižė: „Jau nebežinojau, ką daryti“

Gimus antrajai dukrai dizainerę Juliją Žižę užklupo ne tik padidėjusios šeimos džiaugsmai, bet ir daugelį mamų kamuojanti problema: pogimdinis plaukų slinkimas. Pasak Julijos Žižės, plaukai slinko ir po pirmosios dukros gimimo, tad ji žinojo, kas jos laukia. Bet kad taip slinks – nesitikėjo.

„Po kiekvieno šukavimo, galvos trinkimo saujoje likdavo ištisi kuokštai. Raminau, save, kad viskas taip ir turi būti, kad netrukus susitvarkys. Bet... ėjo mėnesiai, o pagerėjimo jokio. Ko tik neišbandžiau: ir įvairiausius šampūnus, ir liaudiškas priemones, gėriau vitaminus, maisto papildus – jie ir toliau slinko! Praktiškai jau buvau nuleidusi rankas, kai mano plaukų stilistė pasiūlė išbandyti dar gana naują dalyką Lietuvoje – SPA terapiją plaukams“, – sako Julija Žižė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai Julijai buvo uždėta valomoji Negyvosios jūros purvo kaukė, tada – galvos odos detoksikacijos procedūra. Po jos galvos oda ir plaukai atgaivinti drėgmės ir riebalų balansą atkuriančiu kondicionieriumi ir galvos oda įtrinta ypač intensyviu losjonu. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo – jie buvo akivaizdūs jau po pirmųjų procedūrų.

Plaukų stilistė Renata Škoda aiškina, kad plaukų slinkimas po gimdymo – natūralus dalykas. Daugelis būsimų mamų pastebi, kad nėštumo metu plaukai tampa vešlesni, mažiau jų iškrenta. Deja, šis efektas nėra ilgalaikis. Paprastai praėjus 2–3 mėnesiams po gimdymo dalis „perteklinių“ plaukų iškrenta, o vėliau plaukų slinkimas susinormalizuoja, ir plaukų apimtis tampa kaip iki nėštumo.

REKLAMA

Ir visgi taip nutinka ne visada – kartais intensyvus plaukų slinkimas užsitęsia, o dalis iškritusių plaukų nebeatauga. Taip būna dėl įvairių priežasčių. Nėštumas, maitinimas krūtimi, nuolatinis neišsimiegojimas nualina organizmą. Neretai problemą galima išspręsti sureguliuojant mitybą, vartojant maisto papildus, daugiau ilsintis.

„O kartais mes ir patys padarome savo plaukams ir galvos odai meškos paslaugą: išsigandę plaukų slinkimo, skubame taisyti situacijos itin stipriomis ar netinkamomis priemonėmis. O iš tikrųjų tereikėjo išvalyti, atgaivinti galvos odą ir su problema ji būtų susitvarkiusi pati“, – tvirtina specialistė. – Taip nutiko ir Julijai – pasirūpinus galvos oda, ją išvalius, sustabdžius prasidėjusius uždegiminius procesus, pamaitinus, sustojo ir plaukų slinkimas.“

REKLAMA

Edita Lavrinovič: „Plaukai tapo tokie patys kaip prieš visus grožio eksperimentus“

Dažna problema, su kuria susiduria plaukus dažančios moterys, ypač po žiemos sezono, – sausi, lūžinėjantys, sunkiai valdomi plaukai. Ne paslaptis, kad po keleto metų grožio eksperimentų nereta moteris tik atsidūsta prisiminusi, kaip jos plaukai atrodė prieš pirmąjį dažymą. Laimei, dabar plaukus galima dažyti drąsiai, nes atsirado priemonių, kurios padeda išvengti neigiamo dažymo priemonių poveikio.

Vieną iš jų – SPA enzimų terapiją – išbandė Edita Lavrinovič, garsaus krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus sutuoktinė, kurios ypatinga puošmena – ilgi, gražūs šviesūs plaukai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Edita gamtos apdovanota nuostabiais plaukais. Visgi niekas negyvename idealiomis sąlygomis: esame veikiami saulės, užterštumo, streso, naudojame kosmetikos priemones, džioviname plaukus džiovintuvu, juos dažome. Su įvairiausių išorinių ir vidinių veiksnių poveikiu mums padeda susidoroti natūraliai organizmo gaminami enzimai. Bet ilgainiui jie gali nebesusidoroti su tenkančiu krūviu ir organizmas, taip pat ir plaukai, ima silpti, pasiduoti neigiamam aplinkos poveikiui. Šios procedūros tikslas – papildyti organizmą (šiuo atveju plaukus) enzimais ir sustiprinti jų apsaugines, gynybines funkcijas“, – pasakoja plaukų stilistė Edita Beniušė.

Enzimų terapijos didžiausias patrauklumas, kad jau po vienos procedūros matyti rezultatas. Net stipriai pažeisti plaukai atrodo gerokai sveikesni, gyvybingesni. Taip pat svarbu, kad procedūros poveikis išlieka ilgą laiką.

„Toks jausmas, kad net plaukų tapo daugiau. Jie atrodo taip, kaip ankstyvojoje jaunystėje prieš visus grožio eksperimentus, prieš vaikus. Susitvarkyti juos tapo kur kas lengviau. Tik išsiplauni galvą, truputį pasidžiovini, pasišukuoji ir jie atrodo puikiai – nieko daugiau nereikia“, – džiaugiasi Edita Lavrinovič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų