REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nenumaldomai artėjant 2019-ųjų metų pasaulio krepšinio čempionatui, nacionalinių rinktinų vadovai jau artimiausiu metu bus priversti spręsti komplektacijos reikalus.

Nenumaldomai artėjant 2019-ųjų metų pasaulio krepšinio čempionatui, nacionalinių rinktinų vadovai jau artimiausiu metu bus priversti spręsti komplektacijos reikalus.

REKLAMA

Dažniausiai sunkiausia komandų užduotis – susitarti su NBA klubais, kad šie išleistų savo turimus krepšininkus į rinktines.

Visgi, dabartinė planetos pirmenybių atrankos sistema atvėrė naują žaizdą.

Klubinių komandų sezono metu daugeliui rinktinių yra labai sunku sulaukti Eurolygoje žaidžiančių krepšininkų pagalbos.

Maskvos srities „Chimki“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis turi savo požiūrį šiuo klausimu.

Specialistas tvirtina, kad yra geranoriškai nusiteikęs Rusijos atžvilgu ir šios šalies krepšininkams neketina drausti ginti savo rinktinės garbę.

„Mano klubas ir aš visada būsime „už“, kad išleistume krepšininkus į Rusijos rinktinę. Neteko girdėti, kad rusų strategas jau būtų pradėjęs braižyti nacionalinės komandos kontūrus, bet mes esame nusiteikę geranoriškai. Noriu priminti, kad mes net ir vasarį išleidome savo klubo žaidėjus svarbiam Rusijos mačui su Suomija.

REKLAMA
REKLAMA

Tai kad žaidėjas sezono metu turi rinktis tarp klubo ir rinktinės yra labai blogai. Norėtųsi, kad FIBA ir Eurolyga sutartų šiuo klausimu, nes dabar kenčia tiek rinktinės, tiek ir klubai. Visgi, asmeniškai aš labiau palaikau rinktines ir esu nusiteikęs geranoriškai jų atžvilgiu“,- rusų žiniasklaidai sakė Kurtis.

REKLAMA

Maskvos srities „Chimki“ jau senokai buvo praradusi visus šansus pakliūti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Pamaskvės klubui dabar svarbiausia užduotis – kuo geriau pasirodyti Vieningoje krepšinio lygoje (VTB).

Iki reguliaraus sezono pabaigos likus keturiems turams „Chimki“ užima trečiąją vietą turnyro lentelėje.

Patekimas į VTB finalą šiai komandai suteiktų progą sugrįžti į Eurolygą ir kitą sezoną.

R. Kurtinaitis atskleidė, kad jam svarbiausia yra rezultatas.

„Tiesiog bandau komandai išdėstyti savo filosofiją, kad man nėra svarbiausia, kuris krepšininkas meta taškus, man reikia rezultato – pergalės. Pastaruosius du mėnesius, kuriuos praleidau „Chimki“ klube, visiems bandau įskiepyti, kad lyderio klausimas manęs nedomina“,- teigė lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai 58-erių metų specialistas iš Lietuvos buvo atviras – jam atėjus į „Chimki“ pagrindinis dėmesys buvo skirtiamas VTB, o ne Eurolygai.

„Kai atvykau į komandą, turėjome beprotiškai sunkią užduotį – norėdami patekti į Eurolygos atkrintamąsias, privalėjome laimėti devynis mačus iš eilės, o tai buvo praktiškai nerealu. Būtent dėl to didesnis dėmesys buvo skiriamas VTB kovoms“,- atskleidė Kurtis.

Anot lietuvio, dabar svarbiausia nenukristi žemiau trečiosios vietos VTB turnyro lentelėje, kas veikiausiai padėtų jau pusfinalyje išvengti akistatos su CSKA ekipa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų