REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas treneris šalinamas iš pareigų

Dviračių sporto federacija neribotam laikui iš rinktinės nusprendė pašalinti ilgametį trenerį Antaną Jakimavičių.

Dviračių sporto federacija neribotam laikui iš rinktinės nusprendė pašalinti ilgametį trenerį Antaną Jakimavičių.

REKLAMA

Treneris yra sulaukęs viešų kaltinimų seksualiniu priekabiavimu. Pirmuosius kaltinimus prieš kelis mėnesius pradėjo narplioti portalo tv3.lt žurnalistas Mažvydas Laurinaitis.

„Viena dviratininkė Jakimavičiaus jau taip bijojo.. Ji buvo viena savo kambaryje. Jis priėjo prie durų, pasibeldė, sportininkė buvo užsirakinusi. Sako, aš nemačiau, kad jis prieina prie durų, bet žinojau pagal žingsnius. Tai sako, buvau tiek išsigandusi, kad palindau po lova ir tupėjau.

Durys užrakintos, ji viena kambaryje ir tupi po lova. O sportininkė kovotoja ir tikrai pasiekusi labai aukštų rezultatų“, – tuomet vieną atvejį prisiminė buvusi A. Jakimavičiaus auklėtinė.

Treneris ugdė tokias dviratininkes kaip Jolantą ir Rasą Polikevičiūtes, Daivą Čepelienę, Rasą Mažeikytę. Kartu su Valerijumi Konovalovu treniravo pasaulio grupinių lenktynių čempiones Dianą Žiliūtę, Editą Pučinskaitę.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien Lietuvos dviračių sporto vykdomasis komitetas nemato galimybės toliau tęsti laikinąsias priemones, mes nuo šios dienos neribotam laikui spenduojame Lietuvos dviračio sporto trenerio Jakimavičiaus buvimą vyr. treneriu moterų tempo rungties rinktinėje“, – pirmadienį, balandžio 8-ąją sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis.

REKLAMA

Po mėnesio teismą turėtų pasiekti byla dėl galimo neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis.

Vasarį apie nederamą trenerio elgesį prabilo mažiausiai trys anonimiškai liudijusios dviratininkės, dvi – jau baigusios karjerą, keli buvę Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) darbuotojai, apie tai „Facebook“ tinkle įrašą paliko vienas žinomiausių šalies dviratininkų Tomas Vaitkus.

Tuo metu treneris kaltinimus neigia ir vadina juos „priešų išpuoliu“.

Buvusios dviratininkės tvirtino, kad A. Jakimavičius nuolat laidydavo seksualinio pobūdžio pastabas, stovyklose ir išvykose nuolat girtaudavo, neleisdavo užsirakinti durų, dažnai atsibudusios merginos rasdavo jį sėdintį prie lovos – jis liepdavo svertis vilkint tik apatinius drabužius, o atsisakius būdavo atimamos algos ir pasipildavo grasinimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų