REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą Madride pasaką sukūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kitą dieną savo kailiu pajuto, ką reiškia žvelgti mirčiai į akis.

Ketvirtadienio vakarą Madride pasaką sukūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kitą dieną savo kailiu pajuto, ką reiškia žvelgti mirčiai į akis.

REKLAMA

Karališkąjį „Real“ klubą 93:86 įveikė žalgiriečiai prasibrovė į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bei sukūrė šventę visai Lietuvą.

Penktadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus kariauna privačiu skrydžiu turėjo nusileisti Kauno oro uoste, tačiau „Žalgirio“ nariams taip ir nepavyko sklandžiai palikti Ispanijos sostinės.

Esant prastoms oro sąlygoms Madride pakilęs „Boeing“ 737-524“ lėktuvas netikėtai susidūrė su techninėmis problemomis, bei privalėjo nutūpti viename iš netoliese buvusių karinių oro uostų.

Žalgiriečiams teko nakvoti Madride, o Lietuvos žemę jie pasiekė tik šeštadienį, bet jau su kitu lėktuvu.

Jau kitą dieną „Žalgirio“ laukė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) akistata namuose su „Šiauliais“, kurią Š. Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo daugiau nei užtikrintai – 109:83.

REKLAMA
REKLAMA

„Strioko buvo tikrai. Nežinia, kaip bus toliau su tuo lėktuvu. Šiuo metu jis yra taisomas. Psichologiškai mes jau nelabai jo norime. Bent jau į Stambulą turėtume skristi su kitu lėktuvu“, – sekmadienį po pergalės prieš „Šiaulius“ portalui krepsinis.lt teigė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

REKLAMA

Kai Lietuvos žiniasklaidoje buvo paviešinta informacija apie atidėtą skrydį, viskas neatrodė taip baisiai, tačiau vėliau pradėjo aiškėti, kad viskas galėjo baigtis siaubinga tragedija.

Pirmasis įspūdžiais iš įvykio vietos pasidalijo su komanda skridęs sporto žurnalistas Rytis Kazlauskas.

„Cituojant Šarą, įveikti „Real“ buvo lengviau nei nusileisti atgal į Madridą po pakilimo. Nervų buvo daug, bet pilotas puikiai sutvarkė situaciją. Aišku, tokio experience'o nekartočiau. Oro sąlygos ir minimalus gedimas“,- iškart po nesėkmingo pakilimo rašė vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau apie asmeninius išgyvenimus skrydžio metu prabilo Brandono Davieso žmona Lenzie ir Deono Thompsono išrinktoji Amber.

„Laikau savo vaikus žymiai stipriau po to, kai lėktuve patyrėme, ką reiškia būti arti mirties. Ačiū Dievui, kad leido mums gyventi dar vieną dieną.

Kalbant trumpai, pakilę vis leisdavomės žemyn. Tai truko apie 45 minutes. Bandėme leistis avariniu būdų, bet lėktuvas pakrypo ir smigo žemyn. Pilotas jį suvaldė iki žemės likus maždaug 30 metrų. Galiausiai nusileidome po valandos gryno teroro ir panikos. Aš esu šokiruota ir laiminga, jog esu gyva“, - „Instagram“ paskyroje rašė B. Davieso žmona Lenzie.

„Mėgavausi laiku Madride, palaikydama savo vyrą, bet puikaus vizito prisiminimai greitai išgaravo, kai turėjome leistis avariniu būdu. Tai buvo pati baisiausia mano gyvenimo patirtis ir vis dar esu šokiruota. Mintis apie grįžimą į Kauną lėktuvu buvo pati tolimiausia iš visų. Ieškojau būdų grįžti automobiliu ar traukiniu, nors tai būtų trukę 32 valandas arba dvi paras. Vis tik, kitas skrydis praėjo saugiai, bet turėjau įsitikinti, kad skrisime kitu lėktuvu“, - „Instagram“ tinkle atskleidė Amber.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį po pergalingų rungtynių su „Šiauliais“ apie incidentą prabilo ir žalgiriečių strategas Š. Jasikevičius.

„Jaučiasi, kad komanda yra laiminga vėl gyventi. Dabar taip juokingai skamba, tada gal nebuvo juokinga, bet matosi, kad džiaugiasi gyvenimu vyrai“,- teigė Šaras.

„Žalgiris“ jau kitą savaitę pradeda Eurolygos ketvirtfinalio seriją iki 3 pergalių su Stambulo „Fenerbahče“ klubu.

Pirmoji dvikova Turkijos sostinėje įvyks antradienį (balandžio 16), antroji – ketvirtadienį (balandžio 18 d.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų