REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Pardavėja Gintarė laisvalaikiu kuria įspūdingas kaukes-makiažus (nuotr. asm. archyvo)

Iš Naujosios Akmenės kilusi Gintarė Matuzaitė visada buvo meniškos sielos žmogus. Nors šiuo metu mergina gyvena Vilniuje ir dirba pardavėja, tačiau laisvalaikiu ji kuria įspūdingas kaukes ir makiažus, kurie priverčia ir grožėtis, ir prisidengti akis.

10

Iš Naujosios Akmenės kilusi Gintarė Matuzaitė visada buvo meniškos sielos žmogus. Nors šiuo metu mergina gyvena Vilniuje ir dirba pardavėja, tačiau laisvalaikiu ji kuria įspūdingas kaukes ir makiažus, kurie priverčia ir grožėtis, ir prisidengti akis.

REKLAMA

Mergina sutiko su naujienų portalu tv3.lt pasidalinti ne tik savo darbų nuotraukomis, kurias talpina „Instagram“ paskyroje, bet ir papasakoti, iš kur semiasi įkvėpimo tokiems darbams.

Įkvėpimo šaltinis – „Youtube“

Jau nuo vaikystės Gintarei patikdavo su pieštukais perpiešti mėgstamiausius filmukų personažus. Taip pat mergina improvizuodavo: „Jei piešdavau kažką iš savo vaizduotės, stengdavausi, kad darbai būtų kitokie nei visų. Visą vaikystę svajojau dirbti kažką susijusio su daile.

Sulaukusi pilnametystės, persikrausčiau į Vilnių, nusprendžiau metus padirbti ir pagalvoti, ką iš tikrųjų norėčiau studijuoti. Per tuos metus atradau „Youtube“ platybes ir jau šiuo metu garsų ir gerai žinomą kanalą „Glam & Gore“. Pažiūrėjusi Mykie video nusprendžiau, kad ir aš taip noriu.“

REKLAMA
REKLAMA

Gintarė yra baigusi Higieninės kosmetikos kosmetiko profesiją Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre, nes norėjo sužinoti daugiau apie makiažo pagrindus. „Ten buvo kelios grimo pamokos, bet didžiąją dalį išmokau būdama „Youtube“ ir bendraudama su kitais meistrais per „Instagram“,“ – sako Gintarė.

REKLAMA

Pasikeitė atsikrausčiusi į Vilnių

Mergina gyvena Vilniuje ir dirba pardavėja. „Nors esu pakeitusi kelias darbovietes, visus 6 metus dirbau pardavėja-konsultante. Dirbau įmonėse, susijusiose su įvairia kosmetika. Išmokau ne tik makiažo ir veido priežiūros gudrybių, bet ir psichologijos vingrybių. Tai be galo įdomus, dinamiškas ir tuo pačiu išsunkiantis darbas,“ – prisipažįsta Gintarė.

Kaip pasakoja Gintarė, anksčiau ji manė, kad būtinai reikia dirbti darbą, susijusį su hobiu. „Dabar užaugau, subrendau ir supratau, kad man, darbas ir hobis, turi būti du skirtingi dalykai.

REKLAMA
REKLAMA

Laiko rėmai, kurie yra bet kokiame darbe, man yra nepriimtina. Prie vieno mano darbo kartais tenka sėdėti ne vieną ir ne du mėnesius, neturėčiau tokios prabangos iš to uždirbdama duoną,“ – papasakojo Gintarė, paklausta, ar jos darbas susijęs su pomėgiu.

Turi kelias verslo idėjas

Aktyviau kurti Gintarė pradėjo prieš pusantrų metų. Kai kuriuos darbus mergina kuria kelias dienas, kai kuriems prireikia ir kelių mėnesių. Viskas priklauso nuo idėjos ir jos sudėtingumo. Kartais reikalingų medžiagų Gintarė Lietuvoje neranda, todėl tenka užsisakyti iš kitų šalių ir laukti.

Šiuo metu Gintarė kuria kaukes tik artimiausioms draugėms savo iniciatyva. „Savo darbus kuriu pirmiausia sau ir dėl savęs. Man smagu juos kurti ir kūryboje matyti progresą. Bet nemeluosiu, taip pat labai smagu, kai atsiranda žmonių, kuriems patinka mano darbai. Tai skatina kurti dar kokybiškiau.

Turiu kelias verslo idėjas, susijusias su šia profesija. Tikiuosi, kad kada nors pavyks jas įgyvendinti,“ – apie ateities planus užsiminė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų