REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji balandžio mėnesio savaitė buvo ypatinga visiems legendinio Formulės-1 (F1) lenktynininko Michaelio Schumacherio gerbėjams.

Pirmoji balandžio mėnesio savaitė buvo ypatinga visiems legendinio Formulės-1 (F1) lenktynininko Michaelio Schumacherio gerbėjams.

REKLAMA

Visų jų akys dvi dienas buvo nukreiptos į Bahreino trasą, kur vyko oficialūs F1 komandų bandymai.

Būtent čia septynis kartus pasaulio čempiono sūnus Mickas pirmą kartą savo karjeroje išbandė šių laikų Formulės-1 bolidą.

2017-ųjų vasarą, būdamas dar tik 18-ikos metų, Belgijos „Spa-Francorshamps“ trasoje jis vairavo 1994-ųjų metų „Benetton“ B194 bolidą.

Tą patį, su kuriuo Michaelis Schumacheris 1994-ųjų metų sezone laimėjo 8 lenktynes ir pirmą kartą tapo pasaulio čempionu.

Galiausiai Mickas gavo progą išbandyti ir šių dienų F1 bolidą, o tokią galimybę jam suteikė sausio mėnesį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su „Ferrari“ jaunimo komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šioje legendinėje ekipoje ir įvyko 20-mečio vokiečio debiutas oficialiuose bandymuose.

Ašarų lietus

Visiems Šumio gerbėjams tai buvo jaudinanti akimirka, nes po 13-os metų pertraukos „Ferrari“ bolidą ir vėl vairavo Schumacheris.

REKLAMA

„Mano veide kaupėsi džiaugsmo ašaros, kai pamačiau Micką vairuojantį „Ferrari“. Gerą ir vėl matyti Schumacherio pavardę šioje ekipoje“,- socialiniame tinkle rašė vienas iš sirgalių.

„Užklupo tiek daug gražių vaikystės prisiminimų, kad nieko sau negalėjau padaryti – tiesiog nepajėgiau sustabdyti ašarų veide“,- prisipažino kitas.

„Žmogau, jo išvaizda labai primena tėčio, o ir vairuoja jaunuolis labai gerai. Manau tik laiko klausimas, kada mes išvysime Micką F1 lenktynėse“,- rašė ištikimas gerbėjas.

Galima pajuokauti, kad išvydę Schumacherį už „Ferrari“ vairo verkė ne tik ilgamečiai Šumio sirgaliai, tačiau ir Bahreino dangus.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje Persijos įlankos valstybėje lietus – itin retas svečias, tačiau net ir jis „panoro“ iš arti pamatyti Micko debiutą.

Dėl netikėtai trasą užklupusio lietaus antradienį M. Schumacheris su „Ferrari“ nespėjo įvykdyti visų planų, tačiau vis tiek nuvažiavo 56 ratus.

Treniruočių sesijos pabaigoje „Ferrari“ mechanikai ant vokiečio bolido užmovė greičiausias padangas ir į baką užpylė nedaug kuro.

Lengvas bolidas Mickui leido įveikti vieną trasos ratą per 1 min. 29,976 sek.. Užfiksavęs šį laiką vokietis netgi buvo greičiausias iš visų pilotų.

Pasijautė lyg namuose

Tačiau treniruočių pabaigoje skambias žiniasklaidos antraštes apie Micko Schumacherio pergalę debiutiniuose bandymuose „nutrynė“ Red Bull bolidą vairuojantis Maxas Verstappenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Olandas greičiausią savo ratą įveikė per 1 min. 29,379 sek. ir laimėjo pirmosios dienos bandymus.

M. Schumacherio pasiektas rezultatas leido jam užbaigti sesiją galutinėje antroje pozicijoje.

„Tai buvo nuostabu. Kai pirmą kartą išvažiavau į trasą ir nuspaudžiau akseleratoriaus pedalą, pagalvojau: „Šitas daiktas turi daug galios“. F1 bolidas turi tiek daug potencialo. Net sunku nupasakoti. Neabejoju, kad galima pasiekti daug daugiau nei man pavyko.

Bet viskas buvo labai malonu, pasijaučiau lyg namuose. Buvo malonu įveikti tuos pirmuosius ratus, matyti kaip vyrukai dirba prie bolido, dirba su manimi. Jaučiausi patogiai, pasijaučiau lyg namuose. Kiekvieną kartą išvažiavęs į trasą vis išmokau kažko naujo. Manau, kad šiandien pasirodėme gana neblogai. Komandos harmonija buvo puiki, aš daug ko išmokau“,- po pirmosios bandymų dienos sakė Mickas.

REKLAMA

Trečiadienį jaunasis Schumacheris persėdo į kitos F1 komandos „Alfa Romeo“ bolidą.

Šįkart trasoje lietus nepasirodė, Mickas nuvažiavo 60 ratų, o geriausiu savo bandymu vieną žiedo ratą įveikė per 1 min. 29,997 sek.

 

Antrą bandymų dieną galutinėje pilotų įskaitoje jis liko aštuntas, bei sugebėjo aplenkti visus jaunuosius lenktynininkus, kuriems tai irgi buvo debiutas už F1 bolido vairo.

Per dvi dienas dviejų lenktynių distanciją įveikęs Mickas pasibaigus bandymams pripažino, kad jam dar reikia daug ko išmokti.

Jaunuolis įsitikinęs – tik įgavęs daugiau patirties jis bus pasiruošęs startuoti F1 lenktynėse.

„Man tai pirmieji metai F-2 čempionate, tad pažiūrėsime kaip man seksis. Į F-1 noriu įžengti būdamas geresniu pilotu, kiek įmanoma geriau pasiruošęs. Tik laikas parodys, ar tai nutiks kitais metais, ar dar po metų. Kol kas niekur neskubu ir viską darau žingsnis po žingsnio.

REKLAMA

Bandymuose buvo sunku atrasti ribas stabdant bolidą. Atrodė, kad atvažiuodamas į pirmąjį posūkį galėjau stabdyti ties 50 metrų riba. Žinoma, tai neįmanoma. Kiekviename rate bandžiau stabdyti vis vėliau ir vėliau. Ir kas kartą tai galėjau daryti dar vėliau.

F1 yra labai sudėtinga. Čia yra begalės būdų geriau pažinti savo bolidą. Man tikrai buvo naudinga tai, kad galėjau padirbėti su „Ferrari“ komanda ir pasisemti informacijos. Išmokau tiek daug, bei tikiuosi visa tai panaudoti F-2 čempionate“,- apie įgytą patirtį F1 bandymuose sakė Mickas.

Ypatinga parama

Kartu su sūnumi į oficialius F1 bandymus Bahreine atvyko ir Michaelio Schumacherio žmona Corinna.

24-is metus santuokoje su legendiniu vokiečiu esanti moteris savo gyvenimo meilę dažnai lydėjo į F1 lenktynes, bei buvo šalia skambiausių pergalių metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mickui išvažiavus į trasą Corinna neliko komandos boksuose, kaip įprastai elgiasi F1 pilotų svečiai.

Prieš mėnesį 50-ąjį gimtadienį paminėjusi moteris savo sūnaus važiavimą stebėjo prie pat apsauginės tvoros, kur paprastai būna nebent teisėjai ar fotografai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pride ❤️ . Corinna Schumacher watches her son Mick make his F1 testing debut for Ferrari at Bahrain International Circuit . #F1 #Formula1 #F1Testing #instasports

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

 

 

Toks vokietės poelgis sujaudino gerbėjų širdis, o oficialioje Formulės-1 „Instagram“ paskyroje išplatinta jos nuotrauka su trasoje važiuojančiu „Ferrari“ bolidu sulaukė didelio populiarumo tarp socialinio tinklo vartotojų.

REKLAMA

O kas toliau?

Mickui Schumacheriui tai buvo beprotiškai įtempta savaitė. Praėjusį savaitgalį Bahreine jis debiutavo Formulės-2 čempionate, o praėjus vos dienai jau sėdėjo „Ferrari“ bolide ir visiems tėčio gerbėjams suvirpino širdis.

Tačiau, kaip teigia pats vokietis, visą savo dėmesį jis nori sukoncentruoti į pirmąjį karjeros sezoną F2 pirmenybėse.

Pernai jam pavyko tapti F3 čempionu, tačiau aukštesnėje formulių klasėje pastebimai skiriasi ir bolidų greičiai.

Mickui vis dar trūksta labai daug patirties, o istorija byloja, kad jam reikia nemažai laiko prisitaikyti prie naujų sąlygų.

F2 čempionate per vieną savaitgalį surengiamos dvi lenktynės. Pirmose iš jų Bahreino trasoje vokietis finišavo aštuntas, antrose – šeštas.

REKLAMA

Šiame sezone Mickui būtina bent kelis kartus pakliūti ant podiumo, bei įrodyti, kad jis nusipelno gauto šansą sėdėti už F1 bolido.

Jaunajam Schumacheriui dar trūksta įgūdžių ir patirties, bei jeigu vokiečiui pavyks įveikti milžiniško dėmesio bangą ir nuosekliai dirbti, viltis pamatyti jį F1 lenktynėse bus netgi labai gyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų