REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę ryškiausia Lietuvos mišrių kovos menų (MMA) žvaigždė Laurynas Urbonavičius (11-1) minėjo 31-ąjį gimtadienį, bet laiko švęsti neturėjo. Jau šį savaitgalį „Vale Tudo“ akademijos auklėtinis Vokietijoje stos į kovą narve.

Praėjusią savaitę ryškiausia Lietuvos mišrių kovos menų (MMA) žvaigždė Laurynas Urbonavičius (11-1) minėjo 31-ąjį gimtadienį, bet laiko švęsti neturėjo. Jau šį savaitgalį „Vale Tudo“ akademijos auklėtinis Vokietijoje stos į kovą narve.

REKLAMA

„Gimtadienio visiškai nesureikšminu. Vietoj įprastinių dviejų treniruočių per dieną dariau vieną ir po jos su artimiausiais giminaičiais namie suvalgėme torto“, – tv3.lt sakė L.Urbonavičius.

Ugniagesiu dirbantis kovotojas nesureikšmina ir savo amžiaus – du vaikus auginantis vyras karjerą MMA narve ketina tęsti dar kurį laiką.

„Priklauso, koks tavo mąstymas ir sveikata. Sunkesnio svorio kovotojai yra ilgaamžiškesni karjeros atžvilgiu. Jeigu nekamuoja traumos ir netrūksta motyvacijos, manau, kad dar dešimtmetį galima sėkmingai tęsti karjerą MMA sporte. O ugniagesio profesijoje pagal ištarnautą stažą dar net prie vidurio nepriartėjau, tad amžius nėra rodiklis“, – kalbėjo atletas.

L.Urbonavičių gana dažnai galima sutikti Lazdynų rajone, kartu su vaikais leidžiantį laiką lauke. Kaip jam pavyksta suderinti tėvystę, profesionalią karjerą ir rizikos kupiną darbą?

REKLAMA
REKLAMA

„Tam reikia labai daug energijos. Visko tikrai nesuspėčiau be savo nuostabios žmonos pagalbos – kai turi gerą partnerį šalia, tada viskas įmanoma“, – sako jis.

REKLAMA

Grįžtant prie artėjančios kovos, „Kapitono Lietuvos“ varžovas kol kas neaiškus – juo turėjo tapti 37-erių serbas Seadas Kahrovičius (7-9), tačiau turnyre be varžovo liko brazilas Rafaelis Xavieras (6-4). Organizatoriai šiuo metu sprendžia, kurį varžovą skirti lietuviui. Brazilas būtų kiek rimtesnis iššūkis – jis pastaruoju metu kovėsi galingoje ACB organizacijoje. Tai bus pirmasis L.Urbonavičiaus išėjimas į narvą nuo praėjusių metų spalio 6 dienos, kai Vilniuje įspūdingo mūšio metu palaužė Matejų Batiničių.

Nuo tada kovotojas dažniau grūmėsi su sveikatos problemomis – jam buvo atlikta alkūnės operacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar jaučiuosi gerai, galima sakyti pilnai atsistatęs. Trūksta gal poros laipsnių rankos ištiesime per alkūnę, bet tai problemų nesukelia“, – teigė L.Urbonavičius.

Jeigu ne ši operacija, „Kapitono Lietuvos“ pravardė galbūt skambėtų ne Vokietijoje, o tolimojoje Azijoje – lietuviui pasiūlymą buvo paruošusi ir viena garsiausių pasaulio organizacijų „ONE FC“.

„Buvau gavęs pasiūlyma kovoti „ONE FC“, bet buvau ką tik po alkūnės operacijos. Teko pasiūlymą atmesti, bet kvietimų ateityje dar bus – iš vienų ar kitų organizacijų, todėl, jeigu sąlygos tenkins, būsiu pasiruošęs juos priimti“, – tvirtas kovotojas.

Jau po artėjančios kovos su S.Kahrovičiumi arba R.Xavieru L.Urbonavičius turi keletą galimų kitų kovų variantų, bet apie juos kalbėti dar anksti. Jis kartu ir intriguoja – galbūt net artimiausiu metu vyrą išvysime kovojantį Lietuvoje. Jeigu ir ne narve, birželį jis planuoja dalyvauti stipriausio Lietuvos ugniagesio varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų