REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Veslava prieš ir po pokyčių (nuotr. asm. archyvo)

Iš Šalčininkų kilusi, dabar gyvenanti Vilniuje, Veslava niekada nebuvo liekno sudėjimo. Tačiau viskas pasikeitė 2018 metų pradžioje, kada pamatė savo atvaizdą veidrodyje tėvų namuose.

15

Iš Šalčininkų kilusi, dabar gyvenanti Vilniuje, Veslava niekada nebuvo liekno sudėjimo. Tačiau viskas pasikeitė 2018 metų pradžioje, kada pamatė savo atvaizdą veidrodyje tėvų namuose.

REKLAMA

114 kg svėrusi mergina dabar džiaugiasi atsikračiusi 42 kg ir sako, kad nukritus svoriui ne tik pagerėjo sveikata, bet ir atsirado antra pusė.

Motyvavo padaryta nuotrauka

Kaip pasakoja 26-erių mergina, visą gyvenimą turėjo viršsvorį. „Buvo įvairių sveikatos problemų – tradiciškai problemos su kojomis, nugara. Aktyvumo irgi trūko, nes turėjau 8–12 valandų sėdimą darbą. Jokios mitybos kontrolės, valgymai vėlai naktį po darbo, o darbo metu – nesveiki užkandžiai ir saldumynai“, – prisiminė mergina.

Veslava papasakojo, kas ją privertė mesti svorį: „Pasiryžau mesti svorį vien dėl to, kad negalėjau į save žiūrėti veidrodyje. Pati nepastebėjau, kaip tas svoris pradėjo augti. Tikriausiai rutina, sėdimas darbas... Viskas įvyko savaime, nes niekada nebuvau liekna.

REKLAMA
REKLAMA

2018 metais, sausio mėn. būdama pas tėvus, pažiūrėjau į veidrodį ir pasakiau sau – gana. Padariau nuotrauką, kurią turiu iki dabar. Visada į ją žiūrėjau, jeigu man pritrūkdavo motyvacijos. Dabar motyvacijos turiu daug, nes man padeda šauniausias treneris, kuris neleidžia nuleisti rankų.“

REKLAMA

Pirmi bandymai – nesėkmingi

Pirmus žingsnius metant svorį Veslava žengė pati, tačiau nesėkmingai: „Svoris grįždavo, nes nemokėjau jo kontroliuoti. Mesti svorį pradėjau žiemą nuo paprastų ir visiems prieinamų dalykų. Vakarais, kai jau temdavo, išeidavau bėgioti, nes man būdavo gėda tai daryti dienos metu.

Pradėjau domėtis sveika mityba, nes socialinėje erdvėje kasdien rašoma apie tai. Tie pirmieji žingsniai buvo nesėkmingi, nes svoris tai nukrisdavo, tai sugrįždavo.“

Pasikeitė Veslavos mityba – atsisakė miltinių patiekalų, saldumynų, bulvių, makaronų, kiaulienos. Keitėsi maisto gaminimo įpročiai – atsirado tik virtas arba troškintas maistas. Mergina norėjo greitai numesti svorį, tačiau tai nedavė trokštamo rezultato.

REKLAMA
REKLAMA

Išgelbėjo sporto salė

Veslava lankė sporto salę ir bandė pati sportuoti, tačiau veltui. Kaip pati prisipažįsta, trūko trenerio priežiūros, nes po pirmos savarankiškos treniruočių savaitės negalėjo normaliai atsisėsti. Galiausiai bandymai pačiai mesti svorį atsibodo, todėl kreipėsi į sporto trenerį. „Radau trenerį Martiną Zubkovą, kuris, negailėdamas savo laiko, pradėjo mano pokyčių startą.

Dirbam jau 5 mėnesius. Sureguliavo mitybą ir paruošė sporto programą, kurios laikausi ir dabar. Sportuoju beveik kasdien – kardio arba jėgos treniruotės kartu su treneriu. Mityba pagal sudarytą planą jau tapo įpročiu, pripratinau organizmą valgyti bent 4–5 kartus per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maistą gaminu namie, pagrindą sudaro baltymai. Leidžiu sau dienos metu užkandžiauti, bet su saiku ir sveikai, vaisiai, riešutai. Visiškai atsisakiau pridėtinio cukraus ir saldiklių, minimaliai naudoju druską. Esu labai dėkinga treneriui Martinui, kuris man padėjo“, – pasakoja Veslava.

Atsirado antra pusė

Anksčiau svėrusi 114 kg, dabar mergina džiaugiasi 72 kg. Veslava sako, kad yra patenkinta svoriu ir su treneriu planuoja auginti raumenis ir sumažinti riebalų kiekį. Reikia palaukti, kada susitrauks odos perteklius, todėl dabar mergina sporto salėje stengiasi palaikyti dabartines kūno formas.

Pasikeitus gyvenimui būdui, pagerėjo sveikata, nebeskauda nei nugaros ar kojų: „Jaučiuosi lengva ir tikrai atjaunėjusi. Šeima ir artimieji mane labai palaiko ir žavisi. Žinoma, dėmesio ir iš priešingos lyties atstovų sulaukiu nemažai“.

Veslava pridūrė, kad po pasikeitimų, atsirado antroji pusė. „Jis matė mano senas nuotraukas. To niekada neslėpiau ir neslėpsiu. Jis tik dar labiau palaiko mane“, – apie antrąją pusę pasakojo mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų