REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos atstovų – grupės „4 Fun“ – pasirodymas Eurovizijoje bus drastiškas spalvų prasme – tik juoda ir balta, kai tuo metu visos kitos šalys naudos labai daug įvairių spalvų, sako muzikologas Darius Užkuraitis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot D. Užkuraičio, Eurovizija kiekvienais metais žengia į priekį kurioje nors srityje. „Šiemet labai daug padirbėta su šviesomis. Visi naudoja itin daug šviesų. Patys atkreipsite dėmesį – viskas šviečia, blizga. O mes lyg specialiai viso to atsisakysime – dominuos juoda ir balta“, – teigia D. Užkuraitis.

REKLAMA

Anot muzikologo, nežinia, kaip – teigiamai ar neigiamai – Europa tai priims. „Tačiau, kad Lietuvos pasirodymas išsiskirs iš kitų, – faktas. Iš esmės tai yra gerai. Vakar su Jonu Vilimu (Lietuvos delegacijos vadovu – lrt.lt) peržiūrėjome visas 28 pusfinalio dainas, jos visos kažkaip pasimeta ir užsimiršta. Galbūt dėl nespalvoto vaizdo mus atsimins“, – mano D. Užkuraitis.

Pasak D. Užkuraičio, pernai Eurovizijoje „Lordi“ panaudojo fejerverkus, greičiausiai todėl šiemet beveik kas antra grupė sprogdina bombas ar leidžia kokius nors fejerverkus. „Tai tampa netgi nebeįdomu“, – įsitikinęs muzikologas.                 

REKLAMA
REKLAMA

Anot D. Užkuraičio, lietuviai patenkinti tuo, kaip filmuojamas jų pasirodymas, išskyrus keletą smulkmenų, iš kurių viena – gana svarbi.

„Gitara turi būti taip apšviesta, kad kristalai blizgėtų. Kartais režisieriams pavykdavo tą padaryti, o kartais – ne. Tikimės, kad bus apšviesta taip, kaip norime. Mūsų pasirodymas prasidės tuo, kad sublizga gitara, o baigsis – lieka tik blizganti gitara, o aplink – tamsa“, – sako D. Užkuraitis.                              

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„4 Fun“ pirmadienį ir antradienį repetavo, o trečiadienį ir ketvirtadienį ilsisi, mat jiems ketvirtadienį nereikia dalyvauti pusfinalyje – tik stebėti, kas iškovos teisę su jais konkuruoti finale.

Eurovizijos pusfinalį, kuriame dalyvauja 28 šalys, ketvirtadienį nuo 20 valandos transliuos Lietuvos televizija. Šalys, nedalyvaujančios pusfinalyje, privalo jį transliuoti ir balsuoti.

Į finalą, kuris vyks šeštadienį, iš pusfinalio pateks 10 šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų