REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Velykinės tematikos šventė Kaune (G. Gelbūdos nuptr.)

„Maloniai kviečiame į zuikių vestuves!“ – štai tokie pavasariškai žaismingi kvietimai nustebino žinomus kauniečius, apsilankiusius velykinės tematikos vakarėlyje, rašoma pranešime spaudai.

30

„Maloniai kviečiame į zuikių vestuves!“ – štai tokie pavasariškai žaismingi kvietimai nustebino žinomus kauniečius, apsilankiusius velykinės tematikos vakarėlyje, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Pasidomėti interjero naujovėmis ir šventine stalo puošyba suskubo aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, dainininkė Gabrielė Rutkauskienė-Vasha, švenčių planuotoja Inga Budrienė, mentalistas Nicholas Kin, modelis, buvusi TV laidų vedėja Neringa Mažeikienė, renginių režisierius Giedrius Gustas, plaukų stilistas Karolis Murauskas, virtuvės šefė Ilona Juciūtė-Čibirkienė, vestuvių planuotojos Inga Šmigelskienė ir Agnė Martinkėnė, advokatės Aušra Ručienė ir Raimonda Lazauskienė, drabužių dizainerė Renata Marcinkevičienė, papuošalų kūrėja Svetlana Šliževičienė, dailininkė Gintė Ramutytė ir kiti.

Interjero detalių ir dovanų salone „C&D Style“ apsilankę kauniečai tarsi atsidūrė pasakoje „Alisa stebuklų šalyje“. Skambant akordeonistės Gretos Kvedaraitės atliekamai muzikai juos pasitiko zuikiai pasipuošę skrybėlėmis ir švarkeliais, pūstomis suknelėmis ir kaspinėliais: žavingi įsimylėję jaunavedžiai ir juos lydintys charizmatiški puotos svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaro svečiams taip pat buvo pristatytas ir naujasis išskirtinis aromatas „Teatro Fragranze Uniche“.

„Mūsų šeimai Velykos itin svarbi šventė. Kasmet vykstame į kaimą pas senelius atšvęsti šios gražios gamtos prabudimo bei Kristaus prisikėlimo šventės. Gražiname, šventiškai puošiame ne tik senelių, bet ir mūsų namus Kaune, pastaruosius dar gerokai prieš Velykas“, – sakė aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, tapusi šio renginio vedėja. Žinoma moteris sakė, jog vakaro metu ir pati sužinojo daugybę naujovių, kaip galima būtų namus pasipuošti Velykoms. „Tarkim, kaip sulankstyti servetėles, kad jos įgautų kiškio ausyčių formą“, – šypsojosi S. Daukšaitė-Petrulėnė.

REKLAMA

„Man Velykos, kaip ir Kalėdos yra šeimos susibūrimo šventė. Kaip ir kasmet, taip ir šįmet susirinksime visa didelė šeima: seneliai, tetos, broliai, sesės, vaikai. Turime savo ritualą: šventės išvakarėse visi drauge vašku marginame kiaušinius, man tai pats gražiausias marginimo būdas. Kartais taip įsijaučiame, kad net pritrūksta kiaušinių. O jau per pačią šventę kiekviena šeima atsineša savais būdais margintų velykinių kiaušinių, drauge ridename margučius, – gražiausios pavasario šventės tradicijomis dalijosi buvusi TV laidų vedėja, modelis Neringa Mažeikienė. – Žinoma, neapsieinama ir be stalo puošybos. Šventinį stalą puošia margučiai su gyva žalia medžio šakele, dekoratyvios vištytės su viščiukais, taip pat įvairiausi ilgaausiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvavusi švenčių dekoratorė Roberta Drasutė pažymėjo, jog kalbant apie šiųmetį velykinį dekorą, visų pirma reikėtų atsižvelgti į 2019-ųjų spalvą, kurią dar metų pradžioje padiktavo spalvų institutas „Pantone”. Tai – koralų spalva.

„Marginkite šia spalva kiaušinius, įsigykite šios spalvos servetėlių, iš kurių galite nesunkiai išlankstyti zuikio ausis ir taip pagyvinti serviruotę. Dar viena ryškiai pastebima tendencija – žvakes vis dažniau išstumia lemputės. Galite jomis drąsiai dekoruoti ne tik namų erdvę, bet ir stalą: lempučių girliandą patiesti ant stalo per visą jo ilgį ar tiesiog įkomponuoti į puokštę. Nebijokite gėlėmis dekoruoti tiek maisto, tiek ir konditerijos gaminių. Tai – neabejotinai suteiks gyvasties”, – įsitikinusi R. Drasutė. Dekoratorė prieš šių metų Velykas visiems palinkėjo įsigyti po zuikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrą arba ne. Visi žinome, jog zuikis neša kiaušinius geriems vaikams, tačiau retas kuris susimąstome apie tikrąsias zuikio ir kiaušinio sąsajas, kurios siekia gerokai ankstesnius laikus. Lygiai taip pat kaip ir kiaušinis, zuikis traktuojamas kaip vienas iš svarbiausių gyvybės ir vaisingumo simbolių. Be kita ko, jis – dar ir Mėnulio gyvūnas, o kaip visi žinome, Velykų data apskaičiuojama, remiantis Mėnulio pilnatimi“, – pastebėjo R. Drasutė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų