REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio ligoninėje naktį siautėjo du girti benamiai. Sugebėjo priimamojo budintiems iš po nosies pavogti kompiuterį ir nepastebėti įsibrauti į ligoninės fojė, kur netrukdomi apšvarino dar ir kavos aparatą.

Panevėžio ligoninėje naktį siautėjo du girti benamiai. Sugebėjo priimamojo budintiems iš po nosies pavogti kompiuterį ir nepastebėti įsibrauti į ligoninės fojė, kur netrukdomi apšvarino dar ir kavos aparatą.

REKLAMA

Abi vagystės buvo pastebėtos tik ryte, kai ilgapirščių ir pėdos spėjo ataušti. Vis tik vagys laimikiU džiaugėsi neilgai, viename iš alaus barų su kompiuteriu pastebėti benamiai buvo vienas po kito sulaikyti.

Panevėžio respublikinės ligoninės budintis priimamojo personalas kompiuterio šiame traumų centro kabinete pasigedo anksti ryte apie aštuntą. Pečiais traukanti skyriaus vedėja pasakoja, kad vagims apšvarinti medikų kabinetą buvo nesunku, mat šis naktimis nerakinamas.

Kadangi priimamojo durys atviros ištisą parą, vagišiai per jas ir įsliūkino.

„Veiksmas vyksta pas mus visą laiką ir, pavyzdžiui, nerakinamos ir šitos durys, nu negalime priėmime ir traumų centre dar rakinti durų, nes atvažiuoja greitoji“, – sakė ligoninės priimamojo sk. vedėja Jolanta Vokietienė.

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, kada ir kaip dingo kompiuteris užfiksavo priimamojo vaizdo stebėjimo kameros. Tad štai ir vagišiai. Matyti, kaip du vyrai apsidairo, įsitikina, kad jų niekas nemato ir paskubomis išsineša kompiuterį. Netrukus grįžta dar ir monitoriaus. Abu asmenys greičiausiai girti, nes vienas jų dar ir įsikandęs rūko cigaretę.

REKLAMA

„Taip stabiliai tos durys nėra sekamos, aišku, filmuojama viskas, medžiaga išlieka visa, bet jei registratorė dirba tuo metu, kažką veikia tai tiesiog neatsisuka į tas duris. Na ir tyliai žmonės praėjo“, – tikino ligoninės atstovė.

Bet tai dar ne viskas. Paaiškėjo, kad abu draugeliai nė nesiskubino pradingti. Patraukę tolyn koridoriumi kurį laiką klaidžiojo po ligoninę. Kadangi buvo gili naktis, jų niekas nematė. Tik ketvirtą ryto ligoninės koridorius tikrinęs sargas pastebėjo, kad išlaužus medines fojė duris netoli rūbinės apšvarintas kavos aparatas. Tuo metu vagių pėdos jau buvo ataušusios.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai stebuklas, gal per kaminą išlėkė, juokiasi. Turi būti apsauga normali kaip normaliam pasauly apsauginiai ligoninėj gi beveik nieko nėra užtat ir slankioja“, – sakė Aleksandras.

„Negaliu pasakyt kokiu būdu jie išėjo iš tos ligoninės ar per kokį langą, bet jie pro mus nebegrįžo“, – sakė J. Vokietienė. Netrukus paaiškėjo, kad iš ligoninės pasprukę vagys patraukė tiesiai į centrą – į vieną iš alaus barių prie turgaus. Sužvarbę benamiai prie šio baro durų išdygo apie šešias ryto.

„Atvažiavau į darbą ir atėjo iš ryto jie abu su Dainiumi ir atsinešė tą kompiuterį, pasidėjo ant stalo sako, čia iš žmonos parsivežiau. Paskui pabuvo jie čia, pajunginėjo tą kompiuterį ir išsinešė. Ir grįžo tuoj pat be kompiuterio ėjo į lombardą ar dar kažkur. Nieko patenkinti su pinigais jie ir grįžo“, – pasakojo barmenė Laima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už gautus pinigus vyrai spėjo nusipirkti kelis litrus sidro. Kadangi begerdami gyrėsi, iš ko prasimanė pinigų, kažkas įdavė juos policijai. Linksmybės baigėsi, kai apie dešimtą 28-erių vyras buvo sulaikytas.

„Po kiek laiko atvažiavo policija, sako gavom žinutę, kad čia buvo Aurimas su kompiuteriu, sakom, buvo su kažkokiu kompiuteriu, bet sakė žmonos. Siaubas, nu negaliu pagalvot, kaip gali iš ligoninės išnešt“, – stebėjosi barmenė.

T„ą pačią dieną pareigūnai sulaikė įtariamąjį, jis policijai žinomas dėl anksčiau įvykdytų vagysčių. Asmuo neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. sulaikytasis neblaivus, nustatytas 0,99 prom. girtumas“, – tikino policijos atstovė Rasa Meištė.

Pradėjus tyrimą, kitas bendras sulaikytas šiandien. Beje, tame pačiame bare. Kol kas ligoninės kompiuteris nerastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų