REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Andželikos svajonę pastoti sugriovė klastinga liga (nuotr. asm. archyvo)

Rietaviškės Andželikos Mažeikės (45) meilės istorijos pradžia primena tarsi tikrą pasaką. Ilgą laiką neradusi antrosios pusės, savo žmogų ji sutiko prieš ketverius metus. Ir nors istorijos pradžia buvo daug žadanti, ši moters gyvenimo pasaka turi ir kitą – skaudžiąją pusę.

5

Rietaviškės Andželikos Mažeikės (45) meilės istorijos pradžia primena tarsi tikrą pasaką. Ilgą laiką neradusi antrosios pusės, savo žmogų ji sutiko prieš ketverius metus. Ir nors istorijos pradžia buvo daug žadanti, ši moters gyvenimo pasaka turi ir kitą – skaudžiąją pusę.

REKLAMA

Kaip dabar pasakoja pati Andželika, jos draugystė su būsimu vyru buvo kaip tikra pasaka, kupina gražių ateities planų. Po pusmečio bendravimo pora nutarė apsigyventi kartu, o mintyse vis dažniau sukirbėdavo mintis apie vaikelį. Tačiau Andželikai pastoti vis nepavykdavo.

Išbandė stimuliaciją

Po gausybės bandymų, moteris 2016 metais kreipėsi į vieną Klaipėdos vaisingumo kliniką, kurioje gydytojas jai paskyrė gydymą – stimuliaciją (red. medikamentinis gydymas, kurio metu yra reguliuojama hormoninė sistema, suleidžiami vaistai, vėliau stebimas folikulų augimas).

„Per tą laiką, kol vyko tyrimai, vyras gavo paskolą būstui, abu dirbome, todėl jokių problemų paskolą išsimokėti neturėjome. Klinikoje dare įvairius tyrimus tiek man, tiek vyrui – viskas buvo gerai. Visada svajojau turėti tris vaikus, tas noras buvo toks stiprus, kad aš visiškai pasiklioviau ir tikėjau gydytoju“, – pasakoja Andželika.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmos stimuliacijos, pasak pašnekovės, jos organizmas nesuprato, per antrąją stimuliaciją susiformavo du folikulai, trečioji ir ketvirtoji buvo tokios pačios. Tačiau greitai Andželika suprato, kad toks gydymas nieko gero jai nesuteiks.

REKLAMA

„Jie traktuodavo, kad folikulų susiformuoja per mažai, todėl tai nutraukdavo. Vėliau man ėmė atrodyti, kad visą tai yra tik pinigų tempimas, tokios paslaugios be galo brangios ir už kelias minutes konsultacijos tekdavo mokėti šimtus eurų“, – sako ji.

Važiavo gydytis į Kauną ir Lenkiją

Galiausiai moteris papildomos informacijos pradėjo ieškoti internete ir visai netyčia užmezgė pokalbį su viena moterimi, kuri Andželikai užsiminė apie naprotechnologijos gydytoją Kaune arba Lenkijoje. Kaip sako pati ji, ši technologija ganėtinai panaši į stimuliaciją, bet vaistai leidžiami daug mažesniais kiekiais.

REKLAMA
REKLAMA

2018 metais Andželika pradėjo lankytis pa gydytoją Kaune.

„Buvo skiriami tyrimai, bet visai kitokie, net keista buvo kaip tai gali būti surišta su pastojimu, viską kantriai dariau. Atrado bakteriją, skyrė gydymą, po to dar vienus tyrimus, pagal juos prognozės buvo daug žadančios. Gydytoja patvirtino, kad pagal jų metodą pastoti užtenka ir vieno folikulo, tai mane nuramino“, – patikina moteris.

Taip prabėgo pusmetis ir Andželika sužinojo, jog pastojo pati gydytoja. Teko važiuoti į Lenkiją pas kitą gydytoją, o eilės ir ten nebuvo trumpos. Numatomas priėmimo laikas ten buvo tik gruodžio mėnesį, o lapkričio mėnesį moteris buvo užsirašiusi, kaip ir kiekvienais metais, profilaktiškai pasitikrinti krūtinę, čia Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Andželika neslepia, kad jos kairėje krūtinėje jau anksčiau buvo mastopatijos guzas, tačiau kiekvienos echoskopijos metu gydytojai nuramindavo moterį, jog viskas yra gerai.

Krūtinėje rado piktybinį naviką 

Apsilankius pas gydytoją Klaipėdoje, šį kartą guzas krūtinėje sukėlė įtarimų, Andželikai teko atlikti biopsiją.

Kol moteris laukė rezultatų, išaušo ir ilgai laukto vizito Lenkijoje diena gruodžio mėnesį. Iš čia Andželika išvažiavo geromis nuotaikomis, buvo susitarta dėl sekančio vizito balandžio mėnesį, aptartas gydymo tvarkaraštis.

„Kai padarė biopsiją, išvažiaviau į Lenkiją, nes tikrai netikėjau, kad rezultatas gali būti ne mano naudai. Lenkijoje man surašė trijų mėnesių stimuliacijos kursą, o tik grįžusi sulaukiau skambučio ir sužinojau savo atsakymą“, – ašarų nebesulaiko moteris.

REKLAMA

Andželikai praėjusių metų gruodį buvo nustatytas II stadijos krūtinės vėžys – infiltracinė krūties karcinoma, reaguoja į hormonus, yra piktas ir agresyvus.

Siekiant išgydyti moterį, medikai tikino, kad prireiks atlikti chemoterapiją, švitinimą ir operaciją. Kadangi šis navikas reaguoja į hormonus, Andželika nebegali tęsti įvairiausių gydymų, norint pastoti, o nusprendus taikyti chemoterapiją, moters viltys pastoti žlugtų visai, todėl kol kas ji jokio gydytojų rekomenduoto gydymo nėra pradėjusi.

Atsisako chemijos

„Gydytojai siūlė visas įmanomas chemijas, paskui operaciją, švitinimą. Chemijas jie siūlė visas, kokios tik gali būti, hormonų terapiją. Tačiau jeigu taikysiu hormonus ir chemijas – apie pastojimą nebebus galvoti jokių šansų, mano amžius jau nėra jaunas, o ir kiaušidės po tokio gydymo neatsistatytų“, – liūdesio neslepia moteris.

REKLAMA

Andželikos inkstų būklė taip pat yra prasta, todėl rekomenduojamo medikų gydymo jie, pasak moters, tiesiog neatlaikytų. 

Visai neseniai Andželika buvo apsilankiusi ir Natūralios medicinos centre, Kaune. Čia gydytoja jai patarė lašinti vitaminą C, toks vienas lašinimo kursas kainuoja 355 eurus, o moteriai tokio kurso tikrai reikės ne vieno.

„Dar maisto papildai, taip pat reikės atlikti ir specialų tyrimą Vokietijoje, kurio kaina yra 390 eurų, kadangi mano vėžio žymenys yra neinformatyvūs. Tyrimą reikėtų kartoti kas tris-šešis mėnesius, kad būtų galima įvertinti bet kokio taikyto gydymo efektyvumą“.

Deja, bet neseniai Andželikos vyras neteko darbo, už paskolą ir mokesčius Andželika moka viena. Kai savo diagnozę ji pasakė vyrui, drauge kartu jie ieškojo kitų gydymo būdų be chemoterapijos ir spinduliavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natūralus gydymas Azerbaidžane

Taip beieškodami, pora atrado gydymo centrą Baku, Azerbaidžane. Kaip pasakoja pati Andželika, centre daugiausiai orientuojamasi į gydymą natūraliu organizmo valymu, pasitelkiant į pagalbą įvairias priemones.

„Gydymas čia trunka mėnesį, po to pusę metų gydytojai duoda nurodymus, ką reikia daryti. Jei tyrimai po visko nėra geri, gydymą tenka kartoti. Apsidžiaugiau, kad atsirado galimybė nenuodyti savęs chemija, nes aš jos neatlaikyčiau, man yra antro laipsnio inkstų nepakankamumas ir po chemijos nebeliktų jokių galimybių pastoti“ – sako ji.

Tačiau vieno tokio gydymo kurso kaina Baku centre – 9 tūkst. eurų. Dar vienos paskolos bankai porai neduoda, parduoti pora taip pat neturi ką.

REKLAMA

„Jei pavyks parduoti automobilį, tai galėsiu nusipirkti dar vieną vitamino C kursą ir pasidaryti tyrimą Vokietijoje. Surinkti lėšas į Baku gydymo centrą tokioje mūsų finansinėje situacijoje yr tiesiog neįmanoma. O man brangi kiekviena sekundė...“, – sako moteris.

Prisidėti prie Andželikos gydymo galite šiuo būdu: 

Labdaros ir paramos fondas Andželikai gydyti; Fondo kodas: 305097586; Banko sąskaita/IBAN LT107300010158301742 'Swedbank', AB; SWIFT/BIC kodas HABALT22; Banko kodas 73000.

PayPal: [email protected] arba https://www.paypal.me/andzelikosgydimui

Taip pat prisidėti galite skirdami Andželikai 2% GPM  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų