REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš mažiau nei dvejus metus Vilniaus „Rytą“ papildęs Martynas Echodas greitai atrado save naujoje ekipoje. Puolėjas šią savaitę sulaukė ir solidaus apdovanojimo. 21-erių krepšininkas buvo išrinktas geriausiu jaunuoju Europos taurės turnyro krepšininku bei gavo kylančios žvaigždės apdovanojimą.

Prieš mažiau nei dvejus metus Vilniaus „Rytą“ papildęs Martynas Echodas greitai atrado save naujoje ekipoje. Puolėjas šią savaitę sulaukė ir solidaus apdovanojimo. 21-erių krepšininkas buvo išrinktas geriausiu jaunuoju Europos taurės turnyro krepšininku bei gavo kylančios žvaigždės apdovanojimą.

REKLAMA

Vidutiniškai po 8 taškus bei 5,3 atkovoto kamuolio „Betsafe-LKL“ renkantis krepšininkas rytasvilnius.lt duotame interviu pasakojo apie karjeros eigą, treniruotes su Arciomu Parakhouskiu bei šio sezono tikslus.

Kartu jis atskleidė, kad labiausiai krepšinio aikštelėje norėtų patobulėti kaip tritaškių metikas, nors pats yra vidurio puolėjas.

– Martynai, papasakok kaip ir kada pradėjai žaisti krepšinį? Nuo ko viskas prasidėjo?

– Iš tėčio pusės daug kas buvo profesionalūs krepšininkai, pats tėtis žaidė mėgėjiškai. Eidavau su tėčiu į treniruotes, vėliau pradėjau lankyti krepšinio mokyklą, kur viskas ir prasidėjo.

REKLAMA
REKLAMA

– Tavo komandos draugas Mindaugas Girdžiūnas prieš kurį laiką „Betsafe-LKL“ rungtynėse pelnė 37 taškus. Tai buvo trečias rezultatyviausias pasirodymas per pastarąjį dešimtmetį. Tikriausiai nereikia priminti, kuris krepšininkas yra antroje vietoje? Papasakok apie rungtynes, kuriose surinkai 38 taškus.

REKLAMA

– Buvo paskutinės reguliaraus sezono rungtynės, žaidėme prieš „Neptūną“. Gal buvo atsipalaidavimas, žinojimas, kad nieko kitaip nebus. Nuo pat pirmų minučių jaučiau, kad gerai sekasi, D. Sabeckis atliko nuostabius perdavimus ir visas žaidimas klostėsi savaime.

– Apskritai pakalbėkim apie tavo pirmąjį sezoną stipriausioje šalies krepšinio lygoje. Ar sunku buvo pereiti iš jaunių į vyrų krepšinį? Koks tas sezonas buvo tau pačiam?

– Buvo tikrai nelengva. Buvome vieni LKL autsaiderių ir patirdavome daug pralaimėjimų. Fizinės jėgos reikėdavo žymiai daugiau nei NKL, tačiau laikui bėgant pavyko adaptuotis.

REKLAMA
REKLAMA

– Papasakok kaip viskas dėliojosi po sezono „Šiauliuose“, kad atsidūrei „Ryto“ komandoje?

– Sulaukiau tuometinio trenerio skambučio, kuris pakvietė į komandą. Neturėjau garantijų dėl savo žaidimo laiko, tuo metu Artūras Gudaitis dar buvo komandoje, tačiau jam išvykus daugiau progų sulaukiau aš. Pats turėjau užsitarnauti tas minutes treniruočių metu ir praktiškai nuo pat pirmų rungtynių sulaukdavau šansų pasireikšti.

Atvykus iš Šiaulių į „Rytą“ tikrai viskas buvo aukštesnio lygio. Nereikėjo niekuo rūpintis, tiesiog žaisti krepšinį ir tiek.

– Kaip šis sezonas klostosi tau asmeniškai? Kas vyksta kitaip šiais metais lyginant su praėjusiais?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Su komanda pavyko nužygiuoti iki Europos taurės TOP-8 etapo. Gaila, kad nepavyko peržengti ketvirtfinalio etapo. Taip pat laimėjome KMT turnyrą, o pergalė jame tapo kol kas mano svarbiausiu karjeros laimėjimu.

Asmeniškai visada norisi pasirodyti geriau, bet ne visada gaunasi. Dirbu, stengiuosi ir bandau tobulėti.

– Treniruotėse tau asmeniškai dažniausiai tenka žaisti prieš A. Parakhouskį. Sunku su juo grumtis? Ko iš jo gali išmokti?

– Žinoma, tai dominuojantis žaidėjas ir treniruočių metu be galo sunku su juo grumtis. Jis sveria gal 20 kilogramų daugiau nei aš, tai tos jėgos pas jį netrūksta. Tačiau tai kartu ir techniškas žaidėjas, gerai skaito aikštelėje vykstančius veiksmus. Stengiuosi stebėti ką jis daro ir panaudoti savo žaidime.

REKLAMA

– Kalbant apie tavo žaidimą, kokius jo aspektus norėtum pagerinti?

– Norėčiau pradėti mesti iš trijų taškų zonos, kol kas tai psichologinis barjeras. Norėčiau ir kamuolio varymo techniką pagerinti, tiesiog reikia daug dirbti ir tobulėti.

– Kaip galėtum palyginti savo pirmąjį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje „Šiauliuose“ ir šį sezoną „Ryte“. Kuo skiriasi šie žaidėjai?

– Pačiam sunku sulyginti, tačiau manau, kad krepšinio supratimas patobulėjo. Praeitą ir šį sezonus žaidžiau su labai protingais žaidėjais, sulaukiu nemažai patarimų kaip elgtis tam tikrose situacijose, galbūt ir veiksmus priimu kažkiek greičiau.

– Iki sezono pabaigos liko trys mėnesiai. Kokius tikslus keliesi šio sezono pabaigai?

– Tikslas – laimėti „Betsafe-LKL“ čempionatą. Kitų tikslų ir būti negali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų