REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos prokuratūra Ukrainos pilietį prašo pripažinti kaltu dėl vyro nužudymo Klaipėdos rajone ir įkalinti jį 11 metų.

Klaipėdos prokuratūra Ukrainos pilietį prašo pripažinti kaltu dėl vyro nužudymo Klaipėdos rajone ir įkalinti jį 11 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

38 metų Ihoris Kraplyna kaltinamas 2017 metų liepą Gobergiškės kaime per konfliktą peilio dūriais nužudęs 68 metų vietos gyventoją. Lietuvoje vairuotoju dirbantis ukrainietis savo kaltės nepripažįsta, jis sako, kad vyriškio net nepažįsta, nematęs jo ir nežudė.

REKLAMA

Nuosprendį teismas skelbs balandžio 26 dieną.

Bylą teismas nagrinėjo apie metus, vasarį buvo atnaujintas įrodymų tyrimas. Teismas aiškinosi, kaip ilgai gali išsilaikyti pirštų pėdsakai. Įvykio vietoje buvo rasti kaltinamojo ukrainiečio pirštų pėdsakai.

Gobergiškės kaime savo namuose keletu peilio dūrių buvo žiauriai nužudytas 68 metų vyras. Pasak nužudytojo artimųjų ir kaimynų, vienišas vyras gyveno gana uždarą gyvenimo būdą, nebuvo linkęs bendrauti su kaimynais ir nepažįstamais žmonėmis, vengė naujų pažinčių.

REKLAMA
REKLAMA

Policija aiškinosi, kas ir kaip pateko į dažniausiai rakinamus namus bei nudūrė jų šeimininką. Tyrimo metu apklausus įvykio liudininkus ir ištyrus įvykio vietą, rasti įkalčiai pareigūnams šiuo žiauriu nusikaltimu leido įtarti Ukrainos pilietį, dirbusį Lietuvoje, vienoje logistikos įmonėje vairuotoju.

Kaip skelbė Klaipėdos apskrities policija, įtariamasis su kolega lankėsi Gobergiškės kaime bei bandė belstis į senjoro namus. Tačiau šiam nepažįstamųjų neįsileidus, įtariamojo kolega teigia nuėjęs savais keliais, o įtariamasis, susitikęs su Gobergiškės kaimo gyventojais ir vartojęs alkoholinius gėrimus, įtariama, vėliau grįžo į nužudytojo senjoro namus, ką liudija ir įvykio vietoje rasti įkalčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje buvo rastas galbūt ukrainiečio tądien avėtų batų pėdsakas, byloje yra trys liudytojai, prokuratūra jais remiasi byloje, tarp liudytojų – kitas Ukrainos pilietis, kaltinamojo pažįstamas. Kiti du liudytojai – kaimo gyventojai.

„Iš kaltinimo pozicijos – taip, jie (auka ir įtariamasis – BNS) nebuvo anksčiau susitikę, bet jis (ukrainietis – BNS) buvo užėjęs pas jį į namus, kilo konfliktas, po jo išėjo, po to vėl užėjo“, – BNS sakė kaltinimą nužudymo byloje palaikantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius.

REKLAMA

Manoma, kad ukrainietis kaimo gyventojo name atsidūrė atsitiktinai, jis tiesiog galėjo supainioti adresus – ėjo nuo parduotuvės ir pasuko vienu posūkiu anksčiau, todėl pataikė į nužudytojo namus.

Kaltinamasis pasakojo, kad tų metų liepą esą labai lijo, jeigu jis būtų ėjęs per pievas, kad grįžtų į darbovietę, būtų labai išsipurvinęs. Tačiau prokuratūra teismui pateikė pažymą iš sinoptikų, kad tų metų liepą ir visą vasarą lietaus nebuvo visai.

Ir auka, ir įtariamasis buvo neblaivūs, tačiau abu kartu negirtavo. Neblaivų ukrainietį užfiksavo parduotuvės vaizdo kameros.

I. Kraplyna toliau dirba Lietuvoje, jis nėra suimtas, taikoma kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Įstatymas už nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų