REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (14-15) viltys pasiekti Eurolygos atkrintamąsias varžybas išlieka gyvos.

Kauno „Žalgirio“ (14-15) viltys pasiekti Eurolygos atkrintamąsias varžybas išlieka gyvos.

REKLAMA

Penktadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje po dramatiškos kovos 72:68 palaužė Pirėjo „Olympiacos“ (14-15) klubą.

Žalgiriečiai paskutiniame ture privalo įveikti Madrido „Real“ (22-7), bei tikėtis palankių rezultatų iš turnyro lentelės kaimynų.

„Smagu išlošti. Nors ir žaidėme nelabai gerai. Nežinau, galbūt taip nutiko dėl to, kad visi žinojome, kad privalome laimėti šią dvikovą. Šitie vyrai palieka širdis aikštelėje, bei sugeba ištraukti rungtynes.

Man, kaip treneriui, norėtųsi daugiau kokybės, bet dabar svarbiausia yra pergalės. Jas imame, einame toliau, bandome gerinti žaidimą, nes potencialo turime“, – pasibaigus akistatai sakė Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ šiame susitikime daugiausiai problemų pridarė „Olympiacos“ aukštaūgis Nikola Milutinovas.

Serbas per 31 minutę pelnė 18 taškų (6/8 dvit., 6/9 baud.), atkovojo 12 kamuolių, išprovokavo 9 pražangas, bei surinko 33 naudingumo balus.

REKLAMA
REKLAMA

Š. Jasikevičius prasitarė, kad antroje mačo dalyje kiek pakoregavo strategiją gynyboje.

„Antrame kėlinyje „Olympiacos“ nusiėmė 6 kamuolius po mūsų krepšiu. Labai daug kur buvo mūsų klaidos, todėl daugumoje situacijoje prieš N. Milutinovą atsirado Aaronas, kuriam labai sunku prieš tokį gigantą, o ne Brandonas.

REKLAMA

Antroje mačo pusėje nedvigubinome jo ir kažkiek geriau dirbome su G. Printeziu. Turime aukštus gynėjus ir tai šiandien buvo vienas iš mūsų pliusų. Bandėme centruoti, versti taškus iš po krepšio – gal tai irgi buvo kiek per daug statiška iš mūsų pusės. Paleidus tris įžaidėjus, pradėjo lyg daugiau kamuolys judėti“,- kalbėjo Šaras.

Tuo metu „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas nors ir buvo naudingas, šiame susitikime ne kartą strigo varžovų gynyboje.

Amerikietis ant parketo praleido 25 minutes, pelnė 13 taškų (5/7 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 7 kamuolius, tačiau suklydo 6 kartus, bei surinko 17 naudingumo balų.

REKLAMA
REKLAMA

Po laimėto trilerio Pirėjuje Šaras prasitarė, kad B. Daviesas galėtų žaisti ir geriau: „Jei sąžiningai, manau, kad jis yra žymiai aukštesnio lygio žaidėjas. Kažkiek esu užpykęs, bet negali atimti iš jo širdies. Jis su ja ateina, kasdien dirba, stengiasi, kažkur perdega, bet šiai dienai svarbiausia laimėti rungtynes.“

Lemiamas ir tuo pačiu paskutines Eurolygos reguliaraus sezono rungtynes Madride „Žalgiris“ žais balandžio 4-ąją dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų