REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukmergiškę papiktino vaistininko elgesys: teko šauktis medikų pagalbos

Ukmergiškė Neringa pasakojo istoriją, nutikusią Ukmergėje esančioje vaistinėje.

Ukmergiškė Neringa pasakojo istoriją, nutikusią Ukmergėje esančioje vaistinėje.

REKLAMA

Pasakojo skubėjusi į Kauną nuvežti ligonį. Tačiau nuo pat ryto „žiauriai įsiskaudėjo galvą“. Tikina, kad jai užeinantys skausmai būna didžiuliai – įprastiniai vaistai dažniausiai nepadeda. Žino, kad tokius numalšina tik jos seniai išbandyti milteliais fasuoti vaistai.

Sustojus Žiedo gatvėje prekybos centre esančioje vaistinėje jų ir paprašė. Tačiau ten dirbęs vaistininkas pasakė, kad atskirais pakeliais vaistas neparduodamas – reikia pirkti visą pakuotę. Neringa tikina, kad pakuotei įsigyti jai pritrūko vieno euro, o vaistininkas esą nieko kito nepasiūlė.

Neringa tikina: galvą kelionėje jai taip įsiskaudėjo, kad Kaune su ligoniu nuvykus į gydymo įstaigą teko ir pačiai šauktis medikų pagalbos. Ten vaistų jai suleido ir akyse pragiedrėjo. Tačiau grįžusi namo moteris nutarė pasidalyti šia istorija su mūsų laikraščio skaitytojais.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Vita Lyskoitienė sako, kad dalinti pakuotes nėra draudžiama.

REKLAMA

Toks punktas įrašytas Receptų rašymo ir vaistinių preparatų, medicinos priemonių ir kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių išdavimo (pardavimo) vaistinėse taisyklėse.

Jame rašoma: „Jeigu norimo įsigyti nereceptinio ar recepte išrašyto vaistinio preparato dozuočių kiekis neatitinka vaistinio preparato dozuočių kiekio, esančio pramoniniu būdu arba pramoninį gamybos procesą apimančiu metodu pagamintų vaistinių preparatų išorinėje pakuotėje, ją leidžiama išardyti padalijant į vidines pakuotes taip, kad ant vaistinėje paliekamos ir pacientui išduodamos vidinės pakuotės dalies būtų žymos: vaistinio preparato pavadinimas, stiprumas, serijos numeris, registruotojas, tinkamumo vartoti laikas“.

Taigi pagal šias taisykles dalinti pakuotes leidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų