REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristabdė greičio mėgėjus Klaipėdoje

Neseniai Taikos prospekte ir praėjusių metų rudenį ant Mokyklos gatvės viaduko pastatyti išmanieji greičio matuokliai pasiteisino - fiksuojama vis mažiau leistino greičio viršijimo atvejų.

Neseniai Taikos prospekte ir praėjusių metų rudenį ant Mokyklos gatvės viaduko pastatyti išmanieji greičio matuokliai pasiteisino - fiksuojama vis mažiau leistino greičio viršijimo atvejų.

REKLAMA

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, remiantis naujausia kovo 13-20 d. statistika Taikos prospekte, atkarpoje tarp Paryžiaus Komunos g. ir Sausio 15-osios g. esantis išmanusis greičio matuoklis užfiksavo beveik 62,5 tūkst. pravažiavusių automobilių.

Visų šių automobilių užfiksuotas vidutinis greitis buvo 44,93 km/val. - beveik 5 km/val. mažesnis nei leistinas greitis mieste. Visu šiuo periodu iš viso užfiksuoti 234 leistino greičio pažeidimai.

2 automobiliai per išmanųjį radarą pravažiavo 106 km/val. greičiu, 105 km/val. greičiu - 1 automobilis. Tarp 70 ir 80 km/val. greičiu važiavo 40 automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai šis greičio matuoklis jau buvo pastatytas Taikos prospekte, jis greitį jau matavo, bet vairuotojai dar nebuvo baudžiami už leistino greičio viršijimą. Tuomet buvo užfiksuoti 104 pravažiavę automobiliai, kurie leistiną greitį viršijo daugiau nei 99 km/val.

REKLAMA

Kaip tokį greitį „pagauti“ važiuojant iš vienos sankryžos į kitą - nežinau. Be to, ten yra pavojinga pėsčiųjų perėja, nutiesta į Bijūnų gatvę. Jei tokiais greičiais „skraido“ vairuotojai, tai pėsčiajam, einančiam per perėją, iki nelaimės - tik vienas žingsnis. Žinoma, kad šioje vietoje pastatytas radaras pasiteisino, nes greičio viršijimų gerokai sumažėjo“, - komentavo M. Poimanskis.

O štai pro išmanųjį greičio matuoklį, esantį ant viaduko Mokyklos gatvėje, kovo 13-20 d. abiem eismo kryptimis pravažiavo 72 tūkst. automobilių. Visų pravažiavusių automobilių vidutinis greitis siekė beveik 48 km/val. Pažeidimų užfiksuota 166.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą periodą pro išmanųjį greičio matuoklį šeši automobiliai važiavo 82 km/val. greičiu.

„Mokyklos gatvės greičio matuoklis 2018 metų lapkričio pabaigoje - gruodžio pradžioje pažeidimų užfiksavo kur kas daugiau nei šį pavasarį. Net ir „plika akimi“ matome, kad vairuotojai sumažina greitį, važiuodami Mokyklos gatve. Vadinasi, šioje vietoje pastatytas radaras labai pasiteisino.

Nors ir nedaug tų įskaitinių įvykių čia užfiksuojama, bet jie yra skaudūs. Kai automobiliai lekia milžiniškais greičiais ar susiduria du automobiliai, dažnai prireikia ir ugniagesių pagalbos, kad žmones išlaisvintų iš sumaitotų automobilių", - pasakojo M. Poimanskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų