REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jungtinė Karalystė nustatė naujų reikšmingų pavojų šalies ryšių saugumui, susijusių su Kinijos telekomunikacijos milžinės „Huawei“ technologijomis, sakoma ketvirtadienį paskelbtoje vyriausybės ataskaitoje.

 

„Nustatyta naujų reikšmingų problemų „Huawei“ inžineriniuose procesuose, keliančių naujų pavojų JK telekomunikacijų tinklams“, – sakoma vyriausybės įkurto Centro „Huawei“ kibernetiniam saugumo vertinti (HCSEC) priežiūros komiteto ataskaitoje.

„Huawei“ yra itin spartaus naujosios kartos mobiliojo interneto ryšio (5G) įrangos gamybos lyderė, bet kai kurios Vakarų valstybės nuogąstauja, kad Pekinas gali pasinaudoti šiuo tinklu, kad prieitų prie jautrių ryšių sistemų ir kritiškai svarbios infrastruktūros.

Vienas „Huawei“ atstovas ketvirtadienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad bendrovė šiuos nuogąstavimus vertina „labai rimtai“ ir kad į juos bus atsižvelgta per „vykstantį“ savo darbo gerinimo procesą.

REKLAMA
REKLAMA

HCSEC savo ruožtu pabrėžė „nemanantis, kad nustatyti trūkumai yra Kinijos valstybės kišimosi rezultatas“.

Tačiau komitetas pridūrė, jog „Huawei“ nepadarė jokios apčiuopiamos pažangos, kad pašalintų problemas, apie kurias buvo pranešta praeitais metais“.

REKLAMA

„Apskritai priežiūros komitetas tegali pateikti ribotą patikinimą, kad visi pavojai JK nacionaliniam saugumui, kylantys dėl „Huawei“ dalyvavimo kritiškai svarbiuose JK tinkluose, ilguoju laikotarpiu gali būti pakankamai sumažinti“.

HCSEC buvo įkurtas 2010 metais, siekiant sumažinti potencialias grėsmes dėl „Huawei“ dalyvavimo vystant kritiškai svarbią Didžiosios Britanijos infrastruktūrą.

Vyriausybės vadovaujamame komitete esama pareigūnų iš Britanijos kibernetinio saugumo agentūros GCHQ, taip pat vienas iš aukšto rango „Huawei“ vadovų ir JK telekomunikacijų sektoriaus atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje „pateikiama detalių apie kai kuriuos nuogąstavimus dėl „Huawei“ programinės įrangos inžinerinių pajėgumų“, AFP aiškino „Huawei“ atstovas.

„Suprantame šiuos nuogąstavimus ir vertiname juos labai rimtai, – pridūrė jis. – Nustatytos problemos... yra gyvybiškai svarbus indėlis mūsų programinės įrangos inžinerijos pajėgumų tebevykstančiai transformacijai.“

Atstovas pabrėžė, kad „Huawei“ direktorių valdyba pernai pradėjo vykdyti 2 mlrd. JAV dolerių (1,8 mlrd. eurų) vertės tranformacijos planą šiems pajėgumams sustiprinti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų