REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazlų Rūdoje įsiplieskusi smurto artimoje aplinkoje istorija toliau nerimsta. Nors smurto auka tapusi 15-metė paauglė su keturių mėnesių kūdikiu iškart atsidūrė saugioje aplinkoje, o prieš jauną žmoną smurtavęs 32 metų sutuoktinis laikinai krimto sulaikytojo duoną, tačiau šioje istorijoje liko dar daug neatsakytų klausimų.

Kazlų Rūdoje įsiplieskusi smurto artimoje aplinkoje istorija toliau nerimsta. Nors smurto auka tapusi 15-metė paauglė su keturių mėnesių kūdikiu iškart atsidūrė saugioje aplinkoje, o prieš jauną žmoną smurtavęs 32 metų sutuoktinis laikinai krimto sulaikytojo duoną, tačiau šioje istorijoje liko dar daug neatsakytų klausimų.

REKLAMA

Trečiadienį paaiškėjo daugiau šios smurtinės istorijos detalių. Ikiteisminį tyrimą kuruojanti Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė Vilma Sakalauskienė portalui tv3.lt patvirtino, kad įtariamas smurtautojas areštinėje neužsibus.

Šį trečiadienį teismas patenkino prokurorų prašymą dėl su suėmimu nesusijusių kardomųjų priemonių taikymo šio asmens atžvilgiu.

„Kreipiausi į teismą dėl kelių kardomųjų priemonių – įpareigojimo gyventi skyriumi ir nesiartinti prie nukentėjusiosios. Priimtas sprendimas įpareigoti įtariamąjį gyventi skyrium nuo nukentėjusiosios 2 mėnesių laikotarpiui. Jam taip uždrausta lankytis sutuoktinės gyvenamojoje vietoje ar ieškoti bet kokio kontakto su ja“, – pasakojo V. Sakalauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Parodymuose yra nesutapimų

Naujienų portalo tv3.lt kalbinta prokurorė patvirtino, kad įtariamasis anksčiau teistas keturis kartus: „Tie teistumai nėra išnykę. Bet ankstesni nusikaltimai nėra susiję su smurtu. Nenorėčiau įvardyti už ką anksčiau šis asmuo buvo teistas.“

REKLAMA

Šiuo metu yra laukiama medicinos ekspertų išvadų dėl 15-metei nustatytų sužalojimų. Bet iki tol bus atliktos nukentėjusiosios bei įtariamojo apklausos.

„Ji buvo nuvykusi pas gydytojus, bet išvadų dar reikės palaukti. Tada toliau bus sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo eigos. Taip pat laukia svarbi abiejų pusių apklausa. Mat pirminiuose šių žmonių parodymuose yra tam tikrų prieštaravimų“, – pabrėžė V. Sakalauskienė.

Pranešė paauglės motina

Naujienų portalas tv3.lt praėjusį antradienį rašė, kad Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai kovo 25-sios vakarą, prieš 20 val., sulaukė pranešimo dėl smurto artimoje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Skambino Kazlų Rūdoje, M. Valančiaus gatvėje, gyvenanti moteris. Ji informavo, kad prieš jos nepilnametę dukrą (gim. 2003 m.) smurtavo pastarosios sutuoktinis.

Įvykio vietoje rasta pranešėja, jos dukra bei šios keturių mėnesių kūdikis. Netrukus buvo sulaikytas ir dvigubai už nepilnametę vyresnis šios sutuoktinis. 32 metų vyras atsidūrė areštinėje.

Šeima buvo žinoma

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus specialistė Vija Kudzienė patvirtino, kad šeima, kurioje užregistruotas smurto atvejis, Marijampolės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriui yra žinoma:

„2019 m. vasario mėnesį šiai šeimai buvo inicijuota atvejo vadyba. Šeimai buvo teikiama koordinuota kompleksinė pagalba ir paslaugos. Informacijos apie anksčiau šeimoje kilusias problemas, susijusias su alkoholiu ar smurtu, Marijampolės apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius neturi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pabrėžė, kad šiuo metu yra užtikrintas nepilnametės motinos ir jos kūdikio emocinis ir fizinis saugumas.

„Jie išsikėlė iš faktinės gyvenamosios vietos ir yra artimų asmenų prižiūrimi. Informacija apie šeimą teikiama atvejo vadybininkui, sprendžiamas klausimas dėl pagalbos plano šeimai peržiūros, papildymo, intensyvesnių paslaugų šeimai teikimo.

Taip pat siūloma kūdikio motinai, nukentėjusiai nuo smurto, gauti ir priimti nemokamą psichologinę, socialinę ir teisinę pagalbą iš Specializuoto pagalbos centro. Išreiškus norą, nepilnametė motina su vaiku galės apsigyventi krizių centre“, – pasakojo V. Kudzienė.

Specialistė apibendrino, kad galimybė šeimai gyventi kartu priklausys nuo konflikte dalyvavusių asmenų pastangų ir noro priimti jiems siūlomą ir reikiamą pagalbą, siekiant išsaugoti šeimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų