REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarį dar matome žiemiškų reiškinių: antradienį nuo ryto per visą Lietuvą eina sniego banga. Pavakare ji pasiekė ir Vilnių.

Klaida nepažįstamas video

Pavasarį dar matome žiemiškų reiškinių: antradienį nuo ryto per visą Lietuvą eina sniego banga. Pavakare ji pasiekė ir Vilnių.

REKLAMA

Tokie orai yra pavojingiausi esantiems keliuose, nes vairuotojai jau primiršo kaip vairuoti esant slidžiai kelio dangai.

„Dabar yra vadinamasis pereinamasis laikotarpis, kai dar gali būti gana įvairių temperatūros šuolių“, – perspėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Jis priminė, kad pavasariui yra būdinga, kad atšilus orams kartais sugrįžta sniegas. Tiesa, kartais jis gali Lietuvoje gana greitai ištirpti, kitais atvejais sniegas gali likti kelioms dienoms ar net savaitei.

Pasak sinoptiko, intensyviausiai Vilniuje pradės snigti nuo 17 val., tad vakarinių spūsčių ir avarijų veikiausia išvengti nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas N. Šulija sakė, kas yra didžiausias pavojus: „prisiminkime, kad pats pavojingiausias dalykas – tai besmegenis prie vairo".

Kelininkai įspėja vairuotojus pasirinkti tinkamą greitį ir neskubėti, taip pat prisiminti, kad sningant kelio danga yra slidi.

REKLAMA

Antradienio vakarą Lietuvą nuklojęs sniegas turėtų ištirpti per parą, tuomet į Lietuvą vėl grįš teigiama temperatūra ir saulėti orai.

Snigo gausiai

Šiandien per Lietuvą keliavo cikloninio sūkurio atplukdyti kritulių debesys. Daug kur snigo, vietomis tikrai gausiai. Šį vakarą sniego debesys gana greitai pasišalins į rytus, dangus pradės giedrytis. Dėl gulinčio sniego ir giedro dangaus pakutens šaltukas, daug kur atsiras plikledis.

Rytoj atmosferos slėgis gana spačiai kils, dėl to giedras ar mažai debesuotas dangus išliks, Daug kur bus saulėta. Visgi iš pavienių debesų likučių kur nors gali iškristi šlapių snaigių arba negausiai palis.

REKLAMA
REKLAMA

Kitaip tariant, rytoj aptarinėsime pavasario pokštus. Šiandien prisnigo bene visur, vakare paskutiniai sniego debesys iškeliaus į rytus, po to dangus giedrysis. Iš naujo lietaus iš pavienių debesų, nors galbūt su šlapiomis snaigėmis, galima tikėtis tik rytoj. Naktį vietomis plikledis. Oras naktį atšals iki 3 – 4 laipsnių šalčio, prie jūros apie 0, dieną šils iki 4 – 6 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį iš kelių debesų palis arba kris drėgnos snaigės, bet iš tiesų tų kritulių bus labai mažai, vyraus sausi orai.

Dieną kritulių jau nebenumatoma, diena šviesi, orai šils: jeigu naktį dar vyraus 2 – 4 laipsniai šalčio, tai dieną temperatūra šoks iki 8 – 10 laipsnių, tik prie jūros bus apie 6 – 7. Penktadienį numatomi gražūs, menkai debesuoti orai, naktį vyraus 1 – 2 laipsniai šilumos, vietomis apie 0, o dieną bus nuo 11 iki 14 laipsnių šilumos.

Ką gi, slidinėjimo sezonas tikrai negrįš.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų