REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra žmogaus, kuris nebūtų turėjęs bent vieno spuogelio. Tiesa, vieni juos nukrapšto, kiti spaudžia, o treti palaukia, kol pats pranyks. 

Nėra žmogaus, kuris nebūtų turėjęs bent vieno spuogelio. Tiesa, vieni juos nukrapšto, kiti spaudžia, o treti palaukia, kol pats pranyks. 

REKLAMA

Vis tik, didžiausia klaida kosmetologai įvardija nuolatinį spuogų krapštymą ir lietimą. Kosmetologė Aliona savo feisbuko paskyroje „Alionos grožio kabinetas“ skaitytojams aiškina, kodėl negalima spausti spuogų. 

1. Randai. Po spuogo išspaudimo lieka randeliai, po to šašiukai, po to – randai. Žinoma, taip nenutinka absoliučiai visada ir visiems, tai priklauso nuo odos jautrumo. Tačiau labai didelė tikimybė visgi tikrai yra. Spuogas ant veido nėra grožio simptomas, tačiau randas taip pat nepuošia veido. 

2. Duobutės. Jos atsiranda kaip ir randai. Kai spaudžiate spuogus ir negalite sustoti, pagalvokite, ar duobėta veido oda yra gražu? Duobučių atsikratyti dar sunkiau negu randelių. Yra labai daug klienčių, kurios labai gailisi paauglystėje pridarytų bėdų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Pigmentinės dėmės. Kai šašiukas nukrenta, atsiranda pigmentinė dėmė. Ir labai dažnai prireikia net iki 2 metų, kad savaime atsistatytų toje vietoje oda. Tai irgi didesnio grožio nesuteikia. Visi norime turėti skaičią, tolygios spalvos odą.

REKLAMA

4. Infekcijos. Gali prireikti net gydytojo pagalbos. Netinkamai išspautas spuogas ir patekusi bakterija gali sukelti labai rimtų problemų, pavyzdžiui, sukelti uždegimą, gali prasidėti pūliavimas. Ypač pavojingos vietos: prasidedanti ties akimis, apimanti nosį ir viršutinę lūpą bei lūpų kampučius. Jei šioje vietoje spaudžiant spuogą kiltų infekcija, pasekmės gali būti labai liūdnos.

Kraujagyslės šioje srityje jungiasi su smegenimis, tad kilusi infekcija gali nukeliauti tiesiai į nervinį mazgą. Nors tikimybė maža, bet tokia infekcija gali sukelti aklumą, ilgalaikį paralyžių ar net mirtį. Tai yra moksliškai įrodyta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų