REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Stulbinantys pokyčiai: Ingrida svėrė 100 kilogramų

28-erių lietuvė Ingrida Vasiljeva atvira – sulieknėti ji norėjo iškart po to, kai pastebėjo, jog po gimdymo jai ėmė augti svoris. Prieš nėštumą svėrusios vos 50 kilogramų, mama tapusios moters svoris pakilo kone iki 100 kilogramų.

13

28-erių lietuvė Ingrida Vasiljeva atvira – sulieknėti ji norėjo iškart po to, kai pastebėjo, jog po gimdymo jai ėmė augti svoris. Prieš nėštumą svėrusios vos 50 kilogramų, mama tapusios moters svoris pakilo kone iki 100 kilogramų.

REKLAMA

Dabar ji sėkmingai meta svorį, tačiau kelias buvo ilgas, klaidus ir sudėtingas.

Valgė viską iš eilės

Prireikė valios ir noro, tačiau dabar moteris vėl mėgaujasi tobula figūra ir nepriekaištinga išvaizda. Negana to, ji įkvepia šimtus kitų, norinčių sulieknėti bei dalijasi ne tik savo patirtimi, bet net ir maisto, kurį kasdien valgo, nuotraukomis.

„Prieš nėštumą svėriau 50 kilogramų. Mano ūgis – 174 centimetrų. Kai susilaukiau dukros, svoris pradėjo augti, nes kiekvieną dieną būdavau namie. Valgydavau viską, kas būdavo šaldytuve. Nė nepastebėjau, kad svoris šitaip greitai auga. Tada po trejų metų susilaukiau sūnaus. Svoris vėl pradėjo augti. Pastebėjau, kad drabužius perku vis didesnius.

REKLAMA
REKLAMA

Guosdavau save, kad visada yra storesnių už mane, tačiau pamačiusi, jog sveriu 98.9, sutrikau.

Man buvo vos 23-eji metai, o aš svėriau 100 kilogramų!“, - prisimena Ingrida.

Pusryčiams – bulvės ir 5 dešrelės

Pamačiusi savo svorį, moteris ėmėsi to, kuo sunku patikėti – ji nusprendė valgyti dar daugiau, mat galvojo nieko nebegalėsianti pakeisti.

REKLAMA

„Pusryčius valgydavau didelėje pietų lėkštėje – pusė jos būdavo bulvės, keptos aliejuje, ir 5 storos keptos medžiotojų dešrelės. Kai suvalgydavau tokius pusryčius, visada valgydavau kažką saldaus – bandelės, spurgos ir šokoladas. Tada, praėjus dar 20 minučių, eidavau vėl kažko užkasti“, - prisimena moteris.

Ji neleisdavo jos fotografuoti, nes tokiu būdu ji pamatydavo realybę, kaip iš tiesų atrodo. „Kai pamatydavau, kaip atrodau, pasakydavau sau, kad nuo pirmadienio tikrai pradėsiu sportuoti ir sveikai valgyti. Tai tęsdavosi kelias dienas, tačiau viskas greitai pasibaigdavo“, - pasakoja Ingrida.

REKLAMA
REKLAMA

Sujaudino dukros klausimas

Viskas pasikeitė tada, kai moteris ėmė sekti įvairias feisbuko grupes apie sveiką mitybą. Ingrida susirado asmeninį trenerį, kuris sudarė jai mitybos ir sporto planą, nusipirko sporto klubo abonementą ir ėmė sportuoti 4 kartus per savaitę.

Per mėnesį ji numetė 5 kilogramus, o vėliau – dar 5 kilogramus, tačiau moteris nesijautė laiminga. „Visada buvau alkana, pikta. Kartais skaudėdavo galvą, dantis. Ėmiau valgyti viską iš eilės, todėl svoris tiesiog sugrįžo.

Dar kartą lieknėti pradėjau tada, kai abu vaikai nuėjo į mokyklą. Likdavau namuose viena su dviem šunimis. Ėmiau žiūrėti įvairias laidas apie lieknėjimą, pokyčius. Pasakiau sau, kad privalau tapti pavyzdžiu savo dukrelei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartą išgirdau, kaip mano dukrelė sako draugei, jog jos mama yra labai stora. Man tai buvo smūgis į širdį. Pasakiau sau, kad noriu būti stipri mama, bėgioti su vaikais, žaisti. Supratau, kad būdama 30-ies, nenoriu sverti 100 kilogramų“, - prisimena moteris.

Renkasi sveiką maistą

Būtent tada į moters gyvenimą atėjo pokyčiai. Ji atsisakė visko, ką anksčiau valgydavo nė kiek savęs neribodama. 

„Pusryčiams renkuosi avižinių dribsnių košę su bananais, pietums renkuosi vištieną. Ji būna įvairi – kartais kepu orkaitėje, gaminu ją su įvairiomis sėklomis, daugybe daržovių.

Vakarienei renkuosi ką nors lengvesnio – tai gali būti varškė, kefyras. Per dieną išgeriu 3- 4 litrus vandens“, - pasakoja link svajonių svorio keliaujanti moteris.

Ji džiaugiasi, kad gali sau leisti skaniai pavalgyti, rytą pradeda bėgiodama ir jaučiasi puikiai. „Man 28-eri metai, numečiau 20 kilogramų. Mano tikslas yra numesti dar 10 kilogramų“, - pasakoja lietuvė, jau 10 metų su šeima gyvenanti Anglijoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų