REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Fotosesija sporto klube „Body Gym“ klubo nuotr.

Pavasarį bunda ne tik gamta, bet ir žmonės, skubantys į sporto sales prieš artėjantį šiltąjį metų sezoną. Jeigu anksčiau žmonės turėdavo vieną pasirinkimą – treniruoklių salę, tai dabar jie turi žymiai didesnę laisvę.

15

Pavasarį bunda ne tik gamta, bet ir žmonės, skubantys į sporto sales prieš artėjantį šiltąjį metų sezoną. Jeigu anksčiau žmonės turėdavo vieną pasirinkimą – treniruoklių salę, tai dabar jie turi žymiai didesnę laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zumba, fit-boksas, „body sculpt“, pilatesas, kalanetika, aerobika, funkcinės treniruotės – tai vieni iš pasirinkimų, kuriuos siūlo nemažai sporto klubų. Vieno tokių – legendinio ir vieno pirmųjų Vilniaus sporto klubų „Body Gym“ – vadovas Andrejus Matušovas, nemažai metų pats dirbęs asmeniniu treneriu, sako, kad svarbu ne tik tai, kokios treniruotės siūlomos, bet ir tai, kas jas veda.

REKLAMA

„Sporto klubas turi būti tokia vieta, kur atėjęs žinai, kad gali pasiekti savo rezultatų. Todėl būtina surinkti rimtą trenerių komandą ir džiaugiuosi, kad mums tai pavyko. Dabar daug trenerių, kurie per porą savaičių išsilaiko licenzijas ir veda visas įmanomas treniruotes. Treneris turi turėti 10-15 metų patirtį ir išmanyti savo darbą“, – įsitikinęs jis.

Pačiam A.Matušovui artimesnis darbas treniruoklių salėje ir būtent jos pagalba vyras palaiko gerą sportinę formą. Vis tik jis mielai užsuka ir į kai kurias grupines treniruotes, pavyzdžiui „fit-bokso“.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriausia yra derinti darbą treniruoklių salėje ir grupines treniruotes. Žmonės, ypač lankantys grupines treniruotes, su baime žiūri į treniruoklius, nes dažnai neturi supratimo, kaip su jais dirbti. Mūsų klube dirba šalies kultūrizmo čempionas Laimutis Diciūnas, kuris tikrai padės ir atsakys į visus klausimus.

Norint greičiau pasiruošti vasaros sezonui siūlyčiau tikrai derinti grupines treniruotes su darbu sporto salėje. Grupiniai užsiėmimai yra puikus būdas atlikti kardio, vystyti širdies ištvermę. Viską suderinus ir nepamiršus mitybos, galima pasiekti tikrai gerą rezultatą“, – įsitikinęs „Body Gym“ vadovas A.Matušovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas klubo trenerių Janas Tankevičius, turintis ilgametę patirtį ir atradęs kelią į daugybės sportuojančių širdis pastebi, kad atėjus pavasariui žmonių noras sportuoti tikrai didėja. Grupinius užsiėmimus jie dažniausiai renkasi dėl kelių priežasčių, priklausančių nuo amžiaus.

„Vienareikšmiškai taip. Yra žmonių, kurie laukia šiltų orų, kad galėtų išeiti į lauką sportuoti. Bet yra ir tokia kategorija žmonių, kurie kaip tik suaktyvėja, atėjus šiltam orui. Apsirengę lengvus rūbus, jie nori atrodyti gražiau. Tas vadinamas ego yra pas kiekvieną žmogų, visi nori atrodyti sau gražiai.

REKLAMA

Jaunesnių žmonių pirminiai norai yra sustiprėti ir gražiau atrodyti. O vyresnio ir labiau subrendusio žmogaus – sveikata“, – sako J.Tankevičius.

Be to, kad galima greitai padailinti kūną, grupines treniruotes verta rinktis ir dėl kitų priežasčių, sako specialistas.

„Kai kurių supratimu, grupiniai užsiėmimai yra blogai. Kodėl? Todėl, kad kiekvienas žmogus turi savų problemų. Grupinėje treniruotėje gali būti šuoliukai, pratimai ant vienos kojos ir panašūs, kai kuriems netinkami pratimai. Bet iš kitos medalio pusės tai yra žymiai geriau nei nedaryti visiškai nieko.

REKLAMA

Treneris ilgai pasakoja ir moko, kaip atlikti pratimus, motyvuoja jus. Grupinės treniruotės turi ir socialinį atspalvį, nes žmonės mėgsta susiburti į bendruomenes, o čia jie susipažįsta, bendrauja, komunikuoja. Išėjimas iš namų, darbo, atsipalaidavimas – tai psichologinis aspektas“, – teigiamus dalykus vardija J.Tankevičius.

Jis pritaria A.Matušovo nuomonei, kad protingiausia yra derinti darbą su treniruokliais ir grupiniuose užsiėmimuose, kadangi čia dirba skirtingos raumenų skaidulos, atsakingos už fiziologinius kūno gebėjimus. Pats J.Tankevičius „Body Gym“ klube pasiūlys funkcines bei „Jogaletes“ treniruotes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra jogos ir pilateso mišinys. Trumpai apibūdinčiau taip – pilatesas yra tam tikri atsargumo principai, atliekant pratimus – tuos principus ir naudojame jogos treniruotėse. Taip ir gimė kombinuota jogos ir pilateso treniruotė, kuri Lietuvoje yra labai populiari“, – teigia J.Tankevičius.

Jis labai džiaugiasi ir tuo, kad Vilniuje atgimsta „Body Gym“ vardas, kurį atsimena visi sporto salių lankytojai.

„Body Gym“, praėjusiais metais, galima sakyti, kad buvo pasislėpęs, pasislėpiau ir aš. Šiame sporto klube galima sakyti aš ir gimiau, kaip treneris. Klubas buvo pakeitęs pavadinimą, dabar klubas vėl atsinaujino ir Janas čia pat.“, – juokaudamas sako ilgametę patirtį turintis treneris. – Norėčiau pasakyti, kad „Body Gym“ yra ne tik vardas. Tie treneriai, kurie pradėjo dirbti šiame klube seniai, yra ir dabar. Mus pavadinčiau senais vilkais, treneriais, turinčiais labai didelę patirtį – dvidešimt ar net daugiau metų. Esame sukaupę daug patirties, žinių, praktikos ir galime švaistytis ne tik teorija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų