REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius nebėra lyderis techninių pražangų kategorijoje. Šį sezoną į viršų stipriai šovė emocingasis Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

Kauno „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius nebėra lyderis techninių pražangų kategorijoje. Šį sezoną į viršų stipriai šovė emocingasis Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

REKLAMA

42-ejų specialistas techninėmis pražangomis Lietuvos krepšinio lygos organizuojamose varžybose (LKL ir Karaliaus Mindaugo taurė) šį sezoną buvo nubaustas 15 kartų. Tai ženkliai daugiau, nei antroje vietoje esantis Klaipėdos „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis – 9 kartai.

Utenos komandos vyriausiasis treneris tokią situaciją aiškina sugriežtėjusiomis FIBA taisyklėmis.

„Mūsų teisėjai yra geri, aš jų pusėje, bet man keistas tas FIBA taisyklių sugriežtinimas, emocijų užgniaužimas, – tinklalapiui LKL.lt aiškino Ž. Urbonas. – Jei treneris parodo emociją, be keiksmažodžių ir legaliai, tik gal kažkiek karščiau, tai to neleidžiama daryti.

Juk tai yra sportas, o mes parduodame emociją. Treneris turėtų būti baudžiamas už keiksmažodžius, agresyvų elgesį, o ne emociją ir rankų mostus.

REKLAMA
REKLAMA

Aš suprantu, kad pagal taisyklių raidą teisėjai elgiasi teisingai, bet kalbant apie pačias FIBA taisykles – ar mes norime nužudyti sportą?“

Techninių pražangų ūgtelėjimas lyginant praėjusį sezoną ir šį – ženklus.

Praėjusį sezoną tarp trenerių nedrausmingiausias buvo Š. Jasikevičius, techninėmis pražangomis per visą sezoną nubaustas 11 kartų, o iš viso „Betsafe–LKL“ strategai tokio pobūdžio nuobaudų sulaukė 46 kartus.

REKLAMA

Nors iki šio sezono pabaigos liko dar kiek daugiau nei du mėnesiai, tačiau stipriausios šalies lygos treneriai jau spėjo surinkti 43 technines pražangas.

„Kai atsirado galimybė kritikuoti teisėjus po rungtynių, tai jie techninėmis pražangomis labiau bando valdyti situaciją aikštelėje. Pernai taip tikrai nebuvo“, – kitą medalio pusę įžvelgė nedrausmingiausias lygos krepšininkas Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ puolėjas Tomas Lekūnas. Jis šį sezoną techninėmis pražangomis baustas 6 kartus.

Nedrausmingiausi LKL treneriai: (V. Pavardė, klubas, pražangų skaičius)

Ž. Urbonas, Utenos „Juventus“, 15.

K. Maksvytis, Klapėdos „Neptūnas“, 9.

G. Petrauskas, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, 6.

Š. Jasikevičius, Kauno „Žalgiris“, 5.

V. Šeškus, Prienų „Skycop“, 3.

D. Adomaitis, Vilniaus „Rytas“, 1.

A. Sireika, „Šiauliai“, 1.

D. Dimavičius, Kėdainių „Nevėžis“, 1.

N. Čanakas, Panevėžio „Lietkabelis“, 1.

A. Urlepas, Alytaus „Dzūkija“, 1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų