REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į teisiamųjų suolą sėdo solidaus amžiaus Panevėžio rajono medikas, atakavęs 13-metę dėl sekso. Vyras į anūkes tinkančiai mergaitei telefonu siuntinėjo seksualinio pobūdžio žinutes ir mėgino įkalbėti nepilnametę lytiniams santykiams. Už nepilnametės tvirkinimą nuteistas 66-erių vyras, paaiškėjo, tebedirba Panevėžio rajono greitojoje.

Į teisiamųjų suolą sėdo solidaus amžiaus Panevėžio rajono medikas, atakavęs 13-metę dėl sekso. Vyras į anūkes tinkančiai mergaitei telefonu siuntinėjo seksualinio pobūdžio žinutes ir mėgino įkalbėti nepilnametę lytiniams santykiams. Už nepilnametės tvirkinimą nuteistas 66-erių vyras, paaiškėjo, tebedirba Panevėžio rajono greitojoje.

REKLAMA

66-erių Panevėžio rajono greitosios pagalbos darbuotojas Algimantas Šukys niršta teisme išvydęs žurnalistus. Greitojoje slaugytoju tebedirbantis vyras nuteistas už nepilnametės tvirkinimą. Bet apylinkės teismo sprendimą skirti jam už tai vienų metų laisvės apribojimo bausmę vyras apskundė apygardai.

Solidaus amžiaus medikas į teisiamųjų suolą sėdo paaiškėjus apie jo nederamą elgesį su į anūkes tinkančia 13-mete. Bylos duomenimis, vyras paauglei telefonu siuntinėjo nepadoraus turinio seksualines žinutes žadėdamas pinigų ir kitokių daiktų už lytinius santykius su juo. Teisėjų kolegijos vyras prašo ne tik sušvelninti jam skirtą kalėjimo bausmę, bet ir sumažinti nukentėjusia pripažintai paauglei priteistą iš jo sumą – beveik 5000 eurų neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra advokatas ir klauskit jo, kol kas dar teismo posėdis neįvykęs nieko nesakysiu“, – sakė tvirkinimu kaltinamas Algimantas Šukys.

„Tai yra vulgaraus, amoralaus seksualinio pobūdžio žinutės. Ne viena, daug. Buvo kalba apie mobilųjį telefoną, apie elektroninę cigaretę“, – kalbėjo prokurorė Vaida Baranauskienė.

REKLAMA

Vyras tvirkintojo etiketės kratosi, esą su nepilnamete susirašinėjęs tik iš smalsumo. Jos numeris buvo paskelbtas televizijos skelbimuose, kur siūloma susipažinti. Tačiau teisme atvykę nukentėjusios mergaitės tėvai liudijo ką kitą.

„Buvo daug žinučių prirašyta, negražios tos žinutės, patys suprantat. Visokios, rodė mums, skaitėm tas žinutes ir per teismo pirmą posėdį skaitė. Norėjo mergaitę išprievartauti ir tiek“, – tikino nukentėjusios mergaitės tėvas.

Visgi advokatas mano kitaip.

„O kas draudžia susipažinti. Kiek žiniasklaidoj visokių skelbimų, kiek visokių bjaurasčių sekso ir visokių vulgarybių, jaunimui tas įdomu“, – kalbėjo advokatas Arvydas Alekna.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis rado skelbimą ir pradėjo rašyti nukentėjusiajai puikiai žinodamas, kad jai yra tik 13 metų. Tai yra nukentėjusioji iš pirmų žinučių parašė, kad jai yra 13 metų, jis puikiai suprato, kad rašo vaikui“, – svarstė prokurorė.

Negana to, pasak tėvų, jie vėliau iš kriminalistų sužinojo, kad vyras su jų dukra buvo susitikęs ir gyvai. O po susitikimo mergaitė liko su mėlynėmis. Bylos duomenimis, vyras paauglėmis domėjosi sistemingai.

„Per pirmą teismą aš jo į akis paklausiau, dėl ko mergaitę į Liepynę vežeisi? O jis išraudo tik. Ją pasigavo prieš degalinę Joniškėly už plaukų, į mašiną brutualiai ir grubiai. Ten Liepynėj įsuko pradžioj (miško aikštelė), bet jam paskambino iš darbo, tai tada ir paleido mergaitę“, – kalbėjo mergaitės mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo į Vilnių nuvežta mergaitė, kur tiria. Padarė visus tyrimus ir mėlynės buvo ant kojų, graibė, grabaliojo ai ojojoj“, – kalbėjo tėvas.

„Sakė, kad ne viena mano mergaitė buvo. Buvo dar viena. Dieve, čia į anūkę jam tiktų, 60 metų su virš. Sąžinės galėtų turėti senis, aš nesuprantu, šlikštynė, bjauru, žinokit“, – jaudinosi mergaitės mama.

„Yra byloje nustatyta, kad nuteistasis buvo susitikęs ir su kita nepilnamete mergaite. Galima įtarti, kad to paties“, – kalbėjo prokurorė.

Panevėžio rajono Poliklinikoje 66-erių vyras dirba 15 metų. Iki tol medikas darbavosi logopedu, bet už pravaikštas buvo atleistas. Kadangi vyras turi slaugytojo licenciją, perėjo dirbti į rajono greitąją. Joje tebedirba iki šiol.

„Interviu neduosiu. Dirbu dar“, – sakė įtariamas tvirkintojas.

Teismo vyras prašo arba jį išteisinti, arba paleisti pagal laidavimą. Tiesa, pagal įstatymus, laiduoti galima tik už tą asmenį, kuris pripažįsta savo kaltę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų