REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
S. Maslobojevo triumfas (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Šeštadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ areną sudrebino tradiciniu tapęs KOK (King of Kings) kovų menų turnyras. Daugiatūkstantinės minios džiaugsmą sukėlė paskutinės kovos metu įspūdingu nokautu varžovą įveikęs garsiausias šalies kikboksininkas Sergėjus Maslobojevas.

13

Šeštadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ areną sudrebino tradiciniu tapęs KOK (King of Kings) kovų menų turnyras. Daugiatūkstantinės minios džiaugsmą sukėlė paskutinės kovos metu įspūdingu nokautu varžovą įveikęs garsiausias šalies kikboksininkas Sergėjus Maslobojevas.

REKLAMA

„Nokautuoti „tokį“ – labai malonu, nemeluosiu“, – kelios akimirkos po visą areną sudrebinusio smūgio kalbėjo lietuvis.

Pirmą S. Maslobojevo ir Fraserio Weightmano raundą, panašu, laimėjo svečias, tačiau antrajame lietuvis įjungė aukštesnę pavarą ir, kaip sako pats, pagaliau pajuto, ką reikia daryti.

Netrukus, prabėgus kiek daugiau nei minutei, britas patyrė nokdauną, tačiau teisėjas leido tęsti kovą.

Dar kelioliką sekundžių pasviravęs ir lietuvį pulti bandęs F. Weightmanas sugėre galingą smūgį į smilkinį ir, jau bekrisdamas ant žemės, praleido antrą, dar galingesnį.

REKLAMA
REKLAMA

Be samonės S. Maslobojevo varžovas prabuvo apie minutę. Pats lietuvis, dažnu atveju neslepiantis begalinio džiaugsmo, suskubo tikrinti savo oponento sveikatą. Kaip paaiškėjo vėliau, sportininkai iškart po kovos dar ir spėjo pasišnekėti.

REKLAMA

„Buvo labai ilgas laukimas, mano kova prasidėjo vėliau, nei buvo numatyta. Išėjau atsipalaidavęs ir tas jautėsi. Bet gavau vieną „pliauską“ ir viskas susidėliojo į savo vietas.

Pradėjau daugiau judėti, jam labai neparanku, kai varžovas juda į šonus. Išjudinau ir tada perdaviau linkėjimus iš Lietuvos“, – šypsojosi konfeti lietuje išsimaudęs S. Maslobojevas.

Lietuvis patikino, kad po įspūdingo nokauto susirūpino varžovo sveikata, nes vaizdas buvo išties šokiruojantis. Kovotojas išreiškė pagarbą svečiui iš Anglijos bei užtikrino, kad traumuoti šiame sporte nenori niekas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną kartą, kai pasiunti varžovą į nokautą, ar sutraumuoji... Mes to nenorime. Mes atėjome čia sportuoti, o ne žaloti vienas kitą. Dėl to jaučiuosi negerai, bet pasakiau jam, kad dar pasimatysime, išreiškiau pagarbą Anglijai ir pažadėjau jam savo marškinėlius“, – toliau dėstė dar iš ringo neišlipęs S. Maslobojevas.

KOK HERO'S SERIES turnyre Vilniuje tradicičkai dominavo Lietuvos kovotojai. Iš visų 17 vakaro kovų vos kartą laimėjo užsienietis. Tai pavyko padaryti svečiui iš Suomijos.

Įvykius iš KOK turnyro galėjote sekti kartu su portalu tv3.lt:

Laimėjęs kovotojas bus pažymėtas juoda spalva.

Pirmoji vakaro dalis:

(Iki 85 kg.) Dmitry Zasiniets (Baltarusija) – Erikas Golubovskis (Lietuva)

Didesnę kovos dalį ant ringo grindinio praleidę kovotojai galiausiai privertė įsikišti teisėją. Iki kraujų varžovo veidą sutalžęs E. Golubovskis skelbiamas nugalėtoju. Pergalė techniniu nokautu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Iki 85 kg.) Paulius Mitkus (Lietuva) – Naglis Kanišauskas (Lietuva)

Kovoje prireikė visų trijų raundų, nugalėtojas paaiškėjo teisėjų sprendimu. Ranką į viršų po atkaklios kovos kelia P. Mitkus.

(Iki 62 kg.) Tekle Iaganashvili (Gruzija) – Ernesta Kareckaitė (Lietuva)

Lietuvė savoje teritorijoje dominuoti gruzinei neleido. Nuo pat kovos pradžios iniciatyvą perimusi E. Kareckaitė netrukus laimėjo teisėjui nutraukus kovą.

(Iki 75 kg.) Danilo Mangione (Italija) – Raimondas Avlasevičius (Lietuva)

Kol kas atkakliausia ir kokybiškiausia kova baigėsi be nokautų. Puikiai vienas kito atstumą ir pavojų jautę kovotojai santykius aiškinosi visus tris raundus, o teisėjų sprendimu laimėjo R. Avlasevičius.

REKLAMA

(Iki 62 kg.) Natalia Diachkova (Rusija) – Julija Stolerianko (Lietuva)

Lietuvė techniniu nokautu nugalėjo rusę per keturiasdešimt tris sekundes.

Antroji vakaro dalis:

(Iki 65 kg.) Kakha Avetisiani (Gruzija) – Evaldas Petrauskas (Lietuva)

Gausiais aplodismentais sutiktas E. Petrauskas švenčia nesunkią pergalę ir neslepia begalinio džiaugsmo.

(Iki 65 kg.) Saliou Mouhamadou (Italija/Nigerija) – Igor Osinin (Lietuva)

Kovoje prireikė visų trijų raundų, tačiau teisėjų sprendimu 2:1 laimėjo I. Osininas.

(Virš 93 kg.) Sergei Firsov (Baltarusija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva)

Sunkiausioje vakaro dvikovoje didelės intrigos baltarusis nesukūrė. Ant grindinio per pirmą minutę atsidūręs S. Firsovas atsilaikė viso 1 min 32 sek. Techniniu nokautu pergalė skiriama T. Pakutinskui.

REKLAMA

(Iki 71 kg.) Vitalie Matei (Moldova) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva)

Penkis raundus vykusi dvikova dėl čempiono diržo baigėsi H. Vikšraičio pergale teisėjų sprendimu 2:1.

„Noriu padėkoti visiems mane palaikantiems žmonėms. Didžiuojuosi, kad manyje plaka lietuviška širdis. Ačiū jums“, – anglų kalba po kovos kalbėjo H. Vikšraitis.

Trečioji vakaro dalis:

(Iki 67 kg.) Hubert Dylewski (Lenkija) – Mantas Pultaražinskas (Lietuva)

Kovoje prireikė visų trijų raundų. Teisėjų sprendimu 2:1 laimėjo M. Pultaražinskas.

(Iki 69 kg.) Lauri Suomela (Suomija) – Jan Naus (Lietuva)

Trys raundai, pratęsimas, tačiau nugalėtojo teisėjai taip ir neišrinko. Pirmosios vakaro lygiosios. Akivaizdu, kad toks rezultatas lietuvio netenkino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Iki 71 kg.) Spredka Mikhail (Baltarusija) – Mindaugas Narauskas (Lietuva)

Artėjant paskutinei vakaro kovai gerbėjai vis dar nesulaukė nei vieno nokauto. M. Narauskas laimi teisėjų sprendimu.

(Iki 85 kg.) Daniel Forsberg (Suomija) Tomas Steponkevičius (Lietuva)

Pirmoji užsieniečių pergalė. D. Forsbergas trečiajame raunde pasiuntė T. Steponkevičių į nokdauną, po kurio teisėjas buvo priverstas nutraukti kovą.

(Iki 93 kg.) Fraser Weightman (Anglija) – Sergėjus Maslobojevas (Lietuva)

Neįtikėtinas lietuvio nokautas įspūdingai vainikuoja net penkias valandas trukusį renginį. Anglas minutę-dvi nepakyla nuo grindinio, o gerbėjai šėlsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų