REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Emily Smith (26) iš Hullo Didžiojoje Britanijoje buvo savo ką tik įsigytame „Renault Scenic“ su trimete dukra Emmy-Leigh ir 11 savaičių sūnumi Josephu bei su drauge ir jos vaiku, kai mašina užsiliepsnojo, rašoma mirror.co.uk.

Emily Smith (26) iš Hullo Didžiojoje Britanijoje buvo savo ką tik įsigytame „Renault Scenic“ su trimete dukra Emmy-Leigh ir 11 savaičių sūnumi Josephu bei su drauge ir jos vaiku, kai mašina užsiliepsnojo, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Mama papasakojo, kaip jai reikėjo priimti neįmanomą sprendimą renkantis, kurį iš dviejų vaikų gelbėti pirma, kai prekybos centro stovėjimo aikštelėje sprogo jos automobilis.

Emily Smith teko išgyventi visų tėvų baisiausią košmarą, kai jos naujai įsigytas „Renault Scenic“ užsiliepsnojo automobilyje sėdint dviem jos vaikams, prisegtiems saugos diržais – nuo mirties juos skyrė kelios sekundės.

26-erių metų moteris buvo ką tik apsipirkusi prekybos centre su trimete dukra Emmy-Leigh ir 11 savaičių sūnumi Josephu bei su drauge ir jos vienerių metų amžiaus vaiku, kai įvyko tragedija ir moterys ėmė šauktis pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai nuspaudžiau įjungimo mygtuką, mašina tiesiog užsiliepsnojo.“ – „Hull Live“ pasakojo E.Smith. – „Dūmai ėmė veržtis iš po sankabos pedalo, o tada ir iš po automobilio gaubto. Staiga iš mašinos dugno ėmė sklisti liepsnos.

REKLAMA

Aš buvau visiškai šokiruota, laimei, pro šalį ėjęs vyras ant sankabos liepsnų užpylė savo kokakolą iš buteliuko, tada galėjau išlipti, o toliau mano atsiminimai susilieję.“

Abi moteris ėmė šauktis pagalbos, kai E.Smith susidūrė su neįmanomų pasirinkimu, kurį vaiką iš mašinos kėdutės traukti pirmiausia.

Mano trimetė klykė ir suprato, kas vyksta, todėl pirma atsegiau jos saugos diržą ir mečiau ją pro šalį ėjusiai moteriai į glėbį.

Mano kūdikis dar vis miegojo, o jo saugos diržas užstrigo kėdutės atloše ir niekaip neatsisegė, kad ir kaip stipriai traukiau.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilio sėdynė po truputį ėmė lydytis nuo karščio, galiausiai atsegiau visą kėdutę ir pasileidau kartu su juo bėgti tolyn nuo mašinos.

Būtent tuomet iš mašinos pasigirdo sprogimo garsai ir ji visa užsidegė. Nuo mirties mus skyrė kelios sekundės.“

Kovo 4 dieną stovėjimo aikštelėje užsiliepsnojus automobiliui iš Hulle esančio „St Stephen‘s“ prekybos centro buvo evakuoti žmonės.

Manoma, kad gaisrą sukėlė elektros įrangos gedimas, bet tikslios priežasties nustatyti buvo neįmanoma, nes automobilis buvo pernelyg sudegęs.

Gaisro metu E.Smith mama pro prekybos centrą važiavo autobusu ir nusprendė paskambinti dukrai bei ją įspėti nestatyti automobilio „Tesco“ stovėjimo aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dukrai telefonu atsiliepus „isterišku balsu“, mama šoko iš autobuso artimiausiojo stotelėje ir bėgo gelbėti anūkų.

„Mano trimetė po to sirgo keletą dienų ir tuštinosi dervą primenančiomis išmatomis, o kūdikis nuo dūmų buvo raudonai išbertas.“ – sako E.Smith, vaikus nuvežusi į pirmosios pagalbos punktą patikrinimui. – „Pasibaigus šiam košmarui, noriu žmones įspėti, kokiame pavojuje esame. Neatleisčiau sau, jei apie tai nepasakočiau.“

„Renault Scenic“ automobilį E.Smith įsigijo prieš 32 dienas už 950 svarų iš „Auto Touch“, pamačiusi 2007 metų modelio reklamą „Facebook Marketplace“.

Iš geros valios pardavėjas jai grąžino 300 svarų, bet ji tikisi atgauti visus pinigus.

E.Smith draudimo kompanija jai skyrė išmoką už automobilį, bet kadangi reikėjo sumokėti 475 svarų papildomą mokestį, ji vis tiek prarado pinigus.

REKLAMA

„Viskas toje mašinoje buvo skirta mano vaikams, tiesiog neturiu lėšų pirkti naujus daiktus.“ – sako ji. – „„Tesco“ su manimi elgėsi nuostabiai ir grąžino pinigus už automobilyje sudegusias ką tik įsigytas prekes, o viena darbuotoja net sumokėjo 15 svarų iš savo kišenės, kaip kompensaciją už iš „The Entertainer“ nusipirktus žaislus. Esu labai dėkinga visiems padėjusiems ir labai ačiū praeiviams, kurie padėjo man apsaugoti mano vaikus.“

Hullo mieste esančio automobilių pardavėjo „Auto Touch“ atstovas sakė:

„Šeimai pasiūlėme 300 svarų kompensaciją iš geros valios ir suprantame, kokia siaubinga patirtis jiems buvo šis gaisras.

REKLAMA

Padarėme viską, ką galėjome, kad jiems padėtume. Esame jaunas verslas ir tikrai nesiruošiame kurti problemų, teikiame puikias klientų aptarnavimo paslaugas ir siekiame užtikrinti, kad visi mūsų klientai yra patenkinti.

Jei E.Smith būtų su mumis susisiekusi nedelsiant, būtume galėję padaryti daugiau, kadangi galiojo mūsų draudimas, tačiau ji jau pasinaudojo savo pačios draudimo paslaugomis.

Jei E.Smith mano, kad dar kuo nors galėtume padėti, prašome jos su mumis susisiekti, tačiau jau esame padarę viską, ką reikėjo padaryti, pasiūlydami jai 300 svarų.“

Hullo miesto savivaldybės atstovė sakė: „Prekybos standartų komanda iš vartotojos gavo skundą dėl šio incidento ir šiuo metu klausimas tiriamas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų