REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaras Mindaugas Puidokas keliems galimiems varžovams prezidento rinkimuose siūlo vienyti jėgas – kelti vieną kandidatą.

Parlamentaras Mindaugas Puidokas keliems galimiems varžovams prezidento rinkimuose siūlo vienyti jėgas – kelti vieną kandidatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per spaudos konferenciją Seime ketvirtadienį M. Puidokas su tokiu siūlymu kreipėsi filosofą Arvydą Juozaitį, Seimo narį Naglį Puteikį, europarlamentarą Valentiną Mazuronį.

REKLAMA

A. Juozaitis tokią galimybę atmeta, o V. Mazuronis sako esąs linkęs tartis.

„Siūlau pradėti konsultacijas dėl vieno bendro oponuojančio sistemai kandidato iškėlimo“, – sakė M. Puidokas, teigdamas, kad taip būtų galima išspręsti amžiną „opozicijos susiskaldymo per rinkimus klausimą“.

„Siūlau susivienyti visiems atsakingai į šalies ateitį žiūrintiems kandidatams prezidento rinkimuose ir iškelti vieną kandidatą, kuris turėtų visiškai realias galimybes patekti į antrą rinkimų turą“, – sakė M. Puidokas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys taip pat teigė, kad šiuo metu jis neatsisako kelti savo kandidatūros.

„Aš kandidatuoti neatsisakau, aš kviečiu kandidatus, kurie turi bendrą viziją, daugybę persidengiančių pozicijų derinti pozicijas, sėsti prie bendro derybų stalo, kad ta vieninga pozicija turėtų galimybę virsti tikrove“, – sakė parlamentaras.

Anot jo, sprendimą dėl vieno kandidato kėlimo priimti reiktų surinkus parašus, įvertinus visuomenės nuomonės apklausų rezultatus.

„Kandidatams visų pirma reikia susitarti dėl bendro požiūrio į kertinius valstybės klausimus, stebėti, kaip kuriam kandidatui seksis surinkti parašys, kaip kuriam kandidatui seksis debatuose, kaip vystysis visuomenės palaikymo dinamika, ir to išdavoje vėliau, paskutiniuose etapuose, priimti vienijančius sprendimus​“, – teigė M. Puidokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filosofas A. Juozaitis BNS sakė, kad M. Puidokas su savo siūlymu „beldžiasi ne į tas duris“.

Jis stebėjosi, kad už vaiko teisių apsaugos politikos pataisymus pernai balsavęs Seimo narys paskui „aktyvizavosi, norėdamas gauti tėvų paramą“.

„Aš apskritai nepažįstu Puidoko pažiūrų. (...) Jis yra šiuolaikinio virtualaus pasaulio fenomenas, tapęs kandidatu rinkimuose“, – teigė A. Juozaitis.

Europarlamentaras V. Mazuronis BNS teigė iš principo esantis už idėją vienytis prieš „stumiamas“ Gitano Nausėdos, Ingridos Šimonytės ir Sauliaus Skvernelio kandidatūras, tik teigia, kad tai buvęs jo prieš kelis mėnesius išsakytas sumanymas.

REKLAMA

Visgi jis tvirtino, kad pirmiausia reikia sulaukti, kurie kandidatai surinks reikalingus 20 tūkst. parašų, kokias jie pristatys detalias politines pažiūras.

„Aš manau, kad pati mintis (...) yra labai teisinga, ir jeigu pasirodys, kad tai įmanoma padaryti, kalbėsimės“, – sakė V. Mazuronis.

Su N. Puteikiu BNS susisiekti nepavyko.

M. Puidokas kartu su minimais politikais siekia kandidatuoti prezidento rinkimuose. Šiuo metu pretendentai renka parašus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų