REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Lietuvės pasidavė pasaulyje plintančiui iššūkiui: rezultatas kaip reikiant nustebins (nuotr. asm. archyvo)

Šiais laikais makiažas padeda ne tik paryškinti veido bruožus. Vis daugiau makiažo meistrių socialiniuose tinkluose dalinasi įspūdingais ryškiais makiažais.

30

Šiais laikais makiažas padeda ne tik paryškinti veido bruožus. Vis daugiau makiažo meistrių socialiniuose tinkluose dalinasi įspūdingais ryškiais makiažais.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt kalbintos vizažistės Andželika Dovainienė, Kristina Eskytė ir Rita Liatukienė sako, kad lietuvės nemėgsta ryškaus makiažo, todėl meistrės pačios improvizuoja ir rezultatais dalinasi su savo sekėjais.

Ryškus makiažas – tik ryškioms asmenybėms

Vizažistė Andželika iš Vilniaus pasakojo, kad lietuvės nemėgsta ryškaus makiažo, todėl vizažistė visas iškilusias idėjas įgyvendina ant savęs. „Lietuvoje moterų požiūris į makiažą dar vis konservatyvus. Dažniau moterys prašo kuo natūralesnio makiažo. Aišku, būna ir išskirtinių atvejų kaip helovinas, kada visi nori būti ryškūs ir kuo labiau pastebėti,“ – sako Andželika.

Danijoje gyvenanti vizažistė Kristina sako, kad norėtų sulaukti klientų, kurie prašytų ryškaus makiažo. Tačiau tokius makiažus moterys dažniau renkasi fotosesijoms arba socialiniams tinklams.

REKLAMA
REKLAMA

„Danijoje vyrauja natūralaus įvaizdžio banga. Nors sulaukiu ir klientų iš kitų šalių, bet dauguma įvairioms progoms prašo neutralaus, lengvo, žemės spalvų makiažo. Pasiseka, jeigu įkalbinu pridėti šiek tiek blizgučių,“ – pasakoja Kristina.

REKLAMA

Vizažo ir šukuosenų meistrė Rita išskyrė vieną klienčių tipą, kurios renkasi ryškų makiažą: „Ryškios, pasitikinčios savimi moterys, nebijančios išsiskirti iš minios, visada renkasi nestandartinius variantus. Tokios moterys mėgsta būti pastebėtomis ir nevengia ryškių spalvų ir drabužiuose ir makiažuose.“

Įkvėpimo semiasi iš socialinių tinklų

Visos kalbintos vizažistės pripažino, kad mėgsta improvizuoti ir kurti ryškius makiažus. Andželika ir Kristina priėmė #bratzchallenge iššūkį ir pabandė ant savo veido atkartoti visame pasaulyje populiarių lėlių makiažą.

REKLAMA
REKLAMA

Vizažisčių įkvėpimo šaltiniai – patys įvairiausi. „Mane labai įtraukė „Instagram“. Dažnai semiuosi idėjų ir įkvėpimo iš užsienio meistrų šioje platformoje.

Dalyvauju socialinės medijos iššūkiuose, atkartoju „Facechart“ piešinius, improvizuoju ir pati,“ – kalbėjo Kristina. Vilnietė Andželika kurdama makiažą mėgsta improvizuoti: „Dauguma mano makiažų improvizacija, bet kartais mane sudomina socialiniai tinklai ir įvairūs makiažo iššūkiai“.

Vizažo meistrė Rita pasakojo, kad dažnai dalyvauja įvairiuose projektuose su fotografais, papuošalų kūrėjais ir kitais menininkais, kur tenka kurti ryškius makiažus.

„Aš pati mėgstu eksperimentuoti su spalvomis ir faktūromis, kurti neįprastus įvaizdžius, žaisti su aksesuarais ir rūbais. Dažniausiai tokie projektai būna kaip atokvėpis kasdieniuose darbuose, kai norisi šiek tiek atitrūkti nuo realybės, sukurti kažką įspūdingo,“ – pasakoja vizažistė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų