REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos Energetikos ministerijos pareigūnas trečiadienį pareiškė, kad pakeisti Astravo jėgainę pagal Lietuvos siūlymą nėra prasmės.

Baltarusijos Energetikos ministerijos pareigūnas trečiadienį pareiškė, kad pakeisti Astravo jėgainę pagal Lietuvos siūlymą nėra prasmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes statome atominę elektrinę sau, vidiniam mūsų vartojimui ir siekdami užtikrinti energetinį saugumą. Ne tiesiog dėl elektros energijos gamybos, o dėl kuro rūšių diversifikavimo. Dujomis pas mus gaminama 95 proc. elektros energijos, tai kokia prasmė (kaip siūlo Lietuvos premjeras) kažką pakeisti? Mums reikalingas patikimas elektros energijos šaltinis, nepriklausomas nuo jokių kainų svyravimų pasaulyje“, – Baltarusijos naujienų portalui tut.by sakė Energetikos ministerijos branduolinės energetikos departamento direktorius Vasilijus Poliuchovičius.

REKLAMA

Pasak jo, branduolinė jėgainė turi bent kelis privalumus prieš dujų jėgainę, įskaitant šiltnamio efektą sukeliančių dujų taršos, alternatyvaus kuro, naujų darbo vietų kūrimo požiūriu.

Portalas skelbia, kad Baltarusijos energetikos ministerija kol kas negavo Lietuvos premjero Sauliaus Skvernelio siūlymo pakeisti Astravo atominę elektrinę į dujų jėgainę, bet jį įvertino remdamasi per žiniasklaidą platintais pranešimais.

REKLAMA
REKLAMA

V. Poliuchovičius taip pat teigė, kad Lietuvos atsisakymas pirkti elektrą iš Astravo nėra problema.

„Tai kiekvieno teisė. Jeigu jūs ateinate į turgų ir jums kažkas nepatinka, jūsų niekas neverčia to pirkti. Mes statome elektrinę sau, 40 proc. elektros energijos gamins atominė elektrinė, 60 proc. bus iš dujų“, – kalbėjo pareigūnas.

Anot Lietuvos vyriausybės, atsisakius branduolinės jėgainės projekto, daugiau kaip 60 proc. jau sukurtos infrastruktūros galėtų būti panaudota dujinei elektrinei.

Premjero kritikai teigia, kad planas yra nerealus nei techniškai, nei politiškai, ir sieja jį su S. Skvernelio dalyvavimu prezidento rinkimuose.

Iki šiol Lietuvos pareigūnai siekė sustabdyti projektą blokuojant elektros importą Europos Sąjungos (ES) lygiu, bet nesulaukė ES institucijų ir kitų valstybių paramos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų