REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo paskutiniai ketvirtfinalio dalyviai. „Liverpool“ užtikrintai išvykoje susitvarkė su Miuncheno „Bayern“, o „Barcelona“ namie neturėjo didelių bėdų su „Lyon“.

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo paskutiniai ketvirtfinalio dalyviai. „Liverpool“ užtikrintai išvykoje susitvarkė su Miuncheno „Bayern“, o „Barcelona“ namie neturėjo didelių bėdų su „Lyon“.

REKLAMA

Abiejų porų pirmosios rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis, tad viskas sprendėsi atsakomuosiuose susitikimuose.

„Liverpool“ pagaliau pademonstravo, kad gali būti stiprūs išvykos mačuose bei Miunchene sudorojo „Bayern“ 3:1 (1:1).

Šeimininkai šaltu dušu buvo perlieti 26-ąją rungtynių minutę, kai vartininkas Manuelis Neuris padarė klaidą išbėgdamas kiek per toli nuo vartų, o už jį greitesnis buvęs Sadio Mane tiksliai pasiuntė kamuolį.

Šis įvartis reiškė, kad „Bayern“ turi mušti bent du, jei nori tęsti kelionę Čempionų lygoje. Dar iki pirmo kėlinio pabaigos jiems pavyko kiek sušvelninti savo situaciją, kai 39 min. sukūrė netikėtą įvartį.

REKLAMA
REKLAMA

Serge’as Gnabry gavo ilgą perdavimą, įsiveržė į baudos aikštelę ir paleido smūgį – bandydamas gelbėti „Liverpool“ nuo įvarčio Joelis Matipas kyštelėjo koją, bet kamuolį nukreipė tiesiai į savo vartus.

REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje „Bayern“ nekūrė pavojingų situacijų ir tada sulaukė smūgio – 69 min. po kampinio aukščiau už visus iššokęs vidurio gynėjas Virgilas van Dijkas galva pasiuntė kamuolį į vartus ir vėl išvedė „Liverpool“ į priekį.

Olandas šeimininkams paliko vos kiek daugiau nei dvidešimt minučių, kad įmuštų du įvarčius, bet net menkiausias Vokietijos čempionų viltis gesino S.Mane, po puikaus Mohamedo Salah perdavimo pasižymėjęs antrą kartą (84 min.).

Kitose rungtynėse užtikrintą pergalę šventė „Barcelona“, kuri net 5:1 (2:0) nušlavė „Lyon“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis įvartis į svečių vartus krito nuo 11 m baudinio žymos. Po VAR peržiūros teisėjas skyrė baudinį, kurį sėkmingai 18 min. realizavo Lionelis Messi.

31 min. katalonų persvarą padvigubino šį sezoną „Barcelona“ gretose vietos nerandantis Phillipe Coutinho.

Antrajame kėlinyje trumpam rezultatą sušvelnino Lucas Tousartas (58 min.), bet į tai Ispanijos čempionai atsakė dar trimis įvarčiais. Vėl mušė L.Messi (78 min.), po įvartį pridėjo Gerardas Pique (81 min.) ir Ousmane’as Dembele (86 min.).

„Barcelona“ ir „Liverpool“ tapo paskutinėmis komandomis, kurios žengė į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį. Čia jau anksčiau žengė Mančesterio „City“ bei „United“, Turino „Juventus“, Londono „Tottenham Hotspur“, „Porto“ ir Amsterdamo „Ajax“. Penktadienį bus traukiami ketvirtfinalių burtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų