REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad trečiadienį policijos pareigūnų profsąjungų išsakyta kritika neturi pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Į bet kokią kritiką reaguoju pozityviai, gyvename demokratinėje valstybėje, kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę (...) Aš esu teisininkas ir mėgstu šnekėt teisinėm kategorijom ir labai konkrečiai. Šiai dienai neišgirdau nė vieno konkretaus kaltinimo, paremto konkrečiais dokumentais, konkrečiais pavyzdžiais, tai į abstrakčius kaltinimus, į lozungus negalėčiau atsakyti“, – spaudos konferencijoje žurnalistams sakė L. Pernavas.

REKLAMA

Policijos pareigūnų profesinės sąjungos trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje ragino atsistatydinti „nesusitvarkantį su pareigomis“ vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną, o generalinį komisarą pavadino „siautėjančiu“ ir sakė, kad Policijos departamente švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai jo komandiruotėms.

„Ministras neturi jokių svertų suvaldyti siautėjantį generalinį komisarą (...) Ministras paskirtas spręsti problemas, o ne tam, kad su paspirtuku po ministeriją važinėtų“, – anksčiau trečiadienį sakė Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė Loreta Soščekienė.

REKLAMA
REKLAMA

Profsąjungų teigimu, L. Pernavo komandiruotėms nuo 2016 metų išleista 125 tūkst. eurų, tačiau generalinis komisaras tai vadina absurdu.

„Sunku susilaikyti nesijuokus nuo tokių absurdų (...) Pavyzdžiui, pernai aš buvau 15-oje komandiruočių, kurios kainavo 14 tūkst. eurų, tai galima padauginti iš dvejų, iš trejų, iš keturių metų, kadangi aš ketverius metus dirbu, tai tie spaudoje skelbiami skaičiai man primena vaikų darželį“, – sakė generalinis komisaras.

Vėliau Policijos departamentas patikslino, kad pernai L. Pernavo komandiruotėms išleista 8 tūkst. eurų. Vėliau duomenis patikslino ir profsąjungos, kurios teigia, kad L. Pernavas nuo 2015 metų buvo išvykęs į 68 komandiruotes, kurioms išleista daugiau nei 40 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat profsąjungos kritikavo L. Pernavą dėl jo anglų kalbos mokymosi, tačiau generalinis komisaras priekaištus atmetė ir tikino, kad laiko darbui yra.

„Neigiamai vertinu priekaištus mokslams ne tik man, bet ir visiem darbuotojams. Skatinau, skatinu ir skatinsiu visus tobulėti. Pats būsiu pavyzdys – dalyvausiu įvairiuose mokymuose. Tas pačias galimybes suteiksiu ir tą darau visiems darbuotojams (...), man lieka laiko darbui ir kas nori, tas susitvarko (...). Vakar darbą pabaigiau penkiolika po vienuolikos vakare ir man tai jokių kliūčių nesudarė“, – teigė L. Pernavas.

REKLAMA

Taip pat profsąjungos teigia, kad pareigūnų vertinimo ir motyvacinė sistema neveikia skaidriai – kai kuriems pareigūnams darbo krūvis tik „popierinis“ ir priedai dalijami be pagrindo, fiktyviai skaičiuojant viršvalandžius, darbą naktimis.

„Į absurdiškus kaltinimus sudėtinga atsakinėti. Tą girdžiu jau ne pirmą kartą, tačiau nei anksčiau, nei šiandien jokių konkrečių faktų pateikta nebuvo. Šiai dienai tokių duomenų nėra. Mes tokius dalykus vertinam labai rimtai ir kai bus pateiktas kažkoks realus dokumentas, tai bus labai rimtai vertinama. Tai kol kas tokių duomenų nėra. Aš turėjau 26 susitikimus su profsąjungų vadovais, nė vieno susitikimo metu tokie faktai nebuvo pateikti“, – sakė L. Pernavas.

REKLAMA

Profsąjungos teigia, kad pareigūnų algos kyla priedais, kurie į pensiją neįsiskaičiuoja. Generalinis komisaras sako, kad pareiginė policijos pareigūno alga vidutiniškai per kelerius metus kilo „beveik dvigubai“ ir pareigūnų algos keliamos taip, kaip numato įstatymas.

„Ji išaugo beveik dvigubai (...) pareigūno atlyginimas susideda iš pagrindinio, priedų ir priemokų, tai kas didėja, iš to ir susideda“, – sakė L. Pernavas.

Jis negalėjo atsakyti, kokią didėjančių policijos pareigūnų atlyginimų dalį sudaro priedai, taip pat negalėjo pasakyti, kokią dalį jo atlyginimo sudaro priedai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sausio mėnesį gavau daugiau nei 3 tūkst. eurų (...) reikėtų atlyginimo lapelį pažiūrėti (dėl priedų – BNS)“, – teigė generalinis komisaras.

L. Pernavas teigė sieksiantis antros kadencijos Policijos generalinio komisaro poste. Jo kadencija baigsis metų pabaigoje. Pagal nuo lapkričio mėnesio įsigaliosiančią naują Policijos įstatymo redakciją, generalinio komisaro kandidatūrą teikia vidaus reikalų ministras, skiria – Vyriausybė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų